YLE > Finland

Sunday, 22 September, 03:50

YLE - 11 sep 19 kl. 04:43

Finavia: 10-20 år innan elflyg över Kvarken kan bli verklighet – lönsamheten ett frågeteckenDet tar minst 10 år, snarare 20, innan elflyg över Kvarken kunde bli ett realistiskt alternativ för flygresenärer, bedömer Finavias tekniska chef Henri Hansson. Frågan är ändå om det finns efterfrågan..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Kvarken, Finavias, Henri Hansson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finavia, 10-20, år, innan, elflygöver , Kvarkenkan bli , verklighet lönsamheten ett frågetecken
YLE - 10 sep 16 kl. 21:38

Berner kommenterar FNB:s uppgifter om Finavia - Ministeriet tog inte ställning

Kommunikationsminister Anne Berner (C) håller fast vid att ministeriet inte idkade påtryckning på Finavias styrelse för att hindra styrelsen från att väcka talan mot Finavias tidigare ledning hösten 2015. Frågan gäller placeringar som Finavia gjorde i spekulativa räntederivat åren 2009-2011 - och som Finavia förlorade 34 miljoner euro på. Finska Notisbyrån har kommit över ett e-postmeddelande från Kommunikationsministeriet där det sades att Finavia kommer att hålla extra bolagsstämma i november 2015, och att bolaget inte borde driva derivatärendet vidare innan dess.

YLE - 31 maj 16 kl. 10:29

Finavia blev minister Berners mardröm

Trafik- och kommunikationsminister Anne Berner berättar på tisdagen mera om hur det går med utredningen av Finavias förlustbringande derivataffärer. De misslyckade affärerna kan bli en prövosten för minister Berners politiska karriär. Det statliga bolaget Finavia som ansvarar för flygplatsernas verksamhet lär vara på tapeten också under de kommande veckorna.

HBL - 25 okt 14 kl. 16:35

Krav på snabba tag på Finavia

Trafik- och kommunminister Paula Risikko (Saml) vill ha klarhet i anställningssystemet på Finavia.Enligt Iltalehti verkade Finavias styrelseordförande Soili Suonoja aktivt för att hennes gudson skulle anställas av Finavia trots att han inte uppfyllde ansökningskriterierna. Tidigare avslöjade tidingen att också Suonojas dotter jobbar på Finavia.

YLE - 11 sep 19 kl. 04:43

Finavia: 10-20 år innan elflyg över Kvarken kan bli verklighet – om det är lönsamt

Det tar minst 10 år, snarare 20, innan elflyg över Kvarken kunde bli ett realistiskt alternativ för flygresenärer, bedömer Finavias tekniska chef Henri Hansson. Frågan är ändå om det finns efterfrågan..

YLE - 14 feb 14 kl. 04:02

Alla vätskor granskas i flygplatsernas kontroller

Under de närmaste dagarna arbetas det för högtryck på Helsingfors-Vanda flygplats. Sportlovsperioden inleds och det innebär att tusentals passagerare kommer att trängas på flygplatsen. Den värsta rusningen inträffar i dag och i morgon, och på söndag eftermiddag har det redan blivit lugnare på flygplatsen, säger kommunikationschef Annika Kåla vid flygplatsbolaget Finavia.

HBL - 19 apr 14 kl. 03:00

Finlands hopp finns i luftrummet

Drönarna, de obemannade luftfarkosterna som kan styras från marken, blir allt vanligare och är en potentiell stor inkomstkälla för Finland.Tänker du på en predator som tar livet av människor i fjärran land när du hör ordet drönare? Vi måste komma bort från den här synen, säger Taro Kuusiholma som är Trafis specialexpert på luftfart.

YLE - 11 sep 16 kl. 17:12

15 år sedan terrorattackerna i USA - "Flygsäkerheten skärptes för gott"

Det har i dag gått 15 år sedan terrorattackerna i New York den 11 september 2001. I Finland märks följderna av attackerna främst i den skärpta flygsäkerheten som enligt Trafis luftfartschef knappast någonsin lättar. Terrorattackerna förändrade den kommersiella luftfarten radikalt, berättar Pekka Henttu, luftfartschef vid Trafiksäkerhetsverket Trafi.

YLE - 22 feb 17 kl. 06:41

Riksdagen behandlar Finaviarapport - Rinne kritisk till Berners agerande

Riksdagen behandlar i dag det betänkande om Finavia som riksdagens revisionsutskott presenterade för en knapp vecka sedan. Kommunikationsminister Anne Berner (C) prickas inte personligen i rapporten, men utskottet efterlyser tydliga regler för statens ägarstyrning. Oppositionsledaren Antti Rinne (SDP) är kritisk till Berners agerande i frågan.

YLE - 10 mar 17 kl. 07:04

Palta: Strejk är inte den rätta lösningen

Markpersonal på Helsingfors-Vanda flygplats går i strejk på fredag. Strejken resulterar i över hundra inställda flyg och resenärer uppmanas räkna med långa köer. Tvisten mellan luftfartsunionen IAU och servicebranschens arbetsgivarförbund Palta gäller arbetsvillkoren för de som jobbar inom marktjänsterna för företaget Airpro.

YLE - 31 jan 14 kl. 06:00

Strängare regler för vätskor på flyg

Nya säkerhetsregler för vätskor i handbagage har trätt i kraft på flygfälten i Europa. Från och med idag (31.1) ska all barnmat, flytande medicin och andra vätskor tillhörande specialkost i handbagaget analyseras vid säkerhetskontrollen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 7 timmar sedan

Samlingspartiet slår tillbaka efter Halla-Ahos påstående om import av billig arbetskraft

Villkoren för anställande av utländsk arbetskraft har blivit en stötesten i samarbetet mellan oppositionspartierna. Sannfinländarna valde på fredagen att inte ansluta sig till Samlingspartiets interpellation mot regeringens ekonomi- och sysselsättningspolitik..

YLE - 11 timmar sedan

Förstaklassaren Aaron har ett specialuppdrag under biskopsvigningen i Borgå domkyrka: "Jag har bara väntat"

Det är förstås den nya biskopen Bo-Göran Åstrand som innehar huvudrollen under biskopsvigningen i Borgå domkyrka den 29 september, men också familjen Stråhlman från Borgå har en synlig och viktig roll..

YLE - 15 timmar sedan

Jakthundar och finska spetsar speciellt utsatta för vargar

Vargar dödar tiotals hundar per år i Finland. Bara under det här året har Jord- och skogsbruksministeriet ersatt hundägarna med 40 000 euro för skador som vargarna orsakat..

YLE - 17 timmar sedan

Allt färre asylsökande kommer till Finland – antalet ansökningar kan bli det lägsta på hela årtiondet

Hittills i år har Migrationsverket tagit emot 1 750 förstagångsansökningar. Migri tror att minskningen beror på EU-ländernas striktare bevakning av de egna gränserna..

YLE - 17 timmar sedan

Halla-aho: Arbetskraftsinvandring löser inte vårdkrisen

Näringslivet vill helt enkelt importera billiga arbetare - det är orsaken till önskan att luckra upp behovsprövningen av utländsk arbetskraft. Det anser Sannfinländarnas ordförande Jussi Halla-aho..

YLE - Igår: 03:02

"Det krävs mycket träning för att ta fram de bästa egenskaperna i hundarna" – Världens största hundsporttävling pågår i Åbo

VM i Agility väntas locka 12 000 åskådare och cirka 500 ekipage från mer än 40 länder tävlar både individuellt och i lag..

YLE - Igår: 20:29

Tjäreborgs moderbolag Thomas Cook på konkursens brant – förhandlar om tilläggsfinansiering

Bolaget har tampats med ekonomiska svårigheter redan länge, och förhandlar nu om en nödfinansiering om 220 miljoner euro med huvudägarna..

YLE - Igår: 17:20

Raseborg tackar nej till kalhyggesfritt skogsbruk - “Den praktiska insynen saknas hos dem som talar för det”

Tekniska nämnden i Raseborg har beslutat att inte förorda förbud mot kalhyggen. Raseborgs skogsbruksingenjör säger att tillväxten större i traditionellt skötta skogar..

YLE - Igår: 13:53

Jyrki Katainen valdes till Sitras nya överombudsman efter tajt omröstning – så fördelades rösterna

Jyrki Katainen blir Sitras överombudsman. EU-kommissionären Katainen valdes på fredagen av Sitras förvaltningsråd med rösterna 5-4..

YLE - Igår: 13:53

Jyrki Katainen valdes till Sitras nya överombudsman efter tajt omröstning

Jyrki Katainen blir Sitras överombudsman. Katainen valdes av Sitras förvaltningsråd med rösterna 5-4..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.