YLE > Finland

Saturday, 21 September, 23:45

YLE - 11 sep 19 kl. 14:03

Vanda stad reagerade på massflykt från barnskyddet - höjer socialarbetarnas lönerFörra veckan rapporterades om massflykt av anställda från barnskyddet i Vanda - i dag meddelar staden att man höjer socialarbetarnas löner med 250 euro per månad..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Vanda

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vandastad , reagerade, massflyktfrån , barnskyddet, höjer, socialarbetarnas, löner
YLE - 12 apr 16 kl. 06:03

Personalbrist och svårighter att rekrytera vardag inom barnskyddet i huvudstadsregionen

I grannstäderna är läget inom barnskyddet något bättre än i Vanda, där socialarbetare larmat om en oroväckande personalbrist. Men också i Esbo och Helsingfors talar barnskyddscheferna om svårigheter att rekrytera behörig personal. Redan år 2014 slog socialarbetarna på barnskyddet i Vanda larm om att de hade för lite personal.

YLE - 04 sep 17 kl. 06:40

Fler barn omhändertas när föräldrar mår dåligt - nu syns recessionen i barnskyddet

Barnskyddsanmälningarna ökar i huvudstadsregionen och i hela landet. Ofta är orsaken att föräldrarna har problem med mental hälsa, rusmedel eller våld. Trängd ekonomi ligger i bakgrunden.

YLE - 11 apr 16 kl. 04:57

HS: Barnskyddet i Vanda överbelastat – anställda slår larm

I Vanda har personalen vid barnskyddet anmält sin arbetsgivare till regionalförvaltningen eftersom de är oroade över barnens rättigheter, skriver Helsingin Sanomat. Ungefär 200 barn inom barnskyddet i Vanda saknar helt en egen socialarbetare och ligger alltså inte på någons ansvar, enligt socialarbetare inom barnskyddet. Personalen vid barnskyddet berättar att situationen beror på att man har brist på arbetskraft, vilket i sin tur har lett till orimliga mängder jobb och stress för dem som jobbar inom barnskyddet.

YLE - 13 apr 16 kl. 11:46

Facket om barnskyddet i Vanda: varningslamporna borde blinka

Situationen inom barnskyddet i Vanda är allvarlig. Det säger Tero Ristimäki, ordförande för Fackorganisationen för högt utbildade inom socialbranschen, Talentia. Enligt ordförande Tero Ristimäki vittnar de anställdas klagomål om missförhållandena att det är dags att ta tag i resursbristen ordentligt.

YLE - 12 apr 16 kl. 13:12

"Barnskyddet är det psykiskt tyngsta socialarbetet"

En socialarbetare inom barnskyddet i Helsingfors har i medeltal 40 klienter på sitt bord. Ledande socialarbetare Bengt Lindblom tycker att siffran borde ligga på 25. Om de faktiskt har 57 klienter per socialarbetare så är det nog helt för mycket, och jag förstår att de är stressade.

YLE - 12 dec 16 kl. 05:04

Även barnskyddet bör finnas på de sociala medierna

Allt fler rör sig på nätet, som ju är en bra kanal för att få ut information. På Centralförbundet för barnskydd försöker man uppmuntra barnskyddet i landets städer och kommuner att också de ska synas på sociala medier. - På nätet kan man ge stöd och hjälp och rätt information om var hjälpen kan fås, säger Julia Kuokkanen, special sakkunnig på Centralförbundet för barnskydd.

YLE - 13 maj 14 kl. 07:23

Två år sedan Eerika-fallet - vardagen på barnskyddet har inte förändrats

I dag tisdagen den 13 maj har det gått två år sedan åttaåriga Vilja Eerika Heleen Tarkki hittades död hemma hos sin pappa och styvmor. Under de gångna två åren har hennes död utretts av nästan alla inblandade instanser, men väldigt få konkreta åtgärder har vidtagits. När nyheten om Eerikas död kom ut och började spridas var det svårt att begripa hur det kunde vara möjligt att någon kunde vara så grym, men också varför ingen räddade henne.

YLE - 24 jul 17 kl. 12:48

Allt fler barn inom barnskyddet bor hos sina mor- och farföräldrar

Allt fler omhändertagna barn fostras av sina mor- och farföräldrar. Bakom det här ligger både ny lagstiftning, piggare mor- och farföräldrar och ett ökat drogmissbruk bland finländarna. - Barn som behöver vård utanför hemmet placeras nu allt oftare hos sina mor- och farföräldrar, säger Sanna Teiro, chef för socialt arbete inom barnskyddet i Helsingfors.

YLE - 29 okt 13 kl. 04:02

Åtta anställningar gör barnskyddet i Vanda mer effektivt

Vanda fastanställer åtta socialarbetare för att klara av att sköta om barnskyddsärenden inom utsatt tid. Försenade utredningar, det omtalade Eerika-fallet och hotet om vite är orsaker bakom social-och hälsovårdsnämndens beslut. - För två år sedan när regionalförvaltningsverket kollade upp tidsfristerna, såg det inte bra ut.

YLE - 15 nov 14 kl. 16:59

Finska barnskyddet kritiseras igen

Finland har igen råkat i skottgluggen för den ryske barnombudsmannen Pavel Astahov. Den här gången gäller det ett barn med rysk bakgrund i Vanda som ska ha omhändertagits på vaga grunder. Astahov har på Twitter uppmanat internationella människorättsorganisationer att uppmärksamma läget för barnskyddet i både Finland och Norge.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Samlingspartiet slår tillbaka efter Halla-Ahos påstående om import av billig arbetskraft

Villkoren för anställande av utländsk arbetskraft har blivit en stötesten i samarbetet mellan oppositionspartierna. Sannfinländarna valde på fredagen att inte ansluta sig till Samlingspartiets interpellation mot regeringens ekonomi- och sysselsättningspolitik..

YLE - 7 timmar sedan

Förstaklassaren Aaron har ett specialuppdrag under biskopsvigningen i Borgå domkyrka: "Jag har bara väntat"

Det är förstås den nya biskopen Bo-Göran Åstrand som innehar huvudrollen under biskopsvigningen i Borgå domkyrka den 29 september, men också familjen Stråhlman från Borgå har en synlig och viktig roll..

YLE - 11 timmar sedan

Jakthundar och finska spetsar speciellt utsatta för vargar

Vargar dödar tiotals hundar per år i Finland. Bara under det här året har Jord- och skogsbruksministeriet ersatt hundägarna med 40 000 euro för skador som vargarna orsakat..

YLE - 13 timmar sedan

Allt färre asylsökande kommer till Finland – antalet ansökningar kan bli det lägsta på hela årtiondet

Hittills i år har Migrationsverket tagit emot 1 750 förstagångsansökningar. Migri tror att minskningen beror på EU-ländernas striktare bevakning av de egna gränserna..

YLE - 13 timmar sedan

Halla-aho: Arbetskraftsinvandring löser inte vårdkrisen

Näringslivet vill helt enkelt importera billiga arbetare - det är orsaken till önskan att luckra upp behovsprövningen av utländsk arbetskraft. Det anser Sannfinländarnas ordförande Jussi Halla-aho..

YLE - 20 timmar sedan

"Det krävs mycket träning för att ta fram de bästa egenskaperna i hundarna" – Världens största hundsporttävling pågår i Åbo

VM i Agility väntas locka 12 000 åskådare och cirka 500 ekipage från mer än 40 länder tävlar både individuellt och i lag..

YLE - Igår: 20:29

Tjäreborgs moderbolag Thomas Cook på konkursens brant – förhandlar om tilläggsfinansiering

Bolaget har tampats med ekonomiska svårigheter redan länge, och förhandlar nu om en nödfinansiering om 220 miljoner euro med huvudägarna..

YLE - Igår: 17:20

Raseborg tackar nej till kalhyggesfritt skogsbruk - “Den praktiska insynen saknas hos dem som talar för det”

Tekniska nämnden i Raseborg har beslutat att inte förorda förbud mot kalhyggen. Raseborgs skogsbruksingenjör säger att tillväxten större i traditionellt skötta skogar..

YLE - Igår: 13:53

Jyrki Katainen valdes till Sitras nya överombudsman efter tajt omröstning – så fördelades rösterna

Jyrki Katainen blir Sitras överombudsman. EU-kommissionären Katainen valdes på fredagen av Sitras förvaltningsråd med rösterna 5-4..

YLE - Igår: 13:53

Jyrki Katainen valdes till Sitras nya överombudsman efter tajt omröstning

Jyrki Katainen blir Sitras överombudsman. Katainen valdes av Sitras förvaltningsråd med rösterna 5-4..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.