SVT Debatt > Opinion

Sunday, 22 September, 03:33

SVT Debatt - 11 sep 19 kl. 13:09

Djurens rätt: ”Vi kan inte tillåta ren nöjesjakt””Att hundratals skjutna gräsänder hittats i skogen i dalsländska Bäckefors väcker berättigade starka reaktioner, och bör leda till en diskussion om ett förbud mot arrangerade godsjakter”, skriver debattören Camilla Bergvall..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Bäckefors, Camilla Bergvall

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Djurensrätt Vi kan inte , tillåta, ren, nöjesjakt

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - Igår: 14:55

”Regeringen – när får vi en deadline för utplånandet av livmoderhalscancer?”

”Vi vill att Socialminister Lena Hallengren omedelbart tar tag I denna fråga, och sätter ett tidsmål när Sverige ska ha utrotat livmoderhalscancer, samt tillsätter ansvariga på nationell nivå som ser till att målet nås”, skriver debattörerna..

SVT Debatt - Igår: 12:47

”Åker man till Israel är det viktigt att se helheten”

”När tre partiledare åker till Israel kan det finnas anledning att ge några tips: stanna och till och prata med en palestinsk kvinna. Det är stor chans att ni träffar dem även på dagen, för ungefär hälften av dem är arbetslösa”, skriver debattören..

SVT Debatt - Igår: 11:03

Två debattörer – med vitt skilda åsikter om regnbågsflaggan

Ska kommuner flagga med regnbågsflaggan eller inte? Journalisten Aleksa Lundberg och Samtidens chefredaktör Dick Erixon tycker helt olika i frågan..

SVT Debatt - Igår: 10:28

”Ska elever få ledigt för att klimatstrejka?”

”Om elever tillåts strejka för klimatet så måste man också kunna svara på frågan hur man hanterar dylika framtida önskemål om ledighet. En grupp elever kan hävda att en strejk mot folkmord, rasism, kärnkraft, ja vad som helst är angeläget. Kommer de rektorer som beviljar ledighet för klimatstrejk att bevilja även dessa ledigheter?

SVT Debatt - Igår: 08:01

”Det var inte så vi trodde fjällturen skulle sluta”

Allt fler väljer att besöka de svenska fjällen och det medför också mer nedskräpning. Christian Stjärnereds vandring i Storlien slutade med att han och hans sällskap fick bära ner 20 kilo skräp från fjället. – Så här gör man inte, säger han..

SVT Debatt - I förrgår: 20:09

Grannarna om Södra teatern: ”Fönstren skallrar och barnen har hörselkåpor”

Är grannarna gnällspikar som dödar Stockholms nattliv? Sedan 2017 pågår striden om Södra teaterns musikscener. Att hitta personer som försvarar musiken är inte svår, men när Opinion live pratar med boende i området är det svårare: – Jag blir bara sedd som en gnällspik, fast jag inte är emot musik.

SVT Debatt - I förrgår: 08:52

”Ät svenskt kött med gott samvete”

Huruvida det är okej att äta kött på grund av klimatetpåverkan debatteras flitigt. – Allt vi äter påverkar klimatet och omgivningen vi befinner oss i. Det spelar ingen roll vad du väljer att äta, säger Emilia Astrenius Widerström, ordförande för LRF Ungdomen..

SVT Debatt - 18 sep 19 kl. 12:48

”Höstbudgeten – ett hopkok av fyra partiers politiska löften”

”Ett önskemål vi kan ha om budgeten är det fanns en tanke på landets bästa och framför allt pengar till reformer som löser problemen!”, skriver debattören..

SVT Debatt - 18 sep 19 kl. 09:00

”Dags för ett nationellt avhopparprogram för kriminella”

Jag har i stort sett besökt varenda svenskt fängelse och många institutioner för barn. Det har aldrig hänt att någon påtalat för mig att de sitter där för att någon ingripit för tidigt och för tydligt. Tvärtom, skriver debattören..

SVT Debatt - 17 sep 19 kl. 19:28

”Näthat ger samma konsekvenser som traditionell mobbning”

Offer för nätmobbning får samma psykosomatiska konsekvenser som de som utsätts för traditionell mobbning. Forskning visar att det inte finns några hälsomässiga skillnader mellan att bli utsatt för nätmobbning och traditionell mobbning, skriver debattören..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.