Blekinge Läns tidning > Nyheter

Saturday, 21 September, 07:44

Blekinge Läns tidning - 11 sep 19 kl. 15:43

Besparingarna går att genomföraRektorerna vädjar till politikerna att tänka om kring besparingarna. Kommundirektören Daniel Wäppling tror besparingarna blir tuffa, men är ändå genomförbara. .
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Daniel Wäppling

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Besparingarna, gåratt , genomföra
YLE - 04 mar 14 kl. 17:58

Alla kommer att känna av besparingarna i Raseborg

Hundra årsverken ska bort 2015 i Raseborg och det kommer invånarna att märka. Det säger Mona Böhme som är huvudföretroendeman för fackföreningen Super i Raseborg. Stadsstyrelsen slog fast att hundra årsverken ska bort på mötet i måndags.

Västerbottens Folkblad - 10 feb 14 kl. 23:00

[PLUS] Nya protester mot besparingarna

Nya protester kommer in mot de stora besparingar som tekniska nämnden ska genomföra. På Slädvägen på Berghem kämpar grannarna för att få behålla sin lekpark..

Skånskan - 04 mar 15 kl. 11:00

LED-lampor led i besparingarna


En rejält energibesparande åtgärd som Sjöbohem genomför är att byta kvicksilverlampor mot LED-lampor..

Jmini.se - 16 okt 15 kl. 05:58

Socialdemokraterna: ”Nu ser vi konsekvenser av besparingarna”

Totalt tappade kommunen 27 placeringar till plats 68 och Socialdemokraterna i Jönköping menar att detta är konsekvenserna av Alliansens besparingar. Varje år genomför Lärarförbundet en ranking av Sveriges skolkommuner och när årets lista present.....

YLE - 04 okt 14 kl. 17:15

Permitteringar hotar Gränsbevakningen?

Personalen vid Gränsbevakningsväsendet befarar omfattande permitteringar. Gränsbevakningen måste spara drygt 1,7 miljoner euro extra. Om ingen annan lösning nås, kan sparkraven kan leda till att hela personalen måste permitteras under några dagar.

HBL - 16 feb 15 kl. 12:10

Statistikcentralen säger upp ett 20-tal

Upp till 21 anställda sägs upp på Statistikcentralen. Då samarbetsförhandlingarna inleddes i december bedömdes uppsägningsbehovet vara 45, och som helhet måste man fortfarande spara cirka 70 årsverken. En stor del av besparingarna kan dock genomföras genom frivilliga pensionsarrangemang och andra sparåtgärder.

YLE - 20 maj 15 kl. 16:43

Enkät: Hellre nedskärningar än höjda skatter

Regeringsförhandlarna letar efter lösningar på det så kallade hållbarhetsgapet. Hittills har partiledarna inte berättat hur nedskärningarna och anpassningsåtgärderna på flera miljarder euro ska genomföras. Finländarna själva föredrar nedskärningar framom höjda skatter, visar en enkät som Taloustutkimus gjort för Yle.

BT - 23 okt 12 kl. 08:19

Hökmark: S-logik svår att få ihop

Under de senaste åren har de svenska socialdemokraterna attackerat den besparingspolitik som Europas krisekonomier tvingats genomföra. I den socialdemokratiska argumentationen har det framställts som att det är besparingarna som nu driver fram problemen och de krympande ekonomierna. Så om man istället satsade på investeringar och lät bli att dra ner på de offentliga utgifterna så skulle man kunna spendera sig ur krisen.

YLE - 25 aug 14 kl. 04:38

Taxiförbundet: Det blir en fri marknad inom hela taxibranschen

Avreglera taxibilar för rörelseförhindrade och låt minibussar ta emot beställningar av privatpersoner i framtiden. De justeringarna behöver kommunikationsministeriet göra i lagen för att kunna skära ner i statens transportkostnader. Men lagförändringarna får negativa konsekvenser, hävdar taxiförbundet.

SmålandsPosten - 19 sep 14 kl. 08:18

Stålbadet som försvann

Sparpaketet skulle minska de kommunala kostnaderna med 44 miljoner kronor årligen och lanserades med ett ”Bon appétit”. Men politikerna valde att nobba förslagen. Nu har de hamnat i samma situation igen.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Nytt korruptionsåtal för Kirchner

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

En natt utan några större nyhetshändelser i Blekinge län. .

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Fortsatt många fall av TBE

TBE har på senare år fått allt större spridning i landet, och sommaren 2019 är inget undantag. Totalt rapporterades 214 fall av smittan, en av de högsta noteringarna hittills..

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Bortglömt verk av Andy Warhol säljs i Uppsala

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Sverige på tvärs mot kvinnlig chefstrend

Kvinnorna på ledande poster i svenska storbolag blir färre och bryter en långvarig trend. Dessutom går Sverige på tvärs med flera andra länder..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

20 000 svenskar väntas plocka skräp i dag

Plastmuggar, fimpar och godispapper – i dag ska det bort från gator och parker. Stora skräpplockardagen väntas locka runt 20 000 personer, som var och en tar hand om runt ett kilo skräp..

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Hedwall vill utmana Stenson: "Rätt i tiden"

Än så länge är det bara ett envist rykte. Men de svenska damgolfstjärnorna hoppas att planerna på en mixedtävling i Sverige blir verklighet..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Högtidsstunder för den som gillar sport

Nu råder det högtidsstunder för alla sportälskare. Det är nu vintersporterna drar i gång och den svenska fotbollssäsongen lider mot sitt slut. Det är så mycket som händer nu att man knappt vet vad man ska välja att se på ….

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

De vill ge alla utsatta de har mött en röst

Cilla Bark och Hanna Linde har mött och stöttat många människor i kris genom åren. Nu vill de sprida en större förståelse i samhället för människors utsatthet..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

TV: Här debatteras Sölvesborg i Parlamentet

På söndag riktar det populära tv-programmet ”Parlamentet” sitt fokus mot Blekinge. Förutom att debattera Sölvesborgs nya flaggpolicy och besöka Listerlandet gör även Sven Melander debut som politiker..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.