Dagens Media > Ekonomi

Wednesday, 18 September, 00:40

Dagens Media - 11 sep 19 kl. 13:22

Så blir Apple TV Plus och Apple News PlusI veckan berättade den amerikanska teknikjätten Apple äntligen mer om sitt nya fokus. Och även om det fortfarande återstår en hel del detaljer, så visades de nya tjänsterna Apple TV Plus och Apple News Plus upp. Medievärlden Premiums nya skribent Thomas Baekdal analyserar..
Läs mer på Dagens Media
Läs mer om:
Apple TV Plus, Apple News Plus, Apple, Premiums, Thomas Baekdal

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: blir , AppleTV , Plusoch , Apple, News, Plus
BT - 09 sep 14 kl. 22:07

Apple lanserar smart klocka

Apple presenterade två nya Iphone-modeller och ett nytt betalsystem i mobiltelefonen på tisdagskvällen. Men den stora nyheten var ett smart armbandsur - Apple Watch. Apples vd Tim Cook presenterade de nya produkterna i den lokal där företagets grundare Steve Jobs visade upp den första Mac-datorn för 30 år sedan.

SvD - 09 jun 14 kl. 22:27

New york: stÄngning svagt pÅ plus, apple steg, djia +0,1%

USA-börserna stängde svagt uppåt efter en försiktig handel, när flertalet bolagsaffärer stod i fokus. Apple klättrade under sin första handelsdag efter en split..

Dagensanalys.se - 08 nov 16 kl. 09:26

Apple News har 70 miljoner användare – NBCUniversal skapar ett dedikerat team till nyhetsappen

Apple meddelade tidigare i år att de stängde ned deras iAd nätverk, vilket påverkade reklamen i Apple News. Recode rapporterar att Apple har skrivit på en exklusiv affär med NBCUniversal som låter dem köra annonsförsäljningen i Apple News. Utgivare som lägger sitt innehåll på Apple News app kan fortfarande sälja sina annonser och de får behålla 100 procent av intäkterna från alla annonser som de säljer själva.

Cornucopia - 27 aug 14 kl. 13:33

SVT kastar in handduken: Nu på Apple TV

SVT har nu släppt en app till Apple TV, något de tidigare sagt att de inte skulle göra.

Tidigare hette det, citat SVT:s Erik Hedin:"Hej Ulf, Daniel och alla andra som är glada för att TV4 nu finns som app i Apple TV.
SVT har sedan flera år en annan strategi än flera av våra kommersiella konkurrenter.

Cornucopia - 12 mar 16 kl. 14:41

Apple CarPlay - lovande initiativ, men (svenskt) appstöd brister

Jag har under några veckor utvärderat Apple CarPlay efter att ha uppgraderat stereon i min 11 år gamla Honda. Tekniken är ett lovande initiativ, men appstödet brister och särskilt för svenska förhållanden.
Vi fortsätter väl på förmiddagens biltema.

Dagensanalys.se - 26 jul 18 kl. 18:44

Publicister och annonsörer attackerar Apple i ett öppet brev

IAB, ANA, AAF och fler organisationer kritiserar Apple i ett öppet brev för att med sin webbläsare, Safari, göra det alltmer svårt för annonsörer att nå sina målgrupper online. Genom att först förhindra tredjepartskakor, sen fallback (fingerprinting) och mer har Apple med avsikt gjort det allt svårare för annonsörer att nå sina målgrupper i sin webbläsare Safari. Apple har som mål att bli användarens webbläsare, utan hänsyn till annonsörer.

Cornucopia - 10 sep 14 kl. 07:47

Apple Watch - Var är batteritiden och vattentätheten?

"It never rains in southern California..."Church of St Jobs (NASDAQ:AAPL) släppet igår några förväntade produktnyheter. Dels två tegelstensversioner av iPhone, snart stora som en iPad, och dels den förväntade klockan, som kallas Apple Watch.

Dagensanalys.se - 03 aug 17 kl. 12:01

Apple ångar på avslöjar tredje kvartalsrapporten

Apple har nyligen presenterat sin kvartalsrapport för tredje kvartalet. Allt är som det ska – Apple ångar på som de gjort de senaste åren. Omsättningen ökade med 7 procent till 368 miljarder kronor.

Dagensanalys.se - 23 nov 17 kl. 09:43

Apple fortsätter sitt arbete med att utveckla eget AR-headset

Apple meddelade redan för ett år sedan att AR är nästa stora grej. Tillsammans med IKEA har de tagit fram en AR-app, och rykten gör gällande att de kommer ha ett eget AR-headset på marknaden till år 2020. Nu senast köpte de en kanadensisk tillverkare av AR-headset, så ryktena verkar vara allt mer trovärdiga.

Dagensanalys.se - 11 sep 19 kl. 08:07

Apple lanserar researchportal för att kartlägga vår hälsa

Apple har skapat en researchportal där användare av Apple Watch kan vara med i hälsostudier. Istället för att bara ta din data, som man gjorde tidigare, har Apple skapat en researchportal där användare själva kan välja att gå med i studier om deras hälsa. För att vara med måste du ha Apple Watch som kan mäta värden genom din handled och rörelser.

Dagensanalys.se - 27 maj 16 kl. 11:13

Apple ger sig nu in i TV-kriget på allvar

Apple sägs inte längre nöja sig med att bara förhandla med TV-bolag kring streaming-rättigheter – nu funderar tech-jätten på att faktiskt köpa upp dem istället. Det är respektabla Financial Times som rapporterar att Apple redan under slutet på förra året funderade att köpa upp anrika Time Warner, TV-bolaget som äger populära kanaler som HBO (Game of Thrones, True Detective) och nyhetskanalen CNN. Nu verkar det förvisso som att ett köp av Time Warner inte längre är aktuellt – kanske var det priset på dryga 60 miljarder dollar (strax under 500 miljarder kronor) lite väl magstarkt även för Apple.

Fler nyheter från Dagens Media

Dagens Media - 9 timmar sedan

Han blir ny marknadschef på startupen Nenda

Startupbolaget Nenda rekryterar från styrelsen. Carl Johan Barnekow axlar rollen som marknadschef..

Dagens Media - 9 timmar sedan

Martin Schori: ”Räckviddsjakten är över”

Nu släpps journalisthandboken Online Only i en andra upplaga. Dagens Media har pratat med journalisten och författaren Martin Schori om: ✓ Hur medielandskapet förändrats ✓ Det ökade fokuset på konvertering ✓ 5 saker publicister och annonsörer bör förstå för att navigera rätt i dag..

Dagens Media - 10 timmar sedan

Kit slutar med journalistik

”Vi har beslutat att ta bort ordet ‘journalistik’ från vår verksamhet, eftersom vi har gått över till att verka som en byrå i första hand”, skriver Kits ansvariga utgivare och vd Linda Öhrn Lernström till Dagens Media..

Dagens Media - 10 timmar sedan

Lågt tittande på premiären av Pantbanken

Igår var det premiär för TV3:s nya format ”Pantbanken”, som just Pantbanken står bakom..

Dagens Media - 11 timmar sedan

GP tillsätter ny chefsroll

Stampenägda Göteborgs-Posten tillsätter Emanuel Viklund som ny mediehuschef. Hans uppgift blir att fokusera på läsar- och digitala intäkter..

Dagens Media - 11 timmar sedan

”If no one hates it no one loves it”

Emma Blom skriver om generiska payoffer som ekar ihåligt och Oatleys omtalade reklambudskap ”Spola mjölken”..

Dagens Media - 11 timmar sedan

(M) utreder reklam i public service

Moderaternas partistyrelse föreslår att en arbetsgrupp ska utreda hur ett nytt, smalare uppdrag för public service skulle kunna se ut. Och hur reklam ska kunna få en roll i finansieringen..

Dagens Media - 12 timmar sedan

Hög annonseffekt för svenska nyhetsmedier

Den som investerar i nyhetsmedia får hög effekt – det visar en ny studie som Group M gjort i samarbete med Bonnier, Schibsted, Stampen och Mediekompaniet..

Dagens Media - 16 timmar sedan

Uppfinnarkollegiet: Patenttjuvar måste straffas mer effektivt

Regeringen behöver inte bara visa handlingskraft när det kommer till grovt upphovsrätts- och varumärkesbrott, utan även för att motverka patentintrång, skriver Uppfinnarkollegiet..

Dagens Media - 16 timmar sedan

Kulturministern presenterar budgeten på VLT

Imorgon lägger regeringens fram höstens budgetförslag – och demokrati- och kulturminister Amanda Lind kommer till VLT:s matsal för att presentera den i detalj..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.