Skånskan > Nyheter

Friday, 20 September, 18:06

Skånskan - 11 sep 19 kl. 15:32

Kickoff med Malmö OperaSVALÖV Svalövs Riksteaterförening i samarbete med Malmö Opera bjuder på skön musik söndagen den 15 september klockan 16.
Det blir en underhållande kväll på Folkets hus i Svalöv med många välljudande smakprov.
Gästerna tas med på en resa med solisterna Emma Lyrén Fernandez och Conny Thimander och Johan Reis på piano..
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Malmö Opera, SVALÖV Svalövs Riksteaterförening, Folkets, Svalöv, Emma Lyrén Fernandez, Conny Thimander, Johan Reis

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kickoffmed , Malmö, Opera
Barometern - 15 aug 13 kl. 11:41

Intimt och förtätat i?thrillerartad opera

Malmöbaserade Opera­fabriken spelar för tredje säsongen opera för publik i?Skåne och Kalmar. I helgen framfördes italienaren Donizettis 1800-talsopera ?

Barometern - 15 aug 13 kl. 11:41

Intimt och förtätat i thrillerartad opera

Malmöbaserade Opera­fabriken spelar för tredje säsongen opera för publik i Skåne och Kalmar. I helgen framfördes italienaren Donizettis 1800-talsopera ?Maria Stuart?

Skånskan - 25 jan 17 kl. 16:31

Publikrekord för Malmö Opera

2016 blev ett rekordår för Malmö Opera. Totalt räknar man in en publik på 256 574 personer – en publiksiffra som inte förekommit sedan Kristina från Duvemåla firade triumfer i Malmö i mitten av 90-talet.
– Det är fantastiskt, man är tacksam säger Bengt Hall, teaterchef på Malmö Opera.

Kristianstadsbladet - 23 aug 19 kl. 10:30

Kickoff med skvaller från Malmö opera

På lördag är det dags för kickoff med information om vad musik- och teaterföreningen bjuder på, men också vad som visas på Malmö Opera i höst..

Skånskan - Igår: 07:47

Vilnius spelar Malmö i Netflix Wallander

Kurt Wallander är Ystad, det vet ju alla, men i Netflix tv-serie Young Wallander som har premiär nästa år har den operaälskande kriminalaren precis gått ut polishögskolan och har ännu inte flyttat till Österlen. Istället rör han sig i 1970-talets Malmö. Han är i 20-årsåldern och ställs nu inför de erfarenheter som kommer att forma honom som person, både yrkesmässigt och privat.

Skånskan - 15 aug 16 kl. 18:00

Danska Bojesen blir ny chef på Malmö Opera

Malmö Den danska kompositören, dirigenten och ledaren för Copenhagen Opera Festival, Michael Bojesen, blir ny chef för Malmö Opera från och med 1 juli 2017.
– Det är med stolthet och djup respekt som jag tar över efter den legendariske Bengt Hall, sade Michael Bojesen på måndagens pressmöte.Michael Bojesen
Född: 1960
Bakgrund: Dirigent som gått på Det kgl Danske Musikkonservatorium.

Kristianstadsbladet - 31 dec 12 kl. 07:00

"Ge Iskras opera premiär i Drakamöllan"

Aldo Iskras och tonsättare Staffan Storms opera "Bortom Okeanos" som vi skrev om i fredagens tidning har väckt reaktioner. Nog borde deras planer på en historisk opera från nordöstra Skåne ges en chans på scenen. Det menar Bertil Olsson, ordförande i föreningen Operakonstens Vänner i Kristianstad, i detta debattinlägg.

Skånskan - 12 sep 19 kl. 18:00

Så blev Höstsonaten opera

När den finländska kompositören Sebastian Fagerlund fick frågan om han ville göra opera av Ingmar Bergmans film Höstsonaten bestämde han sig över en natt.
– Jag fick med mig filmmanuset hem och läste det om och om igen på natten. På morgonen ringde jag och sa att det här bara måste vi göra, berättar han när vi träffas på Malmö Opera inför Sverigepremiären.

Skånskan - 14 sep 19 kl. 07:00

De senaste 25 åren i Malmö operas historia

reportage En trio erfarna kulturjournalister har skrivit en bok om Malmö opera de senaste 25 åren.MALMÖ OPERA Malmös operahus fyller 75 år.
Den 22 september firas detta med en jubileumskonsert.

Kristianstadsbladet - 28 dec 12 kl. 07:00

Osäkert för opera om Helge å

Foto: Annica Jönsson
En nyskriven opera om Helge å med premiär i Kristianstad under jubileumsåret 2014. Sådan var dramatiker och regissör Aldo Iskras plan med hans och tonsättare Staffan Storms opera ?Bortom Okeanos?.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 45 minuter sedan

Folkbokföring på campingen förbjuds

Sjöbo Tekniska nämnden tog i torsdags beslut om att säsongsboende inte längre får folkbokföra sig på campingen.
Dessutom måste samtliga husvagnar och husbilar vara besiktigade innan den 1 oktober.Sedan kommunen tog över driften den 1 januari i år har antalet långliggare minskat från 50 till 25.

Skånskan - 30 minuter sedan

”Stängt dörren till dialog”

HJÄRUP Samarbetet mellan Moderater och Sverigedemokrater går smidigt.
Det sade båda partiernas representanter när Hjärups byalag ordnade politikerdebatt.
Men M+SD fick kritik från samtliga övriga partier som menar att styret stängt dörren till det demokratiska samtalet.

Skånskan - 1 timme sedan

Stor villa på 270 kvadratmeter från 1913 såld i Harlösa

Harlösa Fastigheten på adressen Lidvägen 11 i Harlösa har fått en ny ägare. Köpare är Linda Persson, 38 år, och säljare är Christel Leveau. Köpet blev klart i september 2019 och priset blev 3 195 000 kronor.

Skånskan - 1 timme sedan

78 kvadratmeter stort hus i Karups sommarby, Blentarp sålt till ny ägare

Blentarp Anna Katarina Åstedt, 54 år, har köpt huset på adressen Hornvägen 3 i Karups sommarby, Blentarp av säljaren Bernt Åke Ingvar Jönsson. Köpesumman blev 1 465 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i augusti 2019. Husets byggår är 1979 och det har en boyta på 78 kvadratmeter.

Skånskan - 2 timmar sedan

Bygger 42 meter hög mast

HÖRBY Vid sitt sammanträde i veckan gav bygg- och miljönämnden bygglov för en 42 meter hög mobilmast på fastigheten Stäflö 2, med gatuadressen Filaregatan 14, i Hörby.
Bakom ansökan står teleoperatören Hi3G Access AB i Malmö. De planerar att bygga ett så kallat fackverkstorn med tillhörande teknikbod på fastigheten.

Skånskan - 2 timmar sedan

Pojkar avslöjades med knark

HÖRBY Tre pojkar -13, 15 och 16 år – ertappades med narkotikaklassade tabletter på Georgshillsskolan på onsdagen.
Skolpersonal såg att de hade narkotika med sig in på skolan och konfronterade dem. De erkände då att de hade haft narkotika med sig in på skolområdet i form av tabletter.

Skånskan - 2 timmar sedan

Polisen hittade stulet släp

ASKERÖD Ett stulet släp påträffades i Askeröd i veckan. Det var en polispatrull som fick syn på släpet och när de gjorde en kontroll uppkom misstankar om att det var stulet.
Polisen kontaktade ägaren, som är hemmahörande i Malmö, och denne berättade då att släpvagnen stals i Malmö någon gång mellan den 16 och 17 september.

Skånskan - 2 timmar sedan

Sprängde brevlåda på norr

HÖRBY Någon sprängde en brevlåda i ett villaområde på norr i Hörby vid 22-tiden på torsdagen.
Polisen vill inte berätta vilken gata det handlar om, men säger att det hände i ett bostadsområde i närheten av idrottsplatsen i Hörby. Sprängningen rubriceras som skadegörelse..

Skånskan - 2 timmar sedan

Utreder elstöld i Köinge

KÖINGE Polisen har fått in en anmälan om olovlig energiavledning i Köinge, utanför Hörby. En fastighetsägare ska ha kopplat in en kabel i ett elskåp på en annan fastighet i syfte att stjäla ström. Det framgår inte av polisanmälan hur länge den olovliga energiavledningen har pågått, eller hur mycket el som har använts..

Skånskan - 2 timmar sedan

Fotograferade in i bostaden

HÖRBY En okänd man fotograferade in genom ett fönster på Byggmästaregatan i Hörby på torsdagen.
Målsäganden, en man i 25-årsåldern, berättar att mannen stannade till utanför hans bostad och började fotografera in i bostaden.
Han har nu lämnat in en polisanmälan om kränkande fotografering.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.