Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 22 September, 18:17

Cornucopia - 11 sep 19 kl. 12:42

Avtalsrörelsen: Inga svenska reallöneökningar på två år i näringslivetSvensk Näringslivs faktatjänst Ekonomifakta rapporterar att de svenska privata arbetsgivarna ("näringslivet") har gett usla reallöneökningar de senaste åren. Man är klart sämre på lönehöjningar än EU-snittet, mycket sämre än Tyskland och de privatanställda har i snitt inte fått några reallöneökningar sedan 2017.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Näringslivs, Ekonomifakta, EU, Tyskland, Svenskt NäringslivDå, Svenskt Näringslivs, Detalj, KPI-Svensson, EUR, USD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Avtalsrörelsen, Ingasvenska , reallöneökningar, två, åri , näringslivet
DI - 20 aug 19 kl. 08:55

SEB: Högre löneökningar i avtalsrörelsen men fortsatt tufft att nå inflationsmålet

Avtalsrörelsen 2020 väntas resultera i treåriga avtal som ger löneökningar på 2,5-2,6 procent per år..

Sydsvenskan - 25 okt 15 kl. 00:01

Låt inte avtalsrörelsen bli huggsexa.

Det blir ingen samordning på LO-nivå i den stundande avtalsrörelsen. "Det är ett misslyckande", konstaterade LO-ordföranden Karl-Petter Thorwaldsson i veckan.Ja, ett misslyckande och ytterst olyckligt.

Helsingborgs Dagblad - 25 okt 15 kl. 00:01

Låt inte avtalsrörelsen bli huggsexa.

Det blir ingen samordning på LO-nivå i den stundande avtalsrörelsen. "Det är ett misslyckande", konstaterade LO-ordföranden Karl-Petter Thorwaldsson i veckan.Ja, ett misslyckande och ytterst olyckligt.

DI - 21 jan 19 kl. 10:56

Svensk Näringsliv: Riksbankens inflationsmål styr inte avtalsrörelsen

Vice riksbankschef Per Janssons resonemang om att det vore önskvärt med högre löneökningar i avtalsrörelsen 2020 är "anmärkningsvärt och uppseendeväckande" med tanke på att upptakten till kommande avtalsrörelse nu pågår för fullt. Det skulle också direkt slå mot svenska företags konkurrenskraft och i förlängningen välstånd och jobb..

SvD - 09 feb 16 kl. 13:21

SEB: Arbetskraftsbrist påverkar inte avtalsrörelsen

Arbetslösheten i Sverige är nu nära jämviktsnivån och tecknen på flaskhalsar på arbetsmarknaden blir allt tydligare. Detta påverkar dock inte avtalsrörelsen, utan den väntas resultera i förhållandevis måttliga löneökningar..

Västerbottens Folkblad - 28 okt 16 kl. 11:53

LO:s krav inför nästa avtalsrörelse: Låglönesatsning

I dag presenterade Landsorganisationen storleken på sina gemensamma krav i den kommande avtalsrörelsen 2017. Löneökningar på 2,8 procent plus en låglönesatsning åt alla som tjänar under 24 000 kronor. Förra veckan presenterade LO sina genomensamma krav.

SvD - 08 mar 17 kl. 11:53

Avtalsrörelsen hettar till – första lönebudet landar

Läget blir hetare i årets avtalsrörelse. Nu landar medlarnas första avtalsskiss hos industrins fack och arbetsgivare – en signal om var svenskarnas löneökningar hamnar i år..

DI - 04 sep 19 kl. 20:13

Nordea: Svårt att förutse löneökningar i kommande avtalsrörelsen

Det är svårt att se vare sig några tydliga upp- eller nedväxlingar i löneökningstakten i kommande avtalsrörelse 2020,.

DN - 27 jan 16 kl. 21:57

Handels lönekrav visar sprickan inför avtalsrörelsen

LO:s tredje största förbund Handels begär 3,1 procent i löneökningar, 0,3 procentenheter mer än industrifacken. Därmed bekräftas lönerörelsen som en huggsexa i vardande, där få om ens några fackförbund tänker respektera industriavtalets märke som tak..

Helsingborgs Dagblad - 25 jan 15 kl. 11:01

Inget löneutrymme i avtalsrörelsen

Glöm löneökningar. Med utebliven inflation och produktivitet finns det ett mycket litet utrymme för högre löner de närmaste åren, säger Svenskt Näringslivs vd Carola Lemne..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 1 timme sedan

Foton: Hammarby Sjöstad - en komplett stadsdel 20 år senare

Cirka tjugo år efter exploateringen av det gamla kåkområdet har Hammarby Sjöstad utvecklats till en komplett och fungerande stadsde, som ter sig relativt sett lyckad för en utomstånde trots vissa brister. Frågan är om dagens hetsbyggande kan ge denna typ av stadsdelar?
Hammarby Allé.

Cornucopia - 6 timmar sedan

Fredagen bjöd på börsrekyl - motståndet ännu ej brutit

Trots börsrekord på Stockholmsbörsen är fortfarande motståndsområdet för OMXSPI intakt, och fredagen handel avslutades svagt minus med -0.08% och intradagbörsrekordet höll inte hela vägen ut.Dagschart OMXSPI.

Cornucopia - Igår: 15:26

Diskussioner om kriminalitet brutit samman - varför har vi en riksdag?

Riksdagsdiskussionerna mellan V-MP-S-C-L-M-KD om vad man ska göra åt den organiserade brottsligheten har brutit samman. Riksdagen vill alltså inte enas om lagar och åtgärder som gör att de lagar riksdagen stiftar kan följas och tillämpas. Frågan blir då vad vi ska ha en riksdag till, bara stifta lagar som sedan inte följs?

Cornucopia - Igår: 12:37

Forskning: Grön tillväxt existerar ej

Flera forskningsrapporter visar nu det självklara - att grön tillväxt existerar inte, och politikers uttalanden om att man ska ha grön tillväxt och ändå klara miljöproblem och resursproblem är tomma okunniga ord. Inte så konstigt när 85% av mänsklighetens energiförbrukning är fossil. Det krävs istället andra lösningar för att lösa resursproblemen.

Cornucopia - Igår: 08:23

Polisens standardförfarande vid förekomst av skjutvapen

En artikel i Svensk Jakt har väckt upprördhet, då ett stort antal insatsoperatörer från polisens sannolikt regionala insatssstyrka tog sig in i en misstänkts hem för att hämta dennes vapen, och i sammanhanget traumatiserade den misstänktes fyraårige son. Man kan ha många synpunkter på detta, och upprördheten är förståelig, men förfarandet är ganska normalt så fort det är känt att det finns skjutvapen på en plats. Polisen har dock nu anmält sig själva för att få en utredning om något fel har begåtts.

Cornucopia - Igår: 19:38

Fredagsmys bakom vita gardiner

Dags för lite fredagsmys igen. Och vad kan vara mysigare än att behöva ha fullhöjds vita gardiner för fönstret till sin lyxlägenhet för mångmiljonbelopp, för att slippa insyn?Oscar Properties Norra tornen Innovationen.

Cornucopia - I förrgår: 11:55

Guldaktier, Brasilien och Turkiet toppar fondlistan på ett år

Än så länge i år hittas guldaktiefonder och Brasilienfonder överst listan över de fonder som gått bäst, tillsammans med lite Kina och Turkiet.
Halvounce australiensiska Kangaroo-investeringsguldmynt.Att titta på ett år rensar bort säsongsvariationer hos olika marknader, och ger även aktuell avkastningstakt, vilket det inte gör att titta från årsskiftet.

Cornucopia - I förrgår: 09:41

Pengar luktar inte - Dagens Nyheter får betalt av kinesiska diktaturen

För svensk media luktar inte pengar. Dagens Nyheter får helt öppet betalt av den kinesiska dikatturen och publicerade en helsidesannons från kinesiska ambassaden angående protesterna i Hong-Kong. Det är helt öppen propaganda och DN tar alltså mer än gärna betalt för att vara diktaturens kreatur.

Cornucopia - I förrgår: 07:07

Nytt börsrekord på Stockholmsbörsen - zombieföretagen jublar

"Braaaains!" - anonymt zombieföretagMedan de amerikanska räntemarknaderna har stora problem och krävt dagliga repor på 75 miljarder dollar från Federal Reserve slog Stockholmsbörsen rekord under gårdagen.Stockholmsbörsens OMXSPI.

Cornucopia - 19 sep 19 kl. 15:45

Valueguard: Lägenhetspriserna säsongsmässigt ner

Lägenhetspriserna föll säsongsmässigt i augusti, undantaget i Göteborg. Detta enligt Valueguards siffror, som publicerades idag.Lägenhetspriserna föll säsongsmässigt i augusti.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.