Expressen > Nyheter

Tuesday, 17 September, 10:21

Expressen - 11 sep 19 kl. 14:28

”Ryssland låg bakom mordet på georgiern”Det var Ryssland som låg bakom mordet på en georgier i Berlin i augusti.Det hävdar amerikanska källor för Wall Street Journal..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Ryssland, Berlin, Wall Street Journal

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ryssland, låg, bakom, mordet, georgiern
UNT - 18 okt 14 kl. 21:58

Ryssland kan ligga bakom undervattensverksamhet

Nya uppgifter pekar mot att det är Ryssland som ligger bakom den främmande undervattensverksamheten i skärgården..

SR - 08 aug 18 kl. 21:46

USA: Ryssland låg bakom nervgasattacken

Ryssland låg bakom nervgasattacken på den före detta ryska spionen Sergei Skripal och hans dotter, den slutsatsen har myndigheter i USA nu kommit till..

Expressen - 10 aug 18 kl. 22:40

USA: Ryssland låg bakom attacken mot svenska medier

Ryssland låg bakom den massiva IT-attacken som släckte ned flera stora svenska medier i mars 2016.Detta enligt nyligen släppta dokument från amerikanska utrikesdepartementet, avslöjar BuzzFeed. Attacken var ett ryskt försök att stoppa alla svenska planer på att gå med i Nato, enligt dokumenten..

SvD - 02 mar 15 kl. 20:17

Rysk expert: Säkerhetstjänsten bakom mordet – utan Putins vetskap

Ryssland kokar nu av rykten och teorier om vem det var som mördade Nemtsov. Den oberoende säkerhetspolitiska experten Pavel Felgenhauer anser att det var den ryska säkerhetstjänsten – utan Putins vetskap..

SvD - 18 maj 16 kl. 23:18

Terrorforskare: Ryssland kan ligga bakom sabotaget

Terrorforskaren Hans Brun tror att Ryssland eller någon annan främmande makt kan ligga bakom fällningen av Häglaredsmasten..

GöteborgsPosten - 05 apr 17 kl. 08:41

Ryssland: Syriskt stridsflyg bakom attacken

Ryssland uppger enligt AFP nu att det var Assad-regimens stridsflyg som under gårdagen genomförde en räd i Idlibprovinsen i Syrien. I attacken uppges 72 personer ha dött, varav ett 20-tal ska vara barn. Enligt Ryssland ska attacken ha riktats mot ett "terroristlager" där det förvarades giftiga ämnen..

Nyhetskanalen - 19 mar 12 kl. 21:34

Hopp för FN-uttalande efter att Ryssland ställt sig bakom ICRC-krav på eldupphör

Ryssland uppmanar på måndagen Syrien att omedelbart acceptera kraven från Internationella rödakorskommittén (ICRC) och "uppmanar den syriska regeringen och väpnade grupper att gå med på ett dagligt humanitärt eldupphör för att ge ICRC tillgång till skadade och civila som behöver evakueras".
.

GöteborgsPosten - 07 okt 16 kl. 21:59

USA: Ryssland låg bakom hackerattack

Den amerikanska regeringen har formellt anklagat Ryssland för att ha hackat datorer som tillhört Demokraternas nationella kommitté samt andra toppolitiker, rapporterar Washington Post..

YLE - 28 feb 15 kl. 09:11

Räsänen befarar ökad spänning i Ryssland

Inrikesminister Päivi Räsänen (KD) fördömer mordet på oppositionspolitikern Boris Nemtsov. Hon är rädd att mordet ökar spänningen i Ryssland. Räsänen som gästade Yles morgontv imorse betecknar dådet som kallblodigt.

YLE - 28 feb 15 kl. 09:11

Räsänen oroar sig för ökad spänning i Ryssland

Räsänen som gästade Yles morgontv imorse betecknar dådet som kallblodigt. Enligt Räsänen är det extremt viktigt att Rysslands president Vladimir Putin har fördömt dådet. Hon hoppas att mordet utreds snabbt och opartiskt och att de ansvariga ställs inför rätta.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Nu kan du köpa solceller på Ikea

Över hälften av alla svenska husägare funderar på att skaffa solceller, visar en undersökning från Kantar Sifo. Hindret har varit pris och låg kunskap. Det vill Ikea råda bot på när de under tisdagen erbjuder solenergisystem för villaägare..

Expressen - 10 minuter sedan

Kommunen agerar i Åmål – efter Expressens reportage

Åmåls kommun skickar räddningstjänst och miljöinspektörer till den hyresfastighet som Expressen rapporterade om i helgen.I järnvägshusen i Åmål bor hyresgästerna, främst nyanlända flyktingar från Syrien, i ren misär.Enligt värden är det hyresgästerna själva som ”förstör och är lata”.

Expressen - 15 minuter sedan

Här vräker snön ner i Värmland – rekordtidigt

Samtidigt som meteorologerna lovar sommarvärme till helgen – så vräker snön ner i Sysslebäck i Värmland.Dan Nordström vaknade upp till ett riktigt snöfall under tisdagsmorgonen.– Det vräkte ner.

Expressen - 30 minuter sedan

Friidrottens hus stängt efter stora branden

Den stora branden i Slottsskogshallen påverkar också Friidrottens hus som ligger precis intill, skriver Dagens Nyheter. – Vi har blivit tvungna att stänga här. Inga toaletter eller duschar kan användas eftersom vattenledningen hit gick via den nedbrunna hallen, säger Bo Edsberger, chef för Göteborgs Friidrottsförbund, till tidningen.

Expressen - 45 minuter sedan

Arbetslösheten högre än väntat i augusti

Arbetslösheten var 7,1 procent i augusti, icke säsongsrensat, enligt SCB:s Arbetskraftsundersökning (AKU).Enligt Infront Datas prognosenkät väntades arbetslösheten vara 6,2 procent.I juli var arbetslösheten 6,9 procent och i augusti 2018 var arbetslösheten 6,1 procent.

Expressen - 1 timme sedan

Sölvesborg sätter in väktare efter uppståndelse om Pride

Väktare sätts in i Sölvesborgs kommunhus efter uppståndelsen kring kommunens stopp för användning av prideflaggan.Kommunchefen Lars Ericsson anser att det finns en hotbild mot kommunen, rapporterar SVT Nyheter Blekinge..

Expressen - 1 timme sedan

Polisen söker försvunnen man – vädjar efter tips

Polisen har under natten sökt efter en försvunnen person i Asarum i Blekinge. Det är en man född 1938 som inte har setts till sedan klockan 12 under måndagen. – Vi är intresserade av alla typer av iakttagelser av den här mannen, hellre att man ringer en gång för mycket, säger Katarina Rusin, presstalesperson vid polisens ledningscentral för region syd..

Expressen - 1 timme sedan

Misstänkt farligt föremål hittat – boende evakuerade

En stor polisinsats pågår just nu i Trollhättan. – Det är en man som hittat ett föremål som han misstänker kan vara farligt, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson.Polisens bombgrupp är på väg och flera lägenheter har utrymts.

Expressen - 2 timmar sedan

SBAB sänker sina bolåneräntor

SBAB sänker sina bolåneräntor igen.Alla räntor förutom den rörliga sänks med 0,05–0,20 procentenheter.– Vi märker tydligt att marknaden förväntar sig att det extrema ränteläget kommer att bestå under en längre tid och det påverkar i sin tur SBAB:s upplåningskostnader, säger bankens vd Klas Danielsson..

Expressen - 2 timmar sedan

Polisinsats i Dalarna: Fyra misstänks för att ha dödat varg

En polisinsats pågår i en by utanför Rättvik i Dalarna.Fyra män ska gripas i samband med ett grovt jaktbrott som skedde i mars i år, då en varg dödades på en sjö.Männen har sedan tidigare varit anhållna för brottet i sin frånvaro..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.