Sydsvenskan > Opinion

Friday, 20 September, 07:44

Sydsvenskan - 11 sep 19 kl. 14:00

S i Lund kräver 4000 nya studentbostäderS-politiker: Återigen är Lund rödlistad av Sveriges förenade studentkårer..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Lund, Sveriges

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: S i Lund, kräver, 4000nya , studentbostäder
UNT - 09 jul 12 kl. 11:24

Lund får nya studentbostäder

Lund får i höst 112 nya studentbostäder som byggs på mark nära tekniska högskolan. Universitetet har avtalat att hyra totalt 200 bostäder. Det är första gången som tillfälliga studentbostäder byggs i Lund.

Skånskan - 16 jul 19 kl. 15:59

Ljus i tunneln syns för studentbostäder

lund Bostadsbristen för studenter i Lund ser ut att minska. AF-bostäder meddelar att det finns stora chanser att få en bostad för de studenter som ska börja läsa vid universitetet i höst, de så kallade novischerna.
Bakgrunden är att bostadsstiftelsen har ökat antalet studentrum och lägenheter under de senaste åren.

Skånskan - 11 apr 16 kl. 10:35

500 nya studentbostäder vid Röda Stråket

Lund Akademiska hus bygger cirka 500 nya studentbostäder längs Röda Stråket i Lund.Det meddelade man i ett pressmeddelande under måndagsförmiddagen. Röda Stråket är sträckan mellan A-huset/IKDC och Ideon på LTH-området.

Skånskan - 28 nov 18 kl. 16:07

600 nya studentbostäder

Lund 600 studentbostäder planeras i Ideonområdet, mellan Ole Römers väg och Forskarparken och just söder om Blekingska nationens kommande nybygge.Akademiska hus har ansökt om detaljplan för den mellersta delen av den aktuella fastigheten, Studentkåren 4, och byggnadsnämndens arbetsutskott har nu gett stadsbyggnadskontoret i uppdrag att utreda frågan.
På platsen finns idag tillfälliga studentbostäder men ytan är till stor del obebyggd och omfattar parkeringsplatser samt en gräsmatta och en grusplan.

Sydsvenskan - 04 jul 15 kl. 09:16

Byggboom för studentbostäder

Förra året blev nästan 300 nya studentbostäder i Lund klara. Det är fler än vad som byggts något av de senaste tjugo åren. Och fler är på gång.

Sydöstran - 01 jun 16 kl. 15:07

Blekingska bygger nya studentbostäder i Lund

Blekingska nationen ska bygga 150 nya studentbostäder i Lund..

Skånskan - 02 nov 15 kl. 06:00

110 nya studentbostäder klara

Lund Inflyttning är nu på gång i AF Bostäders 110 nya studentlägenheter i Vegalyckan.Projekt Vegalyckan är en så kallad tredimensionell fastighetsbildning med två olika ägare.
Bottenvåningen, som ägs av kommunen och delas av före detta Vegaskolan och Järnåkraskolan, var klar för inflyttning redan efter semestern.

SmålandsPosten - 16 sep 13 kl. 07:11

Billiga studentbostäder

Plusenergiskola och billiga studentbostäder i Växjö?
I Alingsås har man nu byggts en plusenergiskola. Eftersom Växjö vill vara Europas grönaste stad, så borde nästa skola som byggs vara en plusenergiskola.

UNT - 21 aug 12 kl. 13:05

Äldreboende blir studentbostäder

Lunds universitet hyr 50 studentrum i ett före detta äldreboende i Lund av Lunds kommuns fastighetsbolag, trots att grannar överklagat byggnadsnämndens klartecken för att omvandla äldreboendet till studentbostäder. (TT).

Sydsvenskan - 03 jul 14 kl. 14:15

Reinfeldt: avreglerad mark ger fler studentbostäder

Restaurang Kalas i Visby hamn var knökfull när statsminister Fredrik Reinfeldt kallade till presskonferens på Moderaternas dag här i Almedalen. Nyheten han presenterade var en plan för 20 000 nya studentbostäder.
En del av dem ska hamna i Lund och Malmö..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 10 minuter sedan

Matbrist hotar miljoner i Nordkorea

Årets skördar i Nordkorea väntas bli de sämsta på fem år, uppger FN i en rapport. Torka i kombination med dålig bevattning ligger bakom problemen, och FN:s mat- och jordbruksorganisation FAO varnar för att 40 procent av Nordkoreas befolkning kan drabbas.

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Säker seger – men FCK lär inte skrämma Rösler

Hösten hade kommit till Dronningens by och med den Europa..

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Minnesord om Fredrik Ramel

Friherre Fredrik Ramel, Gårdstånga, har avlidit vid 83 års ålder..

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Lugi lämnar över favoritskapet i derbyt

Lugis Lucas Pellas har klivit fram: ”Andra förväntar sig mer av mig i år”.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Stenströms vinner mark med nya målgrupper

Klädsam tillväxt för den 120-årsjubilerande skjortfabriken..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Fler utländska städare till Sverige

Allt fler medborgare utanför EU invandrar till Sverige för att arbeta. Och många av dem som kommer är lågutbildade. De senaste fem åren har antalet städare som kommer från länder utanför EU mer än trefaldigats.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Unga i klimatmanifestation i New York

Vid lunchtid i dag lämnar svenske Dante Wretblad sin skola i New York för att delta i samma klimatprotest som affischnamnet Greta Thunberg. – Klimatproblemet är jättestort globalt, det är inte så många som förstår det i USA, säger han till TT. Manifesta.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Explosion i Lund – bombskydd på väg

En bil har sprängts i ett ytterområde i Lund. Enligt polisen har platsen spärrats av i avvaktan på att nationella bombskyddet ska säkra platsen. Förhör har hållits med personer men ingen är gripen.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Jagade elever med kofot och kniv

En elev i Umeå fick ett raseriutbrott under en lektion för drygt en vecka sedan och började jaga två andra elever med kofot, kniv och hammare, skriver Västerbottens-Kuriren. I tumultet skadades en lärare som försökte stoppa elevens framfart. När läraren.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Amazon vill leda klimatkampen

Amazon ska bli klimatneutralt till år 2040, och nyttja enbart grön energi redan 2030. Bland åtgärderna finns en jätteorder på eldrivna leveransbilar. Planen beskrivs som ett epokskifte i USA.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.