Skånskan > Nyheter

Friday, 20 September, 18:14

Skånskan - 11 sep 19 kl. 14:00

Svåraste fibern kvarhöör Våren 2017 utlovades fiber till alla – även på landsbygden. Sedan dess har många hushåll kopplats in, men nu tycks utbyggnaden ha gått in i en trögare fas och många undrar när de får sin dosa egentligen.I oktober 2014 tecknades ett samverkansavtal med Telia med det gemensamma målet att bygga fiber i hela Höörs kommun.
I början av 2017 offentliggjrodes att Telia kommer att bygga fiober i Eslöv, Höör, och Hörby och se till att hela lamndsbygden får fiber, totalt cirka 8 800 hushåll. Sedan dess har det grävts ner många mil kabel, bland annat i trakterna kring Sätofta, Ludvigsborg och söder om Ringsjöarna.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Våren, Telia, Höörs, Eslöv, Hörby, Sätofta, Ringsjöarna, Broslätt, Hallaröd, Munkarp, Norra Rörum, Tjörnarp, Hans Magnusson, Stenskogen, Johan Svahnberg, Magnusson, Gbit, Lindahl

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svåraste, fibern, kvar
Barometern - 29 jan 14 kl. 06:29

Deadline nära för fibernätet

Den 31 januari är sista dagen att anmäla sig till fibernätet om man bor i Timmernabben. Intresset har varit svalt, men åtminstone ett område är klart för grävning. Det är några dagar kvar tills det är deadline för anmälan och bland annat samhällsföreningen har knackat dörr för att försöka övertala folk i de områden där det bara fattas några hushåll.

SmålandsPosten - 02 apr 14 kl. 06:23

Ökat intresse för fibernät i kommunen

Informationsmöten har ökat intresse för fiber i Uppvidinge kommun. Nu ska ambassadörer utbildas för att ge mer information. Uppcom har haft åtta träffar runt om i kommunen för att informera och samla in intresseanmälningar för att bygga fibernät.

Skånskan - 26 nov 15 kl. 16:54

Nu går startskottet för fibern

BILLEBERGA Så var då bandet klippt och första spadtaget avverkat.
I går inleddes arbetet med att förse kommunborna med fiberoptik och först ut var Billeberga.– Vi börjar här helt beroende på att Billebergaborna visat allra störst intresse.

Skånskan - 18 aug 16 kl. 09:09

Oseriös fibernätkampanj

RÖSTÅNGA Svenska Stadsnät säljare gick i höstas ut hårt med att det innan sommaren skulle finnas fibernät i Röstånga, men någonstans gick det fel. Kampanjen togs tillbaka för att plötsligt vara igång igen, arbetet försenades och beställningar försvann. Till hösten kan därför flera komma att sitta med dubbla operatörskostnader om fibernät blir realitet.

YLE - 10 jun 14 kl. 13:45

Slutspurt för fibernätet i Tenala-Bromarv

Andelslaget Optowest, som bygger ut optiskt fibernät i Tenala-Bromarvområdet, startar nu sin slutspurt. Vid midsommar börjar en kampanj för att locka med så många nya anslutningar som möjligt. Hur stort intresset är inverkar sedan på hur mycket fibernätet byggs ut, säger Guy Källberg, som är styrelseordförande för Optowest.

Skånskan - 15 feb 16 kl. 14:00

L föreslår IT-strateg för bredare fibernät

Eslöv Om hela Eslövs kommun – med alla tätorter, småbyar och landsbygd däremellan – ska kunna få den fiberutbyggnad som den behöver måste det anställas en IT-samordnare.
Det menar Göran Frank (L) i en interpellation ställd till kommunstyrelsens ordförande Johan Andersson (S).”Fortsatta satsningar på goda kommunikationer gör att våra invånare kan verka i hela vår kommun med omland” står det i mandatperiodens handlingsprogram, författat av styrande S och M.

YLE - 21 feb 16 kl. 14:48

"Lojo förlorar i fibernätsloppet"

Raseborg och Hangö har en stor konkurrensfördel jämfört Kyrkslätt, Lojo och många andra områden. Det är att Karis Telefon satsar på att bygga ut fibernätet. Västra Nylands handelskammare slår nu larm eftersom Sonera och de andra stora operatörerna inte tänker lika långsiktigt.

YLE - 23 nov 12 kl. 14:53

Lokalteve syns snart i fibernätet i Kristinestad

Snart kan det bli möjligt att se Kristinestad lokal-tv också i det lokala fibernätet i Kristinestad. Före jul kommer Krs-tv att testa en signalomvandlare, som gör det möjligt att distribuera lokal-tv i IP-format. - Lösningen är i sikte och det besvärliga är ju att vi fått arbeta och fundera väldigt länge på det här.

Barometern - 27 jun 13 kl. 09:39

Nytt fibernät hot mot företagare

Fibersatsningen i Virserum får kritik. En lokal leverantör kan tvingas lägga ner sin verksamhet om kunderna byter från kopparnätet. En konsekvens av fibersatsningen i Virserum kan bli att Dackebygdens Kabel-TV tvingas att lägga ner sin bredbandsverksamhet om en stor del av kunderna försvinner, enligt Ola Magnusson.

SmålandsPosten - 08 aug 13 kl. 06:41

200 000 kronor till fibernät

Föreningen Södra Åsnens fibernät beviljas över 200 000 kronor av Post- och telestyrelsen för utbyggnad av bredbandsnätet. Södra Åsnens fibernät har tidigare beviljats finansiering från kommunen, vilka går in med 25 procent av den offentliga medfinansieringen. Nu beviljar även Post- och telestyrelsen stöd till föreningen med 207 500 kronor.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Bara rock ’n’ roll med Pedalens pågar

De repar aldrig inför en spelning utan vill ge det där unika, glädjefyllda och äkta till publiken.
På lördag,21 september, intar Pedalens pågar Kulturbolaget och nog blir det skånsk rock ’n’ roll för hela slanten med Kal P Dals ösiga gamla hits.
– Det är tungt för oss och det är en ärevördig scen med många storheter som har passerat där, så nog pirrar det lite extra, säger basisten Janne Knuda.

Skånskan - 15 minuter sedan

145 kvadratmeter stort hus i Marieholm sålt till nya ägare

Marieholm 2 150 000 kronor fick Sandra Persson och Daniel Joseph Trueman, båda 27 år, ge för huset på Reslöv 1005 i Marieholm. Huset har en boyta på 145 kvadratmeter. Köpet från säljaren Jacob Morten och Michelle Lind blev klart i september 2019.

Skånskan - 45 minuter sedan

Folkbokföring på campingen förbjuds

Sjöbo Tekniska nämnden tog i torsdags beslut om att säsongsboende inte längre får folkbokföra sig på campingen.
Dessutom måste samtliga husvagnar och husbilar vara besiktigade innan den 1 oktober.Sedan kommunen tog över driften den 1 januari i år har antalet långliggare minskat från 50 till 25.

Skånskan - 45 minuter sedan

”Stängt dörren till dialog”

HJÄRUP Samarbetet mellan Moderater och Sverigedemokrater går smidigt.
Det sade båda partiernas representanter när Hjärups byalag ordnade politikerdebatt.
Men M+SD fick kritik från samtliga övriga partier som menar att styret stängt dörren till det demokratiska samtalet.

Skånskan - 1 timme sedan

Stor villa på 270 kvadratmeter från 1913 såld i Harlösa

Harlösa Fastigheten på adressen Lidvägen 11 i Harlösa har fått en ny ägare. Köpare är Linda Persson, 38 år, och säljare är Christel Leveau. Köpet blev klart i september 2019 och priset blev 3 195 000 kronor.

Skånskan - 1 timme sedan

78 kvadratmeter stort hus i Karups sommarby, Blentarp sålt till ny ägare

Blentarp Anna Katarina Åstedt, 54 år, har köpt huset på adressen Hornvägen 3 i Karups sommarby, Blentarp av säljaren Bernt Åke Ingvar Jönsson. Köpesumman blev 1 465 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i augusti 2019. Husets byggår är 1979 och det har en boyta på 78 kvadratmeter.

Skånskan - 2 timmar sedan

Bygger 42 meter hög mast

HÖRBY Vid sitt sammanträde i veckan gav bygg- och miljönämnden bygglov för en 42 meter hög mobilmast på fastigheten Stäflö 2, med gatuadressen Filaregatan 14, i Hörby.
Bakom ansökan står teleoperatören Hi3G Access AB i Malmö. De planerar att bygga ett så kallat fackverkstorn med tillhörande teknikbod på fastigheten.

Skånskan - 2 timmar sedan

Pojkar avslöjades med knark

HÖRBY Tre pojkar -13, 15 och 16 år – ertappades med narkotikaklassade tabletter på Georgshillsskolan på onsdagen.
Skolpersonal såg att de hade narkotika med sig in på skolan och konfronterade dem. De erkände då att de hade haft narkotika med sig in på skolområdet i form av tabletter.

Skånskan - 2 timmar sedan

Polisen hittade stulet släp

ASKERÖD Ett stulet släp påträffades i Askeröd i veckan. Det var en polispatrull som fick syn på släpet och när de gjorde en kontroll uppkom misstankar om att det var stulet.
Polisen kontaktade ägaren, som är hemmahörande i Malmö, och denne berättade då att släpvagnen stals i Malmö någon gång mellan den 16 och 17 september.

Skånskan - 2 timmar sedan

Sprängde brevlåda på norr

HÖRBY Någon sprängde en brevlåda i ett villaområde på norr i Hörby vid 22-tiden på torsdagen.
Polisen vill inte berätta vilken gata det handlar om, men säger att det hände i ett bostadsområde i närheten av idrottsplatsen i Hörby. Sprängningen rubriceras som skadegörelse..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.