SR > Kultur

Sunday, 22 September, 05:47

SR - 11 sep 19 kl. 14:28

Jan Kjaerstad är tillbaka – med sin bästa roman på längeEn roman om ett terrordåd i Norge, tre år före Utöya. En fantasi med verkligheten som språngbräda. P1 Kulturs Mattias Berg hyllar Jan Kjaerstads nya roman "Berge"..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Kjaerstad, Norge, Utöya, Kulturs Mattias Berg, Jan Kjaerstads, Berge

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jan, Kjaerstadär tillbaka med sin bästa , roman, länge
Sydsvenskan - 03 dec 14 kl. 04:00

En rik roman med en skugga

Min finlandssvenska väninna och jag brukar roa oss med att jämföra våra språk och jag är nästan alltid mer imponerad av hennes. Det är lätt att bli förälskad i finlandssvenskans lite gammalmodiga och ofta mer bildrika språk. Det blir jag också när jag läser Lars Sunds senaste roman, ”Tre systrar och en berättare”.

Skånskan - 18 sep 18 kl. 10:50

Ranelids nya roman berör på djupet

BOK
Fantastiska kvinnor i vattentornet
Författare: Björn Ranelid
Förlag: Albert BonniersLitteratur/recension Under första världskriget byggdes vattentornet på Kirseberg i Malmö om till bostadshus och fungerade som nödbostäder. Här bodde en brokig samling individer, varav några var hederliga och andra kriminella, några skötsamma och andra stökiga.
Fattiga stackare blandades med suputer och lättfotade kvinnor, men här bodde också starka kvinnor som Ingrid Anker, som blev vän för livet med Stella Ripa och Olga, som flytt från revolutionens Ryssland.

News55 - 15 nov 15 kl. 13:44

Jan Carlzon: ”Sverige har brist på politiskt ledarskap i flyktingfrågan”

Jan Carlzon, företagsledaren främst känd som framgångsrik VD för flygbolaget SAS under 12 år på 1980- och 90-talet, är fortfarande högst aktiv. Härom veckan talade han inför en femhundrahövdad publik på Kvalitetsmässan i Göteborg. Temat var ledarskap förr och nu men så kom Jan Carlzon in på dagens flyktingmottagande.

YLE - 13 jul 16 kl. 14:29

Roman Eremenko erkänner: ”Tänkt på att spela för Ryssland”

I en intervju med den ryska nyhetsbyrån Tass erkänner Finlands landslagsstjärna Roman Eremenko att han tidigare tänkte på att spela för Ryssland. Ingen i Ryssland kontaktade mig, kanske de inte lade märke till mig, säger han. I intervjun med Tass talar Eremenko om allt från Rysslands insats i EM till det kommande VM-kvalet.

YLE - 13 jul 16 kl. 14:29

Roman Eremenko erkänner: ”Tänkte ibland på att spela för Ryssland”

I en intervju med den ryska nyhetsbyrån Tass erkänner Finlands landslagsstjärna Roman Eremenko att han tidigare tänkte på att spela för Ryssland. Ingen i Ryssland kontaktade mig, kanske de inte lade märke till mig, säger han. I intervjun med Tass talar Eremenko om allt från Rysslands insats i EM till det kommande VM-kvalet.

SvD - 17 nov 16 kl. 19:45

Ett smärtsamt liv blir en stor amerikansk roman

Hur länge kan man fortsätta hjälpa någon som inte vill bli hjälpt? Den frågan ställs i Hanya Yanagiharas omtalade, och omfattande, New York-roman ”Ett litet liv”. En riktig roman-roman som trots all smärta gör vintermörkret lite mer uthärdligt, skriver Lina Kalmteg..

Sydsvenskan - 08 nov 13 kl. 06:30

Jan-Åke Hagman

Jan-Åke Hagman, 64 år, Höganäs, har avlidit. Hans närmaste är tre barn och två barnbarn.1949, Jan-Åkes födelseår, övertog hans farmor, far och mor Kullagårdens Wärdshus och drev verksamheten fram till 1974.

BT - 12 maj 14 kl. 09:32

Jan Mak har jobbat färdigt

40 år som tränare. Efter fyra decennier får det vara slut. Jan Mak, 68, låter förbundskaptenssysslan på paradisön Seychellerna bli sista tränarjobbet.

BT - 12 maj 14 kl. 09:32

Jan Mak har jobbat färdigt

40 år som tränare. Efter fyra decennier får det vara slut. Jan Mak, 68, låter förbundskaptenssysslan på paradisön Seychellerna bli sista tränarjobbet.

YLE - 04 sep 14 kl. 08:19

Jan Sundberg: Samlingspartisterna borde matas lite partidisciplin

Lasse Männistö gjorde ett klokt beslut då han beslöt sig för att inte lämna riksdagen. Samlingspartiets trovärdighet har ändå fått sig en törn, menar professor Jan Sundberg. - Samlingspartiet har trasslat in sig i sina egna piruetter på senaste tiden.

Fler nyheter från SR

SR - Igår: 17:35

Tre år efter hans död - nu kommer ny musik med Leonard Cohen

Musiken är färdigställd utifrån musikaliska skisser han lämnade efter sig..

SR - Igår: 16:46

Regeringen vill göra det lättare att låna utländsk konst

Regeringen vill att det ska bli lättare för svenska museer att låna in konst från utlandet. En utredning ska se över en ny lag som skulle kunna göra det möjligt för staten att garantera att utländska föremål verkligen lämnas tillbaka..

SR - Igår: 16:05

Knausgård hintar om ny roman redan nästa år

Det är tidskriften Vi Läser som intervjuat Karl Ove Knausgård i London, där han bor nu..

SR - Igår: 14:57

Vad händer när en svensk småbarnsmamma förälskar sig i en tiggare?

Gänget bakom dokumentären "Josefin & Florin" – om en svensk småbarnsmamma som förälskar sig i en tiggare från Rumänien – gästade P1 Kultur. Lyssna på hela fredagens P1 Kultur med Roger Wilson här.

SR - Igår: 13:14

Greps under protesterna mot Putin – släpps fri

Den ryske skådespelaren Pavel Ustinov dömdes i början av veckan till tre och ett halvt års fängelse – nu kommer uppgifter om att han släpps fri..

SR - Igår: 12:22

Harry Martinsons Aniara nytolkas på Finlands Nationalopera

I veckan är det premiär för en ny tolkning av Harry Martinsons rymdepos "Aniara" på Finlands Nationalopera. De dystopiska ämnen som behandlas i verket från 1950-talet, kunde lika gärna vara tagna ur den tid vi lever i idag - så här besvarar regissören Dan Henriksson frågan om hur aktuell i Aniara känns idag,.

SR - Igår: 12:43

Hård kritik mot Kina-annons i Dagens Nyheter

En helsidesannons i Dagens Nyheter har lett till upprörda röster..

SR - Igår: 10:28

Gamla inspelningar av Cash och Dylan släpps

Under 60-talet gjorde Bob Dylan och Johnny Cash flera inspelningar tillsammans. Senare i år kommer de få se ljuset..

SR - Igår: 10:51

Mer ljus och mindre klaustrofobi när Atwood följer upp The Handmaid's Tale

Över 30 år sedan "Tjänarinnans berättelse" har Margaret Atwood skrivit en efterlängtad uppföljare: Gileads döttrar - skarpt och politiskt men ibland väl lättsmält..

SR - Igår: 10:00

Mexikanska maffian muckar med Rambo

I sina bästa stunder är Rambo: Last Blood kalkondålig, vilket är mer underhållande än slätstruket dålig..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.