Skånskan > Nyheter

Sunday, 22 September, 03:49

Skånskan - 11 sep 19 kl. 13:30

Orättvis rättvisaNär man läser en dom, eller om en dom, där någon friats i ett fall där det för en lekman kan vara svårt att förstå varför funderar jag ibland på om det är ett problem när man hamnar väldigt långt från gemene mans rättskänsla.
Ibland kan man inte förvänta sig att förstå: om det gäller snårig ekonomisk brottslighet eller immaterialrätt kan man inte ha mer än svepande åsikter baserat på hur girig gärningsmannen varit eller baserat på vem brottsligheten drabbat.
I Facebooks kommentarsfält kan man se folk ropa på livstids fängelse även för små förseelser så visst är det huvudsakligen bra att lagen säger något annat än tand-för-tand eller att vi inte har de långa straff utan chans till rehabilitering som till exempel USA har för mindre all
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Facebooks, USA, INTE, Caroline Engvall, Göteborg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Orättvis, rättvisa
YLE - 22 okt 12 kl. 04:50

"Rättvis handel inte alltid rättvis"

Nu är det den årliga veckan för rättvisemärkta produkter. Finländarna köper rekordmycket sådana här produkter. Tanken är att ge odlare och anställda i u-länder goda ekonomiska villkor, men systemet leder inte till garanterad framgång.

YLE - 19 okt 15 kl. 06:48

Veckan för rättvis handel inleds i dag

Under den här veckan mellan den 19-25 oktober är det den rättvisa handelns vecka. Den syns på bland annat arbetsplatser, restauranger och skolor runt om i landet där man exempelvis dricker rättvisemärkt kaffe på kaffepauserna. Under den rättvisa handelns vecka vill man uppmärksamma kaffeodlares arbetsförhållanden.

YLE - 21 okt 13 kl. 16:17

Helsingfors officiellt en rättvis stad

I hela landet har intresset för rättvis handel ökat kraftigt under de senaste åren, men mera kunde göras, anser Rättvis handel rf. Därför vill föreningen lyfta fram de institutioner, städer och kommuner som har gjort speciellt mycket för etik och hållbarhet i anskaffningarna.
Nu är det Helsingfors universitet och Helsingfors som har gjort sig förtjänta av hederstitlarna Rättvis högskola och Rättvis stad.

BT - 24 maj 13 kl. 10:22

65 år av lidande och orättvisa

Den 15 maj väcker mer än något annat datum sorgsna minnen till liv hos palestinierna. Den15 maj 1948 utplånades och raderades Palestina formellt från världskartan. Efter denna dag blev inget mer sig likt för palestinierna.

Ekonomistas - 10 jan 14 kl. 06:00

Orättvis rättvisesyn

Det svenska samhällets strävan efter rättvisa och jämlikhet är i första hand fokuserad på Sverige och vi som bor här. Sverige är också förhållandevis jämlikt — kanske går det inte att skapa så väldigt mycket mer jämlika samhällen utan att kompromissa med andra viktiga värden. Men i ett globalt perspektiv är Sverige snarare att likna vid en exklusiv country club där alla som privilegierats med medlemskap är varandras jämlikar, samtidigt som ojämlikheten bland massorna utan medlemskap är enorm.

SmålandsPosten - 18 dec 13 kl. 06:40

Idrotten ska vara rättvis

Man ska kunna få hålla på med sin idrott även om det inte gäller elitnivå. Man brukar alltså säga att idrotten är rättvis. I tio år nu, för det är så länge jag har sysslat med min idrott, har jag sett att idrotten inte alls är rättvis, skriver Julia Ahlström, Växjö.

Barometern - 31 okt 13 kl. 07:48

Premiepensionen är orättvis för pensionärerna

Replik på debattinlägg om pensionärernas situation i dagens Sverige. Vad menas med den genomsnittlige pensionärens förmögenhet? Är det pensionärernas sammanlagda nettoförmögenhet dividerat med antalet pensionärer?

HBL - 27 nov 14 kl. 09:14

Rättvisa på agendan

Vi ska betala med skattepengar för att hjälpa fattiga länder att anpassa sig till en klimatförändring de inte orsakat, anser en hop folkrörelser. Miljöministeriet tror på ett annat slags klimaträttvisa.När Finland ökar sin klimatfinansiering i u-länderna tas pengarna från utvecklingsbiståndet.

YLE - 18 jul 12 kl. 13:34

Enkät: En chef ska vara rättvis och uppskattande

Finländarnas favoritchef är rättvis och uppskattar sina underlydande, visar en enkät som Offentliga och privata sektorns funktionärsförbund Jyty har gjort. De som svarade på enkäten ansåg också att man förr belönades bättre för sitt arbete jämfört med nu. Nästan 40 procent av de svarande ansåg att ledarskapet klart har förbättrats eller har förbättrats något.

Kristianstadsbladet - 25 jul 13 kl. 11:05

Chodorkovskijs rättegång "orättvis"


Rättegången mot den förre oljemagnaten Michail Chodorkovskij och hans affärspartner Platon Lebedev var "orättvis", enligt ett utslag i Europadomstolen.Själva åtalet var det inget juridiskt fel på, men rättsprocessen genomfördes inte under rättvisa förhållanden och det var omotiverat att placera de båda dömda i fångläger när dom fallit, anser människorättsdomstolen med säte i Strasbourg.Domstolen utdömer 10 000 euro i skadestånd till Chodorkovskij, skriver Interfax..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 6 timmar sedan

Personbil i mitträcket

Sjöbo En person körde in i ett mitträcke på väg 11 utanför Sjöbo under lördagskvällen.Klockan 21 19 får SOS Alarm samtal om en trafikolycka på väg 11, i höjd med Björka med riktning mot Sjöbo. Enligt larminfon har en personbil kört in i mitträcket på vägen.

Skånskan - 7 timmar sedan

Gå på knock i Las Vegas

Resor Las Vegas är inte bara USA:s största nöjesmetropol utan också världens boxningshuvudstad. Oavsett om du vill heja på bredvid ringen, besöka kända gym eller få en kick i baken när det gäller din egen träning är det hit du ska åka.Las Vegas • Resa hit
Inga flygbolag flyger direkt från Sverige till Las Vegas, utan du får räkna med minst ett byte, till exempel i London.

Skånskan - 8 timmar sedan

Mopedist körde på polisman

Malmö Vid en fordonskontroll på Sorgenfri i Malmö vägrade mopedföraren stanna och körde istället på en av polismännen.På lördagskvällen var på polisen på plats i Sorgenfri för kontroll av en grupp personer och ett fordon. Strax innan klockan 19 stoppas polisen en moped på vägen, men föraren väljer att inte stanna.

Skånskan - 8 timmar sedan

Cyklist påkörd vid matbutik

Kävlinge En cyklist blev påkörd av en bilförare utanför en matbutik i centrala Kävlinge på lördagskvällen.Klockan 18 38 får SOS Alarm samtal om olyckan, som skett på Storgatan, i rondellen utanför ICA, i Kävlinge. – Cyklisten ska ha blivit påkörd av en personbil i rondellen, säger Charlotte Wotz Ader, teamledare SOS Alarm.

Skånskan - 9 timmar sedan

Billinge laddar för ny föreläsningshöst

BILLINGE Billinge föreläsningsförening har nu spikat sitt program i höst. En nyinsatt programpunkt inleder.25 september.

Skånskan - 9 timmar sedan

Hus på 104 kvadratmeter från 1970 sålt i Skurup

Skurup Fastigheten på adressen Lindvägen 6 i Skurup har fått en ny ägare. Köpare är Ingela Andrea Hall, 52 år, tidigare boende på Norrgatan i Skurup och säljare är Kjell Hansson. Köpet blev klart i augusti 2019 och priset blev 2 405 000 kronor.

Skånskan - 9 timmar sedan

Metanutsläpp på reningsverk – området avspärrat

Lund Polis, räddningstjänst och ambulans ryckte ut på förmodat gasutsläpp från ett reningsverk på Höjeåvägen i Lund under lördagseftermiddagen.Strax innan klockan fem tillkallas räddningstjänst, polis och ambulans till ett avloppsreningsverk på Höjeåvägen i Lund. Räddningstjänsten arbetar med att lokalisera varifrån utsläppet kommer och vad för typ av ämne det rör sig.

Skånskan - 10 timmar sedan

Här är listans 34 punkter

Inrikes Regeringen presenterade 34 åtgärder i arbetet mot gängkriminaliteten.
Ta del av varje punkt på listan.Verktyg i brottsbekämpningen 1.

Skånskan - 10 timmar sedan

59-åring ny ägare till 90-talshus i Sjöbo

Sjöbo Fastigheten på Kemigatan 16 i Sjöbo har fått en ny ägare. Köpare är Carina Svensson, 59 år, och säljare är Dennis Andersson. Köpet blev klart i september 2019 och priset blev 2 050 000 kronor.

Skånskan - 11 timmar sedan

Eslöv kammade noll mot Olympic

FOTBOLL Eslövs BK kunde inte stå emot ett fysiskt starkt BK Olympic, som vann med 3–0 hemma på Lindängen.Redan efter tolv minuters spel hade serieledaren i den västra tvåan, BK Olympic, gjort två mål.
Resten av matchen blev sedan en rejäl uppförsbacke för nykomlingen Eslöv.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.