Expressen > Nyheter

Saturday, 21 September, 05:02

Expressen - 11 sep 19 kl. 13:43

Donald Trump om USA:s centralbank: ”Fårskallar”USA:s president Donald Trump upprepar sin kritik mot Federal Reserves (Fed) räntepolitik i ett par nya Twitter-inlägg på onsdagen.Han vill att Fed ska sänka räntan ”ner till noll, eller lägre”. Samtidigt kallar han amerikanska centralbanken för ”fårskallar”..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Trump, USA, Donald Trump, Federal Reserves, Twitter, Fed

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Donald, Trumpom , USA:s, centralbank, Fårskallar
Dagens PS - 27 jul 18 kl. 10:10

Trump till attack mot USA:s centralbank

USA har en lång tradition av att regeringen inte offentligt kommenterar centralbanken Federal Reserves penningpolitik. Presidenten Donald Trump har i stort sett förhållit sig till detta tidigare, men verkar nu ha släppt på restriktionerna, skriver Commerzbank i en analys. I en intervju förra veckan var presidenten tydlig med sin kritik mot fler räntehöjningar.

Dagens PS - 22 aug 19 kl. 06:54

USA:s centralbank ändrar inte duvaktig kurs

Protokollet från Federal Reserves penningpolitiska möte i slutet av juli, då centralbanken sänkte styrräntan, innehöll duvaktiva signaler, som inte ändrar marknadens syn att Federal Reserve kommer att sänka räntan ytterligare i år. Det skriver Bloomberg News. Ledamöter vid direktionen såg förra månadens sänkning som en försäkran mot allt för låg inflation och risken för en djupare nedgång i investeringarna genom osäkerheten kring Donald Trumps handelskrig.

Cornucopia - 15 jun 17 kl. 10:11

USA:s centralbank höjde styrräntan

USA:s centralbank Federal Reserve höjde igår återigen sin styrränta. Beslutet sägs varit väntat och borde alltså inte ha så stor kortsiktig påverkan på marknaderna.
Samtidigt sitter alltså Sveriges centralbank Riksbanken kvar och kramar sin negativa räntepolitik.

BT - 30 okt 13 kl. 19:53

USA:s centralbank avvaktar

USA:s centralbank Federal Reserve (Fed) lämnade på onsdagen den rekordlåga räntan orörd. Även nedtrappningen av det omstridda programmet för stödköp av obligationer får vänta. Fed har hållit styrräntan på 0-0,25 procent sedan december 2008 och har ovanpå detta lanserat flera stödköpsprogram för att stimulera tillväxt.

DN - 07 sep 11 kl. 20:51

USA:s centralbank: Långsam tillväxt

Tillväxten i USA:s ekonomi är fortsatt låg, enligt USA:s centralbank Federal Reserve..

Helsingborgs Dagblad - 15 mar 17 kl. 19:08

USA:s centralbank Federal Reserve höjer styrräntan

USA:s centralbank Federal Reserve (Fed) höjer styrräntan från 0,75 till 1 procent. Det är tredje gången sedan finanskrisen som den amerikanska styrräntan höjs. Förväntningarna på en räntehöjning höjdes rejält efter det att USA redovisade starka jobbsiff.

Sydsvenskan - 15 mar 17 kl. 19:08

USA:s centralbank Federal Reserve höjer styrräntan

USA:s centralbank Federal Reserve (Fed) höjer styrräntan från 0,75 till 1 procent. Det är tredje gången sedan finanskrisen som den amerikanska styrräntan höjs. Förväntningarna på en räntehöjning höjdes rejält efter det att USA redovisade starka jobbsiff.

DN - 01 aug 18 kl. 20:46

USA:s centralbank lämnar räntan oförändrad

USA:s centralbank Federal Reserve (Fed) lämnar som väntat styrräntan oförändrad på veckans möte. Räntebeskedet kommer medan riskerna i USA:s ekonomi ökar, både vad gäller överhettning och ekonomiska bakslag..

Nyhetskanalen - 20 jun 12 kl. 20:43

USA:s centralbank sänker tillväxtprognos

USA:s centralbank Federal Reserve sänkte kraftigt på onsdagen prognosen för tillväxten i landet med en halv procentenhet och varnade samtidigt för att arbetslösheten kommer att vara högre än vad banken tidigare beräknat. Enligt de senaste beräkningarna kommer tillväxten att vara högst 2,4 procent i slutet av året och arbetslösheten väntas vara omkring 8,2 procent.Centralbankschefen Ben Bernanke meddelade samtidigt att ytterligare finansiella åtgärder sätts in för att stimulera tillväxten..

SR - 18 sep 13 kl. 08:32

USA:s centralbank lämnar besked

I kväll lämnar USA:s centralbank besked om sin penningpolitik, och investerare världen över har väntat i månader på besked om banken kommer att trappa ned sina omfattande köp av obligationer..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 3 timmar sedan

Kraftig rökutveckling i Dalarna: ”Stanna inomhus”

Under fredagskvällen har Sveriges Radio gått ut med ett viktigt meddelande till allmänheten i Söderbärke, Dalarna. Anledningen är en kraftig brand i en industrifastighet. Räddningsledaren på plats uppmanar nu samtliga invånare att stanna inomhus med stängda dörrar, fönster och ventilation.

Expressen - 5 timmar sedan

USA inför ytterligare sanktioner mot Iran

I den ökande konflikten mellan vapenmakterna inför nu USA sanktioner mot Irans centralbank. – Det är de högsta sanktionerna vi hittills belagt ett land med, sa Donald Trump på fredagen skriver SVT. .

Expressen - 6 timmar sedan

Livsmedelsbutik rånad – igen

En livsmedelsbutik i stadsdelen Lönngården i Malmö rånades på fredagskvällen av tre män med kniv. Butiken har drabbats ett antal gånger tidigare.Ingen ska ha skadats av rånarna – som stal kontanter..

Expressen - 7 timmar sedan

Donald Trump tvingas äta från Clintons gamla porslin

Att Donald Trumps kärlek till Hillary Clinton är lika med noll är välkänt.Så man kan ju undra vad den amerikanske presidenten tänker när hustrun Melania tvingar honom att äta från familjen Clintons gamla porslin.Det hände nämligen för andra gången – nu med Australiens premiärminister på besök..

Expressen - 7 timmar sedan

Han vill döpa gata efter stenpenis från bronsåldern

En halv meter hög stenfallos hittades vid utgrävningen inför ett byggprojekt i Rollsbo i Kungälv. Nu vill byggherren att fyndet ska få ge namn åt en gata i det nya området.– Penisgatan kan nog vara lite ekivokt, men kanske Fruktbarhetsgatan, säger byggherren Mats Berntsson, till Kungälvs-Posten..

Expressen - 7 timmar sedan

Bråk om tjänste- Tesla i Landskrona

Stadsdirektören Christian Alexanderssons Tesla X har blivit partipolitik i Landskrona.Stadsdirektörens tjänstebil är i lyxklassen och kostar över en miljon kronor. Den socialdemokratiska oppositionen anklagar den styrande borgerligheten för att ha frångått reglementet..

Expressen - 7 timmar sedan

Stopp i tågtrafiken på södra stambanan

En olycka har skett där ett SJ-tåg kolliderat med något på södra stambanan vilket leder till förseningar. Krocken har inträffat mellan Tranås och Nässjö..

Expressen - 7 timmar sedan

Greta Thunberg: Det är positivt att de hånar mig

Greta Thunberg erövrar just nu USA.Kändisskapets baksida – med hot och hån – tar klimataktivisten med ro.– Det är ett positivt tecken på att det sker något som de känner sig hotade av, säger 16-åringen till CNN:s Bill Weir..

Expressen - 7 timmar sedan

Män fångade på bild efter misstänkt gruppvåldtäkt

Kvinnan trodde att de var på väg till en hemmafest – men i stället tog männen med henne till en källare i Rinkeby.När hon tog sig från platsen slog hon larm om att hon blivit gruppvåldtagen av fyra män.– Ju mer jag sa emot och så ju mer aggressiva blev de, verkade som att de gillade det, har kvinnan berättat i förhör..

Expressen - 8 timmar sedan

Dömd sjuksköterska får inte fortsätta jobba

En sjuksköterska som dömts till nio års fängelse för att hon försökt mörda sin man ska inte få fortsätta i yrket. Det kräver Inspektionen för vård och omsorg, Ivo.Hon har ”missbrukat förtroendet”, heter det..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.