Sydsvenskan > Utrikes

Saturday, 21 September, 23:40

Sydsvenskan - 11 sep 19 kl. 14:41

Övergångsregering på gång i SydsudanSydsudans president Salva Kiir och rebelledaren Riek Machar har kommit överens om att bilda en övergångsregering till i höst, meddelar landets informationsminister. Kiir och Machar skrev i fjol under ett fredsavtal som syftar till att få stopp på det in.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Sydsudan, Salva Kiir, Riek Machar, Machar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Övergångsregering, gångi , Sydsudan
Helsingborgs Dagblad - 11 sep 19 kl. 14:41

Övergångsregering på gång i Sydsudan

Sydsudans president Salva Kiir och rebelledaren Riek Machar har kommit överens om att bilda en övergångsregering till i höst, meddelar landets informationsminister. Kiir och Machar skrev i fjol under ett fredsavtal som syftar till att få stopp på det in.

UNT - 11 sep 19 kl. 14:41

Övergångsregering på gång i Sydsudan

Sydsudans president Salva Kiir och rebelledaren Riek Machar har kommit överens om att bilda en övergångsregering till i höst, meddelar landets informationsminister..

GöteborgsPosten - 11 sep 19 kl. 14:41

Övergångsregering på gång i Sydsudan

Sydsudans president Salva Kiir och rebelledaren Riek Machar har kommit överens om att bilda en övergångsregering till i höst, meddelar landets informationsminister..

Kristianstadsbladet - 10 maj 14 kl. 15:41

Gott hopp om vapenvila i Sydsudan


Hopp om ett slut på inbördeskriget luftas i Sydsudan efter ett avtal mellan de stridande parterna, som skrevs under i Etiopien sent på fredagen. På lördagseftermiddagen hade inga rapporter om nya strider blivit kända.Båda parter har lovat se till att hjälptransporter kan nå fram; Sydsudans befolkning står enligt flera biståndsorganisationer på randen till en hungerkatastrof.

BT - 10 maj 14 kl. 15:41

Gott hopp om vapenvila i Sydsudan

Hopp om ett slut på inbördeskriget luftas i Sydsudan efter ett avtal mellan de stridande parterna, som skrevs under i Etiopien sent på fredagen. På lördagseftermiddagen hade inga rapporter om nya strider blivit kända. Båda parter har lovat se till att hjälptransporter kan nå fram; Sydsudans befolkning står enligt flera biståndsorganisationer på randen till en hungerkatastrof.

Kristianstadsbladet - 10 maj 14 kl. 19:56

Sydsudan: Vapenvilan respekterad


Regeringen i Sydsudan uppger att striderna i landet verkar ha avstannat efter att vapenvila utlysts. Presidenten Salva Kiir och rebelledaren Riek Machar träffades i den etiopiska huvudstaden i fredags och kom där överens om att beordra uppehåll i striderna senast lördag kväll. I och med det stiger hoppet om ett slut på det fem månader långa inbördeskriget som krävt över 10 000 människors liv.

BT - 10 maj 14 kl. 19:56

Sydsudan: Vapenvilan respekterad

Regeringen i Sydsudan uppger att striderna i landet verkar ha avstannat efter att vapenvila utlysts. Presidenten Salva Kiir och rebelledaren Riek Machar träffades i den etiopiska huvudstaden i fredags och kom där överens om att beordra uppehåll i striderna senast lördag kväll. I och med det stiger hoppet om ett slut på det fem månader långa inbördeskriget som krävt över 10 000 människors liv.

BT - 09 maj 14 kl. 22:31

Avtal om vapenvila i Sydsudan

Parterna i inbördeskriget i Sydsudan har skrivit under ett avtal om vapenvila under ett möte i Etiopiens huvudstad Addis Abeba. Vapenvilan ska inledas inom 24 timmar och parterna har också enats om att en övergångsregering ger den "bästa chansen" att komma vidare, uppger Reuters.Presidenten Salva Kiir och hans rival och före detta vicepresident Riek Machar gick med på ett möte efter hårda påtryckningar från USA och EU.

Kristianstadsbladet - 22 aug 14 kl. 06:46

Svältkatastrofen närmar sig Sydsudan

Barnen dör innan de hinner ta sina första steg. Föräldrar tvingas till fruktansvärda val.Sydsudan är på väg mot en svältkatastrof och som så ofta är det de allra yngsta som drabbas hårdast.

BT - 22 aug 14 kl. 06:46

Svältkatastrofen närmar sig Sydsudan

Barnen dör innan de hinner ta sina första steg. Föräldrar tvingas till fruktansvärda val. Sydsudan är på väg mot en svältkatastrof och som så ofta är det de allra yngsta som drabbas hårdast.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Nykomlingens sköna skräll

Nykomlingen Granada skrällvann med 2–0 över Barcelona i La Liga och gick upp i serieledning. Regerande mästarlaget Barcelona har börjat säsongen på ett mediokert sätt, har två förluster efter fem matcher och ligger först på sjunde plats i tabellen. Barc.

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Island fick böter efter Eurovision

Arrangörerna av Eurovision Song Contest (ESC) har bötfällt det isländska bidraget efter årets ESC-final i Tel Aviv i Israel. Medlemmarna i den isländska gruppen Hatari höll nämligen upp palestinska banderoller framför kamerorna när resultaten lästes upp.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

M: Utred om staten ska ta större vårdansvar

Moderaterna vill se över hur vården i Sverige ska styras, skriver ledande företrädare på DN Debatt. Inför partistämman i höst föreslås bland annat en utredning av om staten ska ta över delar av ansvaret för svensk hälso- och sjukvård. Att vårdkvaliteten.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Tjetjenien uppges tortera homosexuella

En representant för Europarådet har konfronterat myndighetspersoner i Tjetjenien om rapporter att homosexuella torteras och hålls fängslade. Frank Schwabe tog upp frågan under besök i Groznyj och den ryska huvudstaden Moskva. – Rapporterna är mycket all.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Diskrimineringslagen ska utredas

Justitierådet Thomas Bull ska utreda hur tillsynen av diskrimineringslagen kan bli mer effektiv. Som skäl till utredningen anges att arbetsgivare i dag har för dålig kännedom om lagen. Regeringen vill se skarpare sanktioner mot dem som inte följer diskr.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Redhawks öser på – 3–0

Hemmamatch mot Luleå med Henrik Hetta på skadelistan..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Polis påkörd när moped skulle stoppas

En polisman blev påkörd när en moped skulle stoppas under lördagskvällen. En misstänkt är gripen..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Toppstrid och CL väntar för Göteborg

Elin Rubensson gjorde två mål när Göteborg vann med 3–1 mot Djurgården och tog sista chansen att haka på i damallsvenskans toppstrid. Samtidigt väntar en returmatch borta mot Bayern München i Champions League i vad som blir en intensiv fotbollsmånad. –.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Larm om påkörd person i Kattarp – väg avstängd

Klockan 18.20 kom larm om att en person blivit påkörd på Planavägen i Kattarp..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Viktig poäng för Kalmar i bottenstriden

Kalmar och Häcken bjöd verkligen på en tempofylld och underhållande match. Det var dock två mycket besvikna lag som lämnade planen. Matchen, som båda lagen kunde ha vunnit, slutade 1–1.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.