UNT > Utrikes

Tuesday, 17 September, 10:19

UNT - 11 sep 19 kl. 14:41

Övergångsregering på gång i SydsudanSydsudans president Salva Kiir och rebelledaren Riek Machar har kommit överens om att bilda en övergångsregering till i höst, meddelar landets informationsminister..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Sydsudan, Salva Kiir, Riek Machar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Övergångsregering, gångi , Sydsudan
Sydsvenskan - 11 sep 19 kl. 14:41

Övergångsregering på gång i Sydsudan

Sydsudans president Salva Kiir och rebelledaren Riek Machar har kommit överens om att bilda en övergångsregering till i höst, meddelar landets informationsminister. Kiir och Machar skrev i fjol under ett fredsavtal som syftar till att få stopp på det in.

Helsingborgs Dagblad - 11 sep 19 kl. 14:41

Övergångsregering på gång i Sydsudan

Sydsudans president Salva Kiir och rebelledaren Riek Machar har kommit överens om att bilda en övergångsregering till i höst, meddelar landets informationsminister. Kiir och Machar skrev i fjol under ett fredsavtal som syftar till att få stopp på det in.

GöteborgsPosten - 11 sep 19 kl. 14:41

Övergångsregering på gång i Sydsudan

Sydsudans president Salva Kiir och rebelledaren Riek Machar har kommit överens om att bilda en övergångsregering till i höst, meddelar landets informationsminister..

Kristianstadsbladet - 10 maj 14 kl. 15:41

Gott hopp om vapenvila i Sydsudan


Hopp om ett slut på inbördeskriget luftas i Sydsudan efter ett avtal mellan de stridande parterna, som skrevs under i Etiopien sent på fredagen. På lördagseftermiddagen hade inga rapporter om nya strider blivit kända.Båda parter har lovat se till att hjälptransporter kan nå fram; Sydsudans befolkning står enligt flera biståndsorganisationer på randen till en hungerkatastrof.

BT - 10 maj 14 kl. 15:41

Gott hopp om vapenvila i Sydsudan

Hopp om ett slut på inbördeskriget luftas i Sydsudan efter ett avtal mellan de stridande parterna, som skrevs under i Etiopien sent på fredagen. På lördagseftermiddagen hade inga rapporter om nya strider blivit kända. Båda parter har lovat se till att hjälptransporter kan nå fram; Sydsudans befolkning står enligt flera biståndsorganisationer på randen till en hungerkatastrof.

Kristianstadsbladet - 10 maj 14 kl. 19:56

Sydsudan: Vapenvilan respekterad


Regeringen i Sydsudan uppger att striderna i landet verkar ha avstannat efter att vapenvila utlysts. Presidenten Salva Kiir och rebelledaren Riek Machar träffades i den etiopiska huvudstaden i fredags och kom där överens om att beordra uppehåll i striderna senast lördag kväll. I och med det stiger hoppet om ett slut på det fem månader långa inbördeskriget som krävt över 10 000 människors liv.

BT - 10 maj 14 kl. 19:56

Sydsudan: Vapenvilan respekterad

Regeringen i Sydsudan uppger att striderna i landet verkar ha avstannat efter att vapenvila utlysts. Presidenten Salva Kiir och rebelledaren Riek Machar träffades i den etiopiska huvudstaden i fredags och kom där överens om att beordra uppehåll i striderna senast lördag kväll. I och med det stiger hoppet om ett slut på det fem månader långa inbördeskriget som krävt över 10 000 människors liv.

BT - 09 maj 14 kl. 22:31

Avtal om vapenvila i Sydsudan

Parterna i inbördeskriget i Sydsudan har skrivit under ett avtal om vapenvila under ett möte i Etiopiens huvudstad Addis Abeba. Vapenvilan ska inledas inom 24 timmar och parterna har också enats om att en övergångsregering ger den "bästa chansen" att komma vidare, uppger Reuters.Presidenten Salva Kiir och hans rival och före detta vicepresident Riek Machar gick med på ett möte efter hårda påtryckningar från USA och EU.

Kristianstadsbladet - 22 aug 14 kl. 06:46

Svältkatastrofen närmar sig Sydsudan

Barnen dör innan de hinner ta sina första steg. Föräldrar tvingas till fruktansvärda val.Sydsudan är på väg mot en svältkatastrof och som så ofta är det de allra yngsta som drabbas hårdast.

BT - 22 aug 14 kl. 06:46

Svältkatastrofen närmar sig Sydsudan

Barnen dör innan de hinner ta sina första steg. Föräldrar tvingas till fruktansvärda val. Sydsudan är på väg mot en svältkatastrof och som så ofta är det de allra yngsta som drabbas hårdast.

Fler nyheter från UNT

UNT - 1 timme sedan

Ayatollan: Inga förhandlingar med USA

Irans högste ledare ayatolla Ali Khamenei utesluter förhandlingar med USA..

UNT - 45 minuter sedan

Indonesisk kamp mot korruption kan försvåras

Det indonesiska parlamentet har röstat för att genomföra kontroversiella förändringar i en lag som styr antikorruptionsmyndigheten KPK:s arbete..

UNT - 1 timme sedan

Dömd kardinal överklagar sexdom

Den australiske kardinalen George Pell, som dömts för sexuella övergrepp mot barn, överklagar domen..

UNT - 1 timme sedan

Utdragna protester tär på Hongkongaktivister

Efter hundra dagar av sammandrabbningar i Hongkong är våldet långt ifrån över..

UNT - 1 timme sedan

Slovakiens regering pressad av mordutredning

Slovakiens premiärminister Peter Pellegrini väntas med god marginal klara en misstroendeomröstning i parlamentet under tisdagen..

UNT - 2 timmar sedan

Cameron bryter tystnaden om brexit

Boris Johnson sade inför folkomröstningen om brexit 2016 att han var säker på att brexit skulle "krossas som en padda"..

UNT - 3 timmar sedan

Tidslinje: Nyval i Israel med pressad Netanyahu

En sprucken högerallians, kritiserade vallöften och ett eventuellt åtal..

UNT - 4 timmar sedan

Jämn match väntas när Israel går till omval

Vallokalerna har nu öppnat i ett historiskt omval i Israel..

UNT - 4 timmar sedan

Mindre sannolikt att fattiga klarar skolan

Det är sju gånger mindre sannolikt att ett barn från en fattig familj går ut skolan, jämfört med ett barn från en rik familj, i låginkomstländer..

UNT - 5 timmar sedan

Epstein-fallet: Kvinnor nekas ersättning

En grupp kvinnor som anklagat den numera avlidne miljardären Jeffrey Epstein för sexuella övergrepp får inte skadestånd med anledning av att åklagare ingick en uppgörelse med Epstein som innebar att han undkom flera åtal..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.