Affärsvärlden > Ekonomi

Monday, 16 September, 04:04

Affärsvärlden - 11 sep 19 kl. 10:50

”Sista chansen för banken”Aktie-Ansvars Lars-Erik Lundgren om storbankerna, EQT-noteringen och ett ovanligt innehav..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Ansvars Lars-Erik Lundgren, EQT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sista chansenför , banken
YLE - 30 apr 17 kl. 18:24

Vuojärvis lejontrupp: De ska få chansen i VM

Finlands trupp till ishockey-VM presenteras i morgon. Yle Sportens Chriso Vuojärvi gick händelserna i förväg och utsåg sitt lejonlag redan i dag. Som Hannu Jortikka och Karri Kivi konstaterade i Yles VM-studio i dag: Vem som än utses till Finlands VM-trupp så är skillnaderna i kvalitet mellan merparten av de finländska spelarna hårfina.

Nyan - 07 mar 16 kl. 12:45

Hemming – IFK:s ”pengar på banken”

FOTBOLL. På söndag morgon åker IFK Mariehamn till Arlanda för att ta flyget till turkiska Belek och ett veckolångt träningsläger. Sannolikt ett välkommet avbrott i den grå träningsvardagen, och i synnerhet med tanke på fredagskvällens insats i träningsmatchen mot division I-laget Ekenäs.

Dalarnas tidningar - 31 aug 16 kl. 11:24

Dags att leta fram dina gamla sedlar – sista chansen att sätta in på banken

Tjugolapparna med Selma Lagerlöf går inte längre att betala med. Och den som har gamla sedlar kvar hemma gör bäst i att skynda sig, efter den 31 augusti går det inte längre att sätta in dem på banken..

DalaDemokraten - 31 aug 16 kl. 11:24

Dags att leta fram dina gamla sedlar – sista chansen att sätta in på banken

Tjugolapparna med Selma Lagerlöf går inte längre att betala med. Och den som har gamla sedlar kvar hemma gör bäst i att skynda sig, efter den 31 augusti går det inte längre att sätta in dem på banken..

Cornucopia - 28 nov 17 kl. 10:26

Varför bryr sig inte banken om ditt sparkapital vid bostadslån?

Ibland dyker frågan om varför banken inte bryr sig om att man har sparkapital när man tar bostadslån. Borde inte detta innebära högre säkerhet för banken och därmed lägre ränta?Inte värda så mycket längre...

Cornucopia - 12 okt 13 kl. 11:34

Regeringen medger bostadsbubbla och kommande krasch - bolån blir att hyra från banken

Som en notis medger regeringen Borg/Reinfeldt att vi har en bostadsbubbla och en förestående krasch på bostadsmarknaden via talespersonerna justitieminister Beatrice Ask (m) och finansmarknadsminister Peter Norman (m). Man förvandlar nämligen bolån till att hyra från banken och gör det förbjudet för banken att kräva amorteringar eller kräva in panten när bostadspriserna faller. (Bonnier/DN)

Större delen av debattinlägget hos DN handlar om att bolånetorskarna ska kunna bryta avtal utan några större merkostnader, genom att sänka den ränteskillnadsersättning man tidigare varit skyldig att betala till banken vid avtalsbrott och byte av bank.

Barometern - 16 dec 13 kl. 07:56

Fick miljonlån - kritiserar banken

Två personer hävdar att banken agerade vårdslöst när man beviljade dem lån på flera miljoner kronor och anser inte att de ska behöva betala tillbaka lånen. De båda har vänt sig till Allmänna reklamationsnämnden, ARN, och krävt att deras bank ska skriva av två lån på sammanlagt 5,5 ­miljoner kronor.
Anledningen till att de behövde låna pengar var köp och omfattande renovering av en fastighet.

Cornucopia - 11 jul 19 kl. 07:11

ICA Banken blockerar insättningar hos Revolut

En läsare rapporterar att ICA Banken blockerat insättningar hos Revolut via ICA:s bankkort. Banken hävdar bedrägerier, men verkar än så länge vara den enda svenska banken som tagit detta beslut mot konkurrenten, vars betalkort och app antagligen är den bästa på marknaden.
Revolut Metal på Rammstein-konsert i Köpenhamn.

YLE - 22 jul 14 kl. 09:58

Diskrimineringsnämnden: Estniskt pass måste duga för banken

Diskrimineringsnämnden konstaterar att S-Banken diskriminerat en estnisk person då denna inte fått nätbankskoder. Banken motiverar beslutet med att personen bara kunde uppvisa ett estniskt pass. S-Banken döms till att betala vite på 5 000 euro för det skedda.

Cornucopia - 09 nov 15 kl. 09:25

BLT litar främst på Din Vän Banken

SBAB fortsätter spotta ur sig undersökningar och den senaste visar att banken är den populäraste rådgivaren vid bostadsköp. Skuldknarkaren frågar langaren om råd.

60% sägs lita i huvudsak eller helt på banken.

Cornucopia - 13 jul 19 kl. 12:06

ICA Banken häver blockningen av Revolut

ICA Banken råkade dagen efter bloggen skrev att man blockat fintechuppstickaren Revolut bli färdiga med en "noggrann analys" och hävde blockeringen av insättningar. Det rapporterar Revoluts kommunikationschef i Norden till bloggen.
Revolut Metal på metal och Rammsteinkonsert.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - I förrgår: 15:13

Källor: Hongkongbörsens ägare överväger fientligt övertagande av Londonbörsen

Hongkongbörsens ägare HKEX tänker inte ge upp försöken att köpa upp Londonbörsens ägare LSE trots avböjande av diskussioner. HKEX överväger till och med ett fientligt övertagande av LSE, rapporterar Financial News med hänvisning till källor..

Affärsvärlden - I förrgår: 15:10

Oscar Properties vinner tvist om förhandsavtal

Oscar Properties har vunnit en tvist i Tingsrätten gällande 79 & Park på Gärdet..

Affärsvärlden - I förrgår: 15:02

USA-börserna väntas klättra uppåt

De ledande USA-börserna ser ut att inleda fredagens handel uppåt med stöd från uppmuntrande kommentarer i veckan kring handelskonflikten mellan USA och Kina samt ECB:s lättnadsåtgärder och uppmuntrande kommentarer från handelskonflikten mellan USA och Kina..

Affärsvärlden - I förrgår: 14:45

ECB: Stor oro över digitala valutor

Euroländernas finansministrar är mycket oroade av digitala valutor, som Facebooks Libra. Ministrarna vill att kraven för myndighetsgodkännande kommer att sättas mycket högt..

Affärsvärlden - I förrgår: 14:18

Londonbörsens ägare ratar bud

Londonbörsens ägare, LSE, ser "ingen anledning" att fördjupa sig med något engagemang i förhandlingar med Hongkongbörsens ägare HKEX om ett uppköp, efter onsdagens anbud på motsvarande 260 miljarder kronor..

Affärsvärlden - I förrgår: 09:05

Många räknar med norsk räntehöjning

Norges centralbank kan gå mot strömmen och strama åt med en räntehöjning nästa vecka, enligt en enkät gjord av Reuters..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:27

Cykliskt och banker i toppen på börsen

Stockholmsbörsen fortsatte upp vid lunchtid på veckans sista handelssession, med OMXS30 på väg mot den åttonde raka positiva dagen, med stöd av positiva BNP-data från SCB och torsdagens aviserade lättnadsåtgärder från Europeiska centralbanken..

Affärsvärlden - I förrgår: 12:53

Så väntas Federal Reserve agera

Federal Reserve väntas följa upp räntesänkningen i juli med en ny sänkning av styrränteintervallet, med 25 punkter, vid FOMC-mötet den 17-18 september..

Affärsvärlden - I förrgår: 11:06

Sandviks SMT tar stororder

Sandviks division Sandvik Materials Technology, SMT, har fått en order värd cirka 400 miljoner kronor..

Affärsvärlden - I förrgår: 11:01

ABG: Köp forskningsbolaget

ABG Sundal Collier tar upp bevakning av Saniona med rekommendationen köp och riktkurs 32 kronor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.