YLE > Finland

Saturday, 21 September, 04:33

YLE - 11 sep 19 kl. 09:53

Rektorn i Pääskytien koulu i Borgå misshandlades - polisen har gripit en personEn hotfull situation uppstod vid Pääskytien koulu i Borgå på onsdagsmorgonen. Polisen har gripit en person..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Pääskytien, Borgå

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rektorni , Pääskytien, koului , Borgå, misshandlades, polisenhar , gripit en person
YLE - 11 sep 19 kl. 15:32

Den misshandlade rektorn i Borgå: ”Vi fortsätter bearbeta händelsen i skolan i morgon”

Den dramatiska skoldagen i Pääskytien koulu fick sin början några minuter före klockan nio på morgonen, då några elever sökte upp rektor Kimmo Sirén..

YLE - 23 sep 14 kl. 18:54

Merituulen koulu i Ingå firade taklagsfest

Eleverna i årskurs fyra, fem och sex uppträdde med sång och dans medan beslutsfattare och byggare fick äta köttsoppa och ostmacka då Ingå firade taklagsfest för nybygget och saneringen av den mögeldrabbade finska lågstadieskolan Merituuli. Det var i maj 2013 eleverna lämnade skolan i Ingå centrum och tillfälligt flyttade in i Västankvarn skola i glesbygden. Ett år senare kunde arbetena påbörjas då kommunen hade hunnit besluta att skolan ska renoveras och byggas ut.

YLE - 10 apr 13 kl. 07:07

Snart kan mögeldrabbade Merituulen koulu saneras

Snart vet Ingå vad som måste göras med mögeldrabbade Merituulen koulu. Prover från den finska skolan Merituulen koulu, som lider av mögelproblem, har lämnats in till ett laboratorium i Helsingfors och resultatet kommer i bästa fall nästa vecka. Ingå kommun fortsätter att göra undersökningar i fastigheten, uppger fastighetschef Ilmari Virtanen.

Nerikes Allehanda - 20 nov 17 kl. 08:17

Margareta Borg om Simon-fallet: "Ytterst är rektorn ansvarig"

Varken förvaltningschefen Margareta Borg eller den ansvarige rektorn kan uttala sig om Simons fall. Margareta Borg är inte insatt i det och den ansvariga rektorn säger att hen inte kan gå in i ett enskilt ärende..

Sydsvenskan - 07 dec 11 kl. 06:30

Borg tror inte på ändrat EU-fördrag Tårgas vid protester i Aten Krisfonden kan fasas ut

Euroländerna går fel väg om de vill ändra spelreglerna för euron genom en fördragsändring. Det anser finansminister Anders Borg. -?

YLE - 01 jun 17 kl. 16:05

Fotbollsstjärnor spelade med Borgåelever

Bröderna Jensen är på besök i Finland och passade på att förgylla Vårberga skolas fotbollsturnering på torsdagen. Hela Vårberga skola var på torsdag morgon samlade på konstgräsplanen i Vårberga för att spela en fotbollsturné, sista skolveckan till ära. Matcherna spelades intill den nya skolan som byggs i bakgrunden.

YLE - 26 aug 19 kl. 15:41

”Eleverna visste mycket om vad som har hänt” - i Eklöfska skolan i Borgå har rektorn talat om skottlossningen i Ölstens med elever

I Borgå har en del grundskolor talat med sina elever om veckoslutets skottlossning, andra inte. Lärarna svarar om barnen frågar. Men ligger skolan längre bort från Ölstens och Estbacka är det få elever som har frågor..

YLE - 30 okt 16 kl. 23:05

Ojämlikheten i samhället syns i skolan - "Det är inte längre fråga om små skillnader"

Är det längre sant att vi har en jämlik skola i Finland – där alla barn får en lika god grundutbildning oberoende av bakgrund? Den frågan bör ställas och den bör ställas högt. Den finländska grundskolans styrka har varit att barn från alla samhällsklasser suttit i samma klassrum och fått samma grundutbildning.

YLE - 24 feb 16 kl. 04:56

Esborektor ser två språk under samma tak som en möjlighet

Medan diskussionen går het om följderna av en eventuell tvåspråkig skola på Busholmen i Helsingfors pågår diskussioner om hurdant samarbete de svensk- och finskspråkiga skolorna i blivande Alberga skolcentrum i Esbo skulle kunna ha. - Vi måste gå in för att det här är en möjlighet, säger Maria Laurén-Lindholm, rektor för Boställsskolan. Det nya skolcentret i Alberga ska enligt planer stå färdigt 2020.

YLE - 11 mar 15 kl. 06:30

Dottern stannar hemma på grund av våld i klassen

Caroline Kadau-Pedersen har inte hört av skolan sedan hon för tio dagar sedan meddelade att dottern stannar hemma tills skolan tar itu med våldet på klassen. Ressun peruskoulu i Helsingfors säger att de gjort allt de kan. - Jag saknar skolan, säger den åttaåriga flickan som leker i sitt rum.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

"Det krävs mycket träning för att ta fram de bästa egenskaperna i hundarna" – Världens största hundsporttävling pågår i Åbo

VM i Agility väntas locka 12 000 åskådare och cirka 500 ekipage från mer än 40 länder tävlar både individuellt och i lag..

YLE - 8 timmar sedan

Tjäreborgs moderbolag Thomas Cook på konkursens brant – förhandlar om tilläggsfinansiering

Bolaget har tampats med ekonomiska svårigheter redan länge, och förhandlar nu om en nödfinansiering om 220 miljoner euro med huvudägarna..

YLE - 11 timmar sedan

Raseborg tackar nej till kalhyggesfritt skogsbruk - “Den praktiska insynen saknas hos dem som talar för det”

Tekniska nämnden i Raseborg har beslutat att inte förorda förbud mot kalhyggen. Raseborgs skogsbruksingenjör säger att tillväxten större i traditionellt skötta skogar..

YLE - 14 timmar sedan

Jyrki Katainen valdes till Sitras nya överombudsman efter tajt omröstning – så fördelades rösterna

Jyrki Katainen blir Sitras överombudsman. EU-kommissionären Katainen valdes på fredagen av Sitras förvaltningsråd med rösterna 5-4..

YLE - 14 timmar sedan

Jyrki Katainen valdes till Sitras nya överombudsman efter tajt omröstning

Jyrki Katainen blir Sitras överombudsman. Katainen valdes av Sitras förvaltningsråd med rösterna 5-4..

YLE - 12 timmar sedan

Arbete utan lön eller grundläggande rättigheter - det här är vardag för många personer med intellektuell funktionsnedsättning

Många personer med intellektuell funktionsnedsättning jobbar för en minimal eller rentav utan ersättning. Det här eftersom jobbet räknas som social verksamhet. På FDUV vill man se en förändring..

YLE - 13 timmar sedan

Beväringar ska tränas med internationellt förbjudna kemiska vapen som senapsgas och sarin – "Som armén tränar, strider den"

Hittills har Finland endast övat skarpt med kemiska vapen utomlands, men från och med nästa år kommer beväringar vid Björneborgs brigad i Säkylä att hantera riktig senapsgas och sarin..

YLE - 13 timmar sedan

För ett år sedan utfördes en spektakulär myndighetsräd mot ryskägda villor i den åboländska skärgården – det var början på slutet för mytomspunna Airiston Helmi

Då dagen gryr i Åboland lördagen den 22 september 2018 blåser det fortfarande kraftigt ute i skärgården. I många hem inleds morgonen med att inspektera stormskadorna från natten innan. Samma morgon genomför en 400 man stark insatsstyrka sammansatt av olika myndigheter en spektakulär räd mot flera fastigheter i skärgården..

YLE - 13 timmar sedan

Rapport: Spola det gamla skolnätet i Raseborg - tänk i nya banor och bygg moderna servicecentrum i stället

En pinfärsk konsultrapport lovar enorma besparingar om Raseborg vågar tänka om. Staden borde slopa sitt föråldrade och överdimensionerade servicenät med många och gamla stora skolhus..

YLE - 14 timmar sedan

Jyrki Katainen valdes till Sitras nya överombudsman i tajt omröstning

Jyrki Katainen blir Sitras överombudsman. Katainen valdes av Sitras förvaltningsråd med rösterna 5-4..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.