Realtid > Ekonomi

Monday, 16 September, 14:52

Realtid - 11 sep 19 kl. 14:01

SBB byter upp sigIlija Batljans SBB – Samhällsbyggnadsbolaget i Norden – byter upp sig från First North till huvudlistan i Stockholm..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
SBB, Batljans SBB, Norden, First North, Stockholm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SBB, byterupp sig
PrivataAffärer - 10 jan 19 kl. 10:19

”SBB långsiktigt attraktiv med kortsiktig potential”

SBB:s exponering mot samhällsnyttiga fastigheter ger bolaget en låg operationell risk med långa kontrakt mot stabil kundbas i form av offentliga aktörer. Även bolagets bestånd av hyresfastigheter har låg risk i form av den reglerade svenska hyresmarknaden. Hyresfastigheterna bidrar dessutom med en stark underliggande demografisk trend.

PrivataAffärer - 21 feb 19 kl. 13:00

Starkaste året hittills för SBB

Den starka kvartalsrapporten lyfter resultatet för 2018 och den finansiella ställningen stärks då belåningsgraden sänkts till 53 procent medan den justerade soliditeten höjts till 44 procent. Resultatet blev 691 miljoner kr efter skatt, vilket innebär 0,83 kr per aktie. – Resultatet drivs framför allt av våra investeringar i renoveringar i både bostads- och samhällsfastigheter.

PrivataAffärer - 06 dec 18 kl. 13:13

Aggressiva tillväxtmål i Batljans SBB

Fastighetssektorn har varit en av börsens stora sektorvinnare detta börsår till följd av minusränta och högkonjunktur. Och Samhällsbyggnadsbolaget tillhör en av de stora vinnarna med en uppgång på över 60 procent under året. Uppenbarligen var marknaden inte riktigt övertygad för ett år sedan om vd Ilija Batljans höga ambitioner för det mycket unga bolaget som startade för mindre än tre år sedan.

PrivataAffärer - 16 jul 18 kl. 08:42

Svagt kvartal för SBB

Värdeförändringar för fastigheterna uppgick till 429 miljoner kronor (1.191). Hyresintäkterna steg till 410 miljoner kronor (348).

Dalarnas tidningar - 31 mar 17 kl. 18:45

Borlängeföretaget SBB i stor affär – "vi blir näst störst på marknaden"

NRC Group köper SBB i Borlänge, Signal- och Banbyggarna, med 90-talet anställda. – I grunden är det en fusion, säger Pär Opard, SBB:s vd. Han tror på expansion och fler jobb..

DI - 13 nov 17 kl. 08:54

Arvid Svensson ökar innehav i SBB

AB Arvid Svensson har ökat sitt innehav i SBB genom förvärv av 26 miljoner A-aktier. Efter förvärvet överstiger Arvid Svenssons totala aktieinnehav 10 procent av rösterna i SBB..

DI - 01 feb 18 kl. 08:43

First North-bolaget SBB får böter av börsen

Disciplinnämnden vid Nasdaq Stockholm har funnit att Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, har brutit mot regelverket för Nasdaq First North. SBB får böta två årsavgifter, motsvarande ett belopp om 784.592 kronor.

Affärsvärlden - 01 feb 18 kl. 08:43

SBB får böter av Nasdaq

Disciplinnämnden vid Nasdaq Stockholm har funnit att Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, har brutit mot regelverket för Nasdaq First North. SBB får böta två årsavgifter, motsvarande ett belopp om 784.592 kronor..

Realtid - 26 mar 18 kl. 13:05

SBB förvärvar förvaltningsbolaget Hestia Sambygg

SBB köper Hestia Sambygg som hittills förvaltat fastigheterna som SBB förvärvat..

DI - 27 sep 18 kl. 18:08

SBB säljer fastigheter värda drygt en miljard

Samhällsfastighetsbolaget SBB säljer fastigheter med ett underliggande fastighetsvärde om 1.153 miljoner kronor till ett samriskbolag. Detta joint venture ägs till 50 procent vardera av SBB respektive Property AD.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - just nu

Här är Swedbanks nya valberedning

Swedbank väljer att förnya sin valberedning. Bland de nya namnen finns bankens ordförande Göran Persson..

Realtid - 1 timme sedan

Thorodd Bakken ny chef för Nordea Markets

Thorodd Bakken blir ny chef för avdelningen Markets på Nordea..

Realtid - 2 timmar sedan

Låga räntan skapar stora risker i pensionssystemet

Negativa räntor tvingar liv- och pensionsbolagen att allokera sitt kapital till onoterade tillgångar. Realtids krönikör Claes Folkmar befarar att framtidens pensioner kan bli avsevärt lägre än idag..

Realtid - 3 timmar sedan

Nya chefer tar plats i Mangolds ledning

Två nya chefer tar plats i ledningen på Mangold, stabschef David Jansson och ställföreträdande chef för Private Banking, Alexander Marsh..

Realtid - 5 timmar sedan

Blockchainnätverk får tung nyckelspelare

Deutsche Bank ansluter till ett JP Morgon-lett blockkedjenätverk. Nätverket är störst i världen på blockkedjeteknik..

Realtid - 6 timmar sedan

Akelius i miljardaffär

Fastighetsbolaget Akelius Residential Property säljer 664 lägenheter i Toronto för totalt 1,4 miljarder kronor. .

Realtid - 6 timmar sedan

Tre storbanker har gjort fel i dansk skatteskandal 

Danske Bank, Nordea och SEB kan under åren 2012-2015 ha skickat upp till 940 miljoner kronor från den danska skattemyndigheten till personer som inte hade rätt till pengarna. .

Realtid - 6 timmar sedan

Castellum prisas för sitt hållbarhetsarbete

Castellum har för fjärde året i rad, och som enda noterade nordiska fastighetsbolag, utnämnts för sitt hållbarhetsarbete i det globala prestigefyllda hållbarhetsindexet Dow Jones Sustainability Index.  .

Realtid - 6 timmar sedan

Nolato gör amerikanskt förvärv

Verkstadsbolaget Nolato förvärvar amerikanska Ja-Bar Silicone Corporation som sysslar med teknik för skärmning av elektronik. Köpesumman är 95 miljoner kronor..

Realtid - 6 timmar sedan

Attack sänker oljan

Helgens drönarattack mot viktiga oljeanläggningar i Saudiariaben får kraftiga återverkningar på oljepriset. Dessutom i morgonsvepet: Dystert för svensk tillväxt och svaga siffror för kinesisk industriproduktion..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.