Skånskan > Nyheter

Tuesday, 17 September, 10:28

Skånskan - 11 sep 19 kl. 15:32

Nytt inbrott på Folkets husSVALÖV Ännu en gång har Folkets hus i Svalövs utsatts för ett inbrott.
Senast i helgen och som tidigare gånger gick okända personer in genom att slå i sönder en ruta till ett källarfönster.
Något av värde fick man inte med sig..
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Folkets, SVALÖV Ännu, Svalövs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, inbrott, Folkets, hus
Skånskan - 29 jan 19 kl. 20:00

Folkets hus framtid under utredning

SVEDALA Hur ska Folkets hus lokaler användas? Och ska en ny restauratör ersätta den nyligen uppsagda som lämnat efter sig en kvarts miljon i obetalda hyror?– Kanske är det så att vi inte ska ha någon fast restauratör i Folkets hus.

Västerbottens Folkblad - 17 apr 13 kl. 20:53

Nytt inbrott i hus

Ägaren kom i kväll hem till sitt parhus på Östteg och upptäckte att det skett ett inbrott. Det hela har skett någon gång den senaste [...].

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Sopäventyr i musikalform intar Folkets hus

Skräp som huvudingrediens i en familjemusikal? ”Det stora sopäventyret” tar upp avfallets inverkan på miljö och djurliv. När föreställningen kommer till Folkets hus finns också ett skräplabb att besöka..

BT - 23 nov 14 kl. 07:19

Kongresshusarkitekten: "Vi bevarar Folkets hus"

Folkets hus i Borås ska bli ett kongresshus. Trots högljudda protester. Men arkitekten Bo Karlberg är inte bekymrad.

Skånskan - 18 mar 18 kl. 15:25

NÄR PUBLIKEN DROG TILL FOLKETS HUS – kring ett par teaterjubileer

ERWP.fif(0)Invigningen av landets första för ändamålet byggda Folkets hus ägde rum i Malmö på söndagskvällen den 2 april 1893 Senare samma månad skulle f.d.

Kristianstadsbladet - 27 jan 12 kl. 06:30

Folkets hus utan styrning

Foto: Scanpix
Styrelsen i Sibbhults folkets hus kastar in handduken. "Vi kan inte fullfölja vårt uppdrag, det känns sorgligt", säger ordförande Gunda Fridman.
För någon vecka sedan hade Sibbhults folketshusförening kallat till ett möte med andra föreningar som är verksamma i byggnaden och i byn.

Vimmerby Tidning - 04 okt 14 kl. 06:05

Inbrott i Folkets Hus

Natten mellan torsdag och fredag skedde det ett inbrott i Folkets Hus.
Inbrottet upptäcktes under fredagsmorgonen när Folkets Hus vaktmästare kom till jobbet..

Kristianstadsbladet - 23 aug 13 kl. 08:30

Folkets hus värt att bevara

Foto: Bosse Nilsson
Broby folkets hus existens hängde på en skör tråd. Ekonomin var ­ i botten och underhållet eftersatt, nu har ett nytt gäng entusiaster lyckats få vind i seglen igen.
För ett år sedan aviserade den dåvarande styrelsen för Broby folkets hus att det inte fanns någon framtid för deras verksamhet.

Skånskan - 04 maj 18 kl. 05:00

Möllanscouter uppsagda från Folkets hus

Malmö Plötsligt damp det ner ett mejl med uppsägning. Utan förklaring. Efter 17 år.

Kristianstadsbladet - 12 apr 11 kl. 02:00

Folkets hus-föreningen återupplivad

Folkets hus-föreningen i Gualöv återuppstår. Extrastämman på måndagen säkrar framtiden.
Det tidigare beskedet var att Gualövs Folkets husförening upphör.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 3 timmar sedan

En oväntad kärlekshistoria

Kärlek mot alla odds och en berättelse om tiggeri, utanförskap, hat och fattigdom. Dokumentärfilmarna Joanna Karlberg och Ellen Fiske problematiserar bilden av det trygga Sverige och sätter fördomar på prov samtidigt som de hoppas kunna ge tittarna en tankeställare och väcka debatt med sin bioaktuella dokumentärfilm Josefin & Florin.Josefin & Florin
Dokumentärfilmen Josefin & Florin har biopremiär den 20 september.

Skånskan - 4 timmar sedan

Årets trafikantvecka igång

För att minska trafikens klimatpåverkan, förbättra folkhälsan, minska antalet människor som skadas eller dör i trafiken och bättre ta tillvara våra gemensamma ytor i städerna behöver vi förändra vår stadsplanering och bygga ett mer hållbart transportsystem.
Idag finns en ökad insikt om att vi behöver utforma våra städer efter människors behov, snarare än efter bilens. Just nu pågår den europeiska trafikantveckan, ett årligt återkommande arrangemang där över 1000 städer runtom i Europa deltar.

Skånskan - 4 timmar sedan

Om att falla på eget grepp eller inte

Mjölkkriget 2.0 har kommit igång. Det framgångsrika, Skånebaserade, företaget Oatly retar med sin nya reklamkampanj gallfeber på fler än svenska mjölkbönder.

Skånskan - 4 timmar sedan

Kunskap tack vare ESS

För tio år sen fattades ett viktigt beslut för kunskapen och forskningen: då bestämdes att forskningsanläggningen ESS, European Spallation Source, skulle byggas i Lund. Detta borde egentligen ha firats i slutet av maj i år, eftersom det var i maj 2009 som beslutet kom, men ESS hade sannolikt fullt upp med att färdigställa anläggningen för att hinna fira.
Under måndagen ordnade SNS Skåne ett seminarium om bakgrunden till ESS tillkomst i Lund och hur framtiden kan tänkas se ut.

Skånskan - 4 timmar sedan

Skattkistan – nya namnet på förskola

Svalöv Svalövs nya förskola har fått ett namn.
Skattkistan föll valet på som snart öppnas på gamla Månsaboskolan.Allt för få platser inom barnomsorgen i Svalövs tätort tvingade fram nya lokaler och sedan i våras har det jobbats på att iordningställa lokalerna.

Skånskan - 4 timmar sedan

Drönarattack kan leda till storkrig

Två oljeanläggningar i Saudiarabien attackerades i helgen med hjälp av drönare. Det var ingen liten attack, enligt beräkningar har mer än hälften av landets oljeproduktion slagits ut. Huthirebellerna från Jemen har tagit på sig ansvaret för attacken.

Skånskan - 4 timmar sedan

Äldre ska bli ännu friskare

Svalöv Redan under första säsongen med Senior Sport School blev det succé.
25 hungriga +65-are aktiverades under våren och nu är det dags igen.Tillsammans med Skåneidrotten och Region Skåne satsar Svalövs kommun på att sysselsätta kommunborna.

Skånskan - 5 timmar sedan

Mor och son döms efter angrepp mot sjuksköterska

ESLÖV En mamma och hennes vuxna son döms för ofredande efter ett angrepp på en vårdcentral. En sjuksköterska försökte slå larm sedan sonen blivit verbalt aggressiv.
Då blev sjuksköterskan fysiskt angripen av mamman och sonen.

Skånskan - 5 timmar sedan

Arbetsmiljöverket kopplas in om skolbesparingarna

Sjöbo Huvudskyddsombudet för Lärarnas Riksförbund i Sjöbo är inte nöjd med politikernas svar gällande skolbesparingarna och kopplar nu in Arbetsmiljöverket.I början av sommaren anmälde huvudskyddsombudet Fredrik Andersson Sjöbo kommun till Skolinspektionen, eftersom han anser att rektorerna hamnar i en omöjlig sits då resurserna inte räcker för olika insatser. Han menar att de ansvariga politikerna först måste riskbedöma om budgetbesluten för skolan går att verkställa utan att bryta mot arbetsmiljöreglerna.

Skånskan - 5 timmar sedan

Oklart om bolagsvd stannar i kommunen

Skurup Jane Bergman som är vd för Skurups kommunala AB figurerar i en rekryteringsprocess i Svalöv – till jobbet som ekonomichef.
Skurups kommunala har inte fått besked ännu om hon tänker lämna sin tjänst eller ej.Skånska Dagbladet berättade i fredags på Svalövssidan att Jane Bergman förordades som ny ekonomichef i Svalöv under ett möte med personalutskottet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.