VA > Ekonomi

Monday, 16 September, 18:21

VA - 11 sep 19 kl. 13:32

”Svenska banker gör inga övervinster””Även om de fyra största aktörerna fortfarande har en stark ställning på marknaden har de kontinuerligt under lång tid förlorat marknadsandelar till mindre banker”,  skriver Copenhagen Economics. .
Läs mer på VA
Läs mer om:
Copenhagen Economics

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska banker, gör, inga, övervinster
SvD - 25 feb 17 kl. 06:30

”Svenska banker gör inga övervinster”

I fjol var bankernas genomsnittliga avkastning på eget kapital 11,5 procent. Det kan jämföras med snittet för andra före­tag som låg på 13,7 procent. Vi ställer oss frågan på vilka grunder det tycks ha etablerats en myt om att bankerna gör ”övervinster”, skriver Hans Lindberg och Johan Hansing, Svenska Bankföreningen..

DI - 09 okt 18 kl. 11:06

Fi om svenska banker i Baltikum: Inga konstigheter

Finansinspektionen har enligt generaldirektören Erik Thedéen inte sett något konstigt kring de svenska bankerna i Baltikum, men "man måste vara ödmjuk och noga undersöka vad man kan lära sig av den estniska penningtvättsskandalen"..

BT - 15 jul 11 kl. 21:35

Åtta banker underkända i EU-test

Bara åtta europeiska banker misslyckades i EU:s stora stresstest, trots strängare krav. Samtidigt låg ytterligare sexton banker i riskzonen. De svenska bankerna klarade sig med god marginal.

BT - 15 jul 11 kl. 21:35

Åtta banker underkända i EU-test

Bara åtta europeiska banker misslyckades i EU:s stora stresstest, trots strängare krav. Samtidigt låg ytterligare sexton banker i riskzonen. De svenska bankerna klarade sig med god marginal.

Cornucopia - 23 feb 18 kl. 08:57

Nu får svenska banker ett riktigt stresstest

Finansinspektionens (FI) tidigare stresstester av svenska banker har varit tillrättalagt för att ge resultatet att bankerna inte har några problem. Nu kommer EU:s bankmyndighet EBA och styrelsen för systematisk risk ESBR att testa hur svenska banker klarar 49% ras i bostadspriserna, 12% och börsfall samtidigt. Kort sagt ett riktigt test.

YLE - 05 jan 16 kl. 16:36

Västnyland kan få popup-banker

Sjundeå behövde inte vara utan bank länge. Aktia stängde dörrarna vid årsskiftet och Västra Nylands sparbank passade då på att öppna en popup-bank i samma kvarter. Popup-banken öppnade den 4 januari.

Supermiljöbloggen - 07 jan 17 kl. 14:14

Här är Sveriges bästa banker!

I veckan skrev vi här på SMB om hur Privata Affärers ”Årets bank” blev en hållbarhets-flopp. Men vilka banker gör framsteg inom hållbarhetsområdet? Ekobanken - Gynnar Verksamheter som socialt, kulturellt eller miljömässigt är bra för samhället Ekobanken är den bank som klarar Fair Finance Guides granskning bäst, med 99 procent i betyg, som baseras på till hur stor del banken ställer sig bakom internationella standarder och konventioner.

Helsingborgs Dagblad - 14 jul 11 kl. 14:28

Grekiska banker bör klara stresstest

Grekiska banker har inga problem att klara EU:s stresstester, som presenteras på fredag, enligt landets finansminister Evangelos Venizelos. ? Det finns absolut inga problem med det grekiska banksystemet.

YA - 26 maj 12 kl. 06:30

Banker måste våga ta risker

Bankerna tjänar för dåligt, menar kreditvärderingsinstitutet Moody?s och sänker betygen för Handelsbanken och Nordea ? som dock fortfarande rankas högst av de svenska storbankerna.

HBL - 28 mar 13 kl. 06:43

Cyperns banker öppnar i dag

Vid middagstid idag kan cyprioterna igen komma åt sina bankkonton. Landet begränsar ändå summan pengar som kan lyftas.Bankerna har varit stängda i nästan två veckor.

Fler nyheter från VA

VA - 2 timmar sedan

Nästa generations apputveckling är här – svenskt företag bakom

Svenska företaget Appspotr har nyligen lanserat en banbrytande version av sin plattform för apputveckling. Tekniken löser ett dilemma som uppköpare av appar länge kämpat med: att antingen koda appar från grunden eller att bygga prefabricerade appar i plattformar som erbjuder för lite funktionalitet. Nu tar Appspotr in mer kapital för att växla upp.

VA - 3 timmar sedan

Facebook skrotar planer på nytt svenskt datacenter

Facebook bangar på Gävle. .

VA - 3 timmar sedan

Techinvesteraren som tar startupsen till USA: "En riktigt bra entreprenör är bättre än en bra idé"

Vad är egentligen viktigt för investerare? Hur tänker de kring värdet, och vad får dem att falla för ett bolag? Häng med i Veckans Affärers nya artikelserie om investerare.

VA - 3 timmar sedan

"Risk att oljepriset stiger över 100 dollar"

Commerzbank diskuterar i ett marknadsbrev olika scenarior som kan inträffa. .

VA - 3 timmar sedan

Höstvädret ger nya vindkraftsrekord - i Danmark översteg produktionen efterfrågan

Medvind för förnybart i höstrusket. .

VA - 4 timmar sedan

H&M planerar börja sälja externa varumärken i sina butiker

Här är klädjättens nya drag. .

VA - 6 timmar sedan

Nu klättrar bopriserna i Stockholm igen

Nytt bostadsrättssug i huvudstaden. .

VA - 7 timmar sedan

Nya hot mot oljeanläggningar: "Attacker kan genomföras när som helst"

Saudiarabiens oljeinfrastruktur kommer även fortsättningsvis att vara ett mål för attacker från huthirörelsen, sade Mohammed Ali Al-Houthi, medlem i det högsta politiska rådet i den jemenitiska rebellrörelsen till huthiernas nyhetstjänst Al Masirah. .

VA - 9 timmar sedan

Börsen tvärdyker - men oljeaktierna tar glädjeskutt

Stockholmsbörsens oljeaktier som Lundin Petroleum, Africa Oil, och Enquest rusar alla kring 7-8 procent. .

VA - 9 timmar sedan

"Vi behöver fler chefer som gör upp med förlegade ideal"

Hur förändrar vi förlegade normer och strukturer på våra arbetsplatser? Hur gör vi upp med machokulturen? .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.