GöteborgsPosten > Nyheter

Friday, 20 September, 11:39

GöteborgsPosten - 11 sep 19 kl. 05:00

Domstolarna är varken rädda eller ängsligaAtt åtalade personer ibland frikänns beror inte på en ängslighet eller rädsla hos svenska domare utan har sin grund i de rättsstatliga principer som domstolarna är satta att upprätthålla, skriver Anders Hagsgård och Johan Kvart..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Anders Hagsgård, Johan Kvart

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Domstolarnaär , varken, räddaeller , ängsliga
YLE - 09 jun 16 kl. 18:04

Joppe och Pelle är rädda för böter om de ordnar forneldarnas natt

Risken är stor att forneldarnas natt inte ordnas i Kapellhamnen i Hangö i augusti. Arrangörerna Johan "Joppe" Stenman och Pär "Pelle" Holmström är rädda för att få böter om deras namn finns på lovet de behöver från Hangö stad. Det är Joppe Stenman och Pelle Holmström som de senaste fyra-fem åren ordnat forneldarnas natt i Kapellhamnen i Hangö det sista veckoslutet i augusti.

Sydsvenskan - 22 okt 13 kl. 06:30

Infödda svenskor tar ut mer medicin

Invandrare är generellt mer sjuka i hjärt- och kärlsjukdomar än infödda svenskar. Det kan bero på att de får sämre förebyggande vård, enligt Lundaforskarna Sofie Gustafsson och Thomas Eriksson.Kvinnor bosatta i Sverige, men födda i icke västerländska länder, hämtar ut mindre än hälften så mycket receptbelagd medicin som infödda svenskor.

YLE - 19 mar 17 kl. 09:02

Panda är varken man eller kvinna

Vår syn på genus är i så stor förändring att en del redan talar om en genusrevolution. Tack vare det nya begreppet ickebinär kunde Panda Eriksson till sist hitta sin könsidentitet som 20-åring. På 90-talet då Panda Eriksson var barn fanns det en stark uppfattning om att en transperson är en man i klänning.

Trelleborgs Allehanda - 03 dec 12 kl. 06:30

De vill rädda föräldrakooperativet

Foto: Claes Nyberg
För två år sedan firade föräldrakooperativet Solöga 20-årsjubileum. Idag hotas det av nedläggning. Men nu gör föräldrarna Anna Öhman och Daniel Skoglund, som har dottern Alicia på förskolan, allt för att rädda den.

SVT Debatt - 23 aug 13 kl. 05:53

Sverige behöver ett starkare rättsskydd för ofödda barn

ABORTRÄTTIGHETER 2010 antog Europarådet en resolution som slår fast att ingen vårdpersonal mot sitt samvete kan tvingas medverka till att utsläcka liv i dess början eller slutskede. I Norge har rätten till samvetsfrihet gällt i mer än 30 år. Att Sverige inte respekterar detta är en av punkterna som tas upp i det officiella klagomål vi lämnat in mot svenska staten.

YLE - 11 apr 17 kl. 16:04

Sjubarnsfamilj satt i förvar - rädda för att tvångsutvisas till Irak

Flera frivilligarbetare oroar sig nu för sjubarnsfamiljen från Irak. Familjen har sju minderåriga barn varav den äldsta är 14 och den yngsta 1,5 år. Igår kväll kom polisen och hämtade dem i närheten av Åbo och förde dem till Krämertskog i Helsingfors.

Cornucopia - 20 maj 17 kl. 07:18

Svenskarna kommer fortfarande behöva rädda Nordea med sina pengar

Nordea avser att på grund av finansminister Magdalena Anderssons (s) höjda skatter flytta huvudkontoret från Sverige. Istället för att öka skatteintäkterna med 5 miljarder kommer de minska med 11, men en populistiskt okunnig finansminister säger att därmed slipper Sverige rädda Nordea när banken kraschar. Vilket är fel.

Kristianstadsbladet - 09 jul 13 kl. 21:05

Gulliga möss och utklädda banditer lockade skratt

Foto: Bosse Nilsson
Banditer i klänning, en halvblind professor och gulliga möss. Det blandas och lånas friskt i Rena rama Rut, årets Barnens salonger-föreställning. Barnen fängslas av allt som händer och även föräldrarna får sig många skratt.

YLE - 09 maj 14 kl. 06:00

KD och EU-valet: Tveksamt om Räsänen kan rädda mandatet

Kristdemokraterna riskerar att bli ett förlorarparti i det här valet. KD kan gå miste om sitt mandat, och det betyder att Sari Essayah trillar ut ur Europaparlamentet. Detta trots en kandidatlista med många kända namn.

Skånskan - 07 jun 19 kl. 16:28

Rädda Barnen är kritiska till skoldokument

MALMÖ Rädda Barnen uttrycker nu oro över det förväntansdokument som ska antas av grundskolenämnden i nästa vecka.– Vi vill att barnets bästa alltid ska stå i centrum och är oroliga över att dokumentet ska skapa konflikter mellan skolan och familjerna, säger Douha Kermani, ordförande i Rädda Barnens lokalförening.
Hon är orolig för att vissa förväntningar kring vårdnadshavaren och eleven kan vara till nackdel för familjen om de inte uppfylls.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Kanoner på havets botten gäckar forskare

Världens långvarigaste marinarkeologiska projekt kan snart nå sitt slut..

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Stycka inte upp Lerum med ännu en kraftledning

Svenska kraftnät planerar ytterligare en kraftledningsgata i Lerum och hindrar därmed samhällsutvecklingen inom Göteborgsregion..

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Varför oroar vi oss inte för att ungas filmtittande sjunker?

Kultursverige bryr sig mindre om rörlig bild än om böcker, konstaterar Hynek Pallas..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Sällsynt inspelning med Dylan och Cash ges ut

Tidigare helt outgivna inspelningar som Bob Dylan och Johnny Cash gjorde tillsammans 1969 ska ges ut, skriver.

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Mordförsök i Uppsala - sköts i benet

En person har hittats skottskadad efter en skjutning i stadsdelen Gottsunda i Uppsala. Enligt polisen är det en person i övre tonåren som har hittats utomhus, skjuten i benet..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Justin Trudeau pressas av "brownface-skandal"

Kanadas premiärminister Justin Trudeau är hårt pressad efter att.

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Dave får årets Mercury Prize

Dave är årets vinnare av det brittiska musikpriset Mercury Prize. Artisten får priset för sitt album "Psychodrama"..

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Kuba: FN-restriktioner en provokation

USA försöker provocera fram en fortsatt försämring av de diplomatiska förbindelserna med Kuba. Det förklarar den kubanske utrikesministern Bruno Rodríguez efter beskedet om hårda restriktioner för Kubas FN-personal i New York..

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Jagade elever med kofot och kniv

En elev i Umeå fick ett raseriutbrott under en lektion för drygt en vecka sedan och började jaga två andra elever med kofot, kniv och hammare,.

GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

Elever avstängda efter storbråk

Sex elever är avstängda efter ett stort bråk på en grundskola i Hudiksvalls kommun under torsdagen,.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.