Dagens Medicin > Nyheter

Tuesday, 17 September, 00:56

Dagens Medicin - 11 sep 19 kl. 14:21

Våldtäktsdömd läkarstudent får gå kvarLunds universitet får inte stänga av den student som i somras dömdes för våldtäkt. Nu får studenten anpassad studiegång utan kontakt med patienter..
Läs mer på Dagens Medicin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Våldtäktsdömd, läkarstudentfår , , kvar
SR - 11 sep 19 kl. 18:00

Våldtäktsdömd läkarstudent får vara kvar

Lunds universitet vill stänga av en läkarstudent som har dömts för våldtäkt. Men Högskolans avskiljandenämnd säger nu nej..

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 7 timmar sedan

Minister kallar till möte om förlossningsvård

Socialminister Lena Hallengren (S) vill få en samlad bedömning av läget i förlossningsvården och kallar därför en rad aktörer till samtal. Det rapporterar Dagens Nyheter..

Dagens Medicin - 10 timmar sedan

Dags för Europas största diabeteskongress

I dag måndag startar diabeteskongressen EASD i Barcelona och Dagens Medicin är på plats. Följ oss på sajten och via vårt nyhetsbrev..

Dagens Medicin - 11 timmar sedan

Kraftig kritik mot ätstörningsklinik

1 800 patienter kan ha gått miste om vård när Stockholms centrum för ätstörningar använt verksamhetspengar till forskning. Samtidigt har köerna till kliniken växt..

Dagens Medicin - 17 timmar sedan

Masstämd läkemedelsjätte ansöker om konkurs

Läkemedelsjätten Purdue Pharma lämnar in en konkursansökan med målet att det ska ge mer än tio miljarder dollar (96 miljarder kronor) till att hantera opioidkrisen, uppger bolaget i ett uttalande..

Dagens Medicin - 17 timmar sedan

Ambulanshelikopter besköts med laser

En ambulanshelikopter med en svårt skadad patient ombord besköts med grön laser när den var på väg att landa..

Dagens Medicin - 13 sep 19 kl. 15:00

Workshifting kortade kön för smärtpatienter

Genom att förändra sitt arbetssätt har Smärtcentrum på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg lyckats att minska patienternas väntetid och fått ett bättre flöde..

Dagens Medicin - 13 sep 19 kl. 14:48

Nya data om demensrisk vid olika genetisk sårbarhet

Bland personer som har en mer hälsosam livsstil är det färre som senare insjuknar i demens om de har en låg eller intermediär genetisk risk att drabbas av sjukdomen. Men detta ”skydd” gäller dock inte för hälsosamma personer som har hög genetisk risk för sjukdomen, enligt en ny studie i tidskriften Nature Medicine..

Dagens Medicin - 13 sep 19 kl. 13:41

Fortsatt förhöjt insjuknande i livmoderhalscancer

Den uppmärksammade ökningen av fallen av livmoderhalscancer har inte gått tillbaka, enligt färska siffror för år 2018 som presenteras i årsrapporten för NKCX, kvalitetsregistret för cervixcancerprevention..

Dagens Medicin - 13 sep 19 kl. 11:11

E-cigaretter kopplas till lungsjukdom

Amerikanska forskare sätter flera fall av allvarlig lungsjukdom i samband med användning av e-cigaretter..

Dagens Medicin - 13 sep 19 kl. 11:16

Läkare uppmärksammar ”ny” biverkning vid ms-terapi

Brist på antikroppar, gammaglobuliner. Det kan bli den på sikt viktigaste biverkningen av de allt mer populära B-cellsbehandlingarna vid multipel skleros. Svenska forskare har nu börjat kartlägga fenomenet och preliminära resultat presenterades på Ectrims-kongressen i Stockholm.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.