SVT Debatt > Opinion

Friday, 20 September, 07:19

SVT Debatt - 11 sep 19 kl. 14:02

”Regeringen måste öka polisens brottsbekämpande förmåga””För att undvika att vi hamnar i samma situation igen, där politiken reagerar för långsamt, uppmanar Polisförbundet riksdag och regering att börja jobba mer långsiktigt. De måste röra sig bort från de tvära kast och snabba utspel som i hög utsträckning präglar dagens kriminalpolitik”, skriver debattören..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Polisförbundet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringenmåste , öka, polisens, brottsbekämpande, förmåga
Regeringen - 22 jan 15 kl. 14:10

Ny möjlighet för brottsbekämpande myndigheter att få tillgång till EU:s viseringsdatabas

Regeringen har i dag beslutat en lagrådsremiss med förslag om att brottsbekämpande myndigheter ska få tillgång till uppgifter i informationssystemet för viseringar (VIS) i syfte att bekämpa terroristbrott och andra grova brott. VIS är en EU-gemensam databas för viseringar. Genom förslagen genomförs det så kallade VIS-rådsbeslutet.

Regeringen - 10 jan 13 kl. 15:22

Förstärkt skydd vid utbyte av information mellan brottsbekämpande myndigheter inom EU

I dag har regeringen beslutat om en lagrådsremiss som syftar till att ytterligare förstärka skyddet för enskilda när brottsbekämpande myndigheter utbyter information över gränserna, genom att precisera hur personuppgifter som utbyts får behandlas. Pressmeddelande: Förstärkt skydd vid utbyte av information mellan brottsbekämpande myndigheter inom EU Lagrådsremiss: Dataskydd vid europeiskt polissamarbete och straffrättsligt samarbete Justitiedepartementet, 10 januari 2013.

Regeringen - 14 dec 17 kl. 10:20

Det ska bli enklare för brottsbekämpande myndigheter att kameraövervaka

Regeringen vill att polisen utan att invänta tillstånd ska kunna sätta upp kameror för övervakning direkt när ett behov uppstår. Därför tillsätter regeringen nu en utredning som ska undersöka hur reglerna för kameraövervakning för brottsbekämpande myndigheter kan förenklas..

Regeringen - 09 jun 16 kl. 09:00

Riksrevisionens rapport om Säkerhets- och integritetsskyddsnämndens tillsyn över brottsbekämpande myndigheter

I skrivelsen redovisar regeringen sin bedömning av de iakttagelser och slutsatser som Riksrevisionen har gjort i rapporten Tillsyn över brottsbekämpande myndigheter – En granskning av Säkerhets- och integritets-skyddsnämnden (RiR 2016:2)..

Regeringen - 09 dec 16 kl. 10:22

Moderniserade författningar ska effektivisera Skatteverkets och Tullverkets brottsbekämpande arbete

Regeringen har idag lämnat två lagrådsremisser till Lagrådet med förslag som ska förbättra Skatteverkets och Tullverkets brottsbekämpande arbete, Skattebrottsdatalag och Tullbrottsdatalag..

Regeringen - 07 feb 17 kl. 14:39

Moderniserade författningar ska effektivisera Skatteverkets och Tullverkets brottsbekämpande arbete

Regeringen har idag lämnat två propositioner till riksdagen med förslag som ska förbättra Skatteverkets och Tullverkets brottsbekämpande arbete, Skattebrottsdatalag och Tullbrottsdatalag..

Regeringen - 24 maj 18 kl. 13:06

Förbättrade möjligheter till snabbt inhämtande av finansiell information för brottsbekämpande myndigheter

Regeringen har i dag överlämnat en remiss till Lagrådet med ett förslag om att förbättra brottsbekämpande myndigheters tillgång till information från finansiella företag inom ramen för förundersökningar. Framöver ska det vara tydligt att informationen ska lämnas utan dröjsmål och i elektronisk form..

Regeringen - 12 dec 17 kl. 11:17

Förslag om utökade möjligheter för Skatteverket att bedriva viss brottsbekämpande verksamhet

Finansdepartementet remitterar i dag en promemoria med förslag om utökade möjligheter för Skatteverket att bedriva viss brottsbekämpande verksamhet. Förslagen har tagits fram av Skatteverket..

Regeringen - 01 mar 18 kl. 12:36

Lag om flygpassageraruppgifter i brottsbekämpningen

I syfte att bekämpa terrorism och annan allvarlig brottslighet har myndigheter i flera länder i allt större utsträckning börjat samla in och analysera PNR-uppgifter. PNR är en förkortning av den engelska benämningen Passenger Name Record och avser uppgifter som passagerare lämnar vid bokning av flygresor och vid incheckning, t.ex.

Regeringen - 19 apr 18 kl. 14:29

Lag om flygpassageraruppgifter i brottsbekämpningen

I syfte att bekämpa terrorism och annan allvarlig brottslighet har myndigheter i flera länder i allt större utsträckning börjat samla in och analysera PNR-uppgifter. PNR är en förkortning av den engelska benämningen Passenger Name Record och avser uppgifter som passagerare lämnar vid bokning av flygresor och vid incheckning, t.ex.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 11 timmar sedan

Grannarna om Södra teatern: ”Fönstren skallrar och barnen har hörselkåpor”

Är grannarna gnällspikar som dödar Stockholms nattliv? Sedan 2017 pågår striden om Södra teaterns musikscener. Att hitta personer som försvarar musiken är inte svår, men när Opinion live pratar med boende i området är det svårare: – Jag blir bara sedd som en gnällspik, fast jag inte är emot musik.

SVT Debatt - 22 timmar sedan

”Ät svenskt kött med gott samvete”

Huruvida det är okej att äta kött på grund av klimatetpåverkan debatteras flitigt. – Allt vi äter påverkar klimatet och omgivningen vi befinner oss i. Det spelar ingen roll vad du väljer att äta, säger Emilia Astrenius Widerström, ordförande för LRF Ungdomen..

SVT Debatt - Igår: 12:48

”Höstbudgeten – ett hopkok av fyra partiers politiska löften”

”Ett önskemål vi kan ha om budgeten är det fanns en tanke på landets bästa och framför allt pengar till reformer som löser problemen!”, skriver debattören..

SVT Debatt - Igår: 09:00

”Dags för ett nationellt avhopparprogram för kriminella”

Jag har i stort sett besökt varenda svenskt fängelse och många institutioner för barn. Det har aldrig hänt att någon påtalat för mig att de sitter där för att någon ingripit för tidigt och för tydligt. Tvärtom, skriver debattören..

SVT Debatt - I förrgår: 19:28

”Näthat ger samma konsekvenser som traditionell mobbning”

Offer för nätmobbning får samma psykosomatiska konsekvenser som de som utsätts för traditionell mobbning. Forskning visar att det inte finns några hälsomässiga skillnader mellan att bli utsatt för nätmobbning och traditionell mobbning, skriver debattören..

SVT Debatt - I förrgår: 14:19

”Vi har sedan länge arbetat med nya regler för elsparkcyklar”

”Stockholms stad har redan sedan förra hösten haft mycket tät dialog med både stadens jurister, elsparkcykelbolagen och med Polisen. Den typ av möten som Jan Valeskog efterfrågar i sin replik har alltså ägt rum för länge sedan”, skriver debattören..

SVT Debatt - I förrgår: 09:33

”Straffrabatten fungerar – men inte för gängkriminella”

”Ett borttagande av ungdomsreduktionen skulle påverka samtliga unga som döms, inte bara de som ingår i gängen. Kriminalvården har beräknat att en sådan lagändring skulle kosta cirka 1 miljard. Per år!

SVT Debatt - 16 sep 19 kl. 11:21

”Bra att Helldén ändrat sig om elsparkcyklarna – men mer måste göras”

Alla ger ett tydligt besked: befintlig lagstiftning kan användas. Att placera ut tusentals elsparkcyklar varje morgon är knappast en obetydlig omfattning, vilket krävs för att det ska vara tillståndsbefriat. Tillståndsplikten som ger förutsättningar för ordning och reda i Stockholmstrafiken kan alltså användas på lokal nivå, skriver debattören i en replik till Daniel Helldén (MP)..

SVT Debatt - 13 sep 19 kl. 11:36

”Nu kommer vi att forsla bort farligt parkerade elsparkcyklar”

”Vi kommer nu att pröva att använda en något udda och bökig lagstiftning som är tänkt när bilar står trafikfarligt och hindrande. Reglerna om bortforsling. Redan för två veckor sedan meddelade Stockholms stad elsparkcykelbolagen att vi under hösten kommer att börja samla in elsparkcyklar som står trafikfarligt och trafikhindrande”, skriver debattören..

SVT Debatt - 13 sep 19 kl. 06:30

”Lagändringen räcker inte – regeringen behöver göra mer”

Snart skärps straffen för den som hyr ut sin bostad svart. Emma Ringqvist, ordförande för organisationen jagvillhabostad.nu, välkomnar lagändringen men tycker att regeringen borde göra ännu mer i bostadsfrågan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.