Expressen > Nyheter

Tuesday, 17 September, 00:10

Expressen - 11 sep 19 kl. 12:49

Rekordmånga utvisade till Afghanistan under en insats50 personer utvisades till Kabul i ett chartrat plan till Kabul under tisdagskvällen, skriver Dagens Nyheter. Det är det högsta antalet som utvisats från Sverige samtidigt. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Kabul, Dagens Nyheter, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rekordmånga, utvisadetill , Afghanistanunder en , insats
Expressen - 17 nov 18 kl. 03:02

Rekordmånga USA-bomber fälldes över Afghanistan

USA genomförde rekordmånga bombanfall i Afghanistan från januari till september, visar statistik från det amerikanska försvaret.Totalt släpptes 5 213 bomber över landet under perioden.Samtidigt skriver FN i en ny rapport att antalet dödade civila i Afghanistan ökar..

YLE - 20 apr 16 kl. 11:45

Rekordmånga utlänningar återvänder frivilligt till sina hemländer

Rekordmånga utlänningar har återvänt till sina hemländer med hjälp av systemet för frivillig återresa, meddelar Migrationsverket. En majoritet av dem som återvänder har återkallat sin asylansökan och cirka en fjärdedel har fått avslag på sin asylansökan. Sammanlagt 177 personer återvände till sina hemländer i februari, vilket är det största antalet någonsin under en månad.

DalaDemokraten - 03 jul 17 kl. 16:11

Rekordmånga utländska musiker i årets Ethnoläger i Rättvik

Årets Ethnoläger i Rättvik har lockat rekordmånga utländska deltagare – från länder som Brasilien, Chile, Zimbabwe, Palestina, Kambodja, Nya Zeeland, USA och Indien.
– För första gången deltar också unga nysvenskar, flyktingar från Syrien, Irak, Afghanistan och Eritrea, berättar Peter Ahlbom..

Dalarnas tidningar - 03 jul 17 kl. 16:11

Rekordmånga utländska musiker i årets Ethnoläger i Rättvik

Årets Ethnoläger i Rättvik har lockat rekordmånga utländska deltagare – från länder som Brasilien, Chile, Zimbabwe, Palestina, Kambodja, Nya Zeeland, USA och Indien.
– För första gången deltar också unga nysvenskar, flyktingar från Syrien, Irak, Afghanistan och Eritrea, berättar Peter Ahlbom..

Dagensanalys.se - 28 maj 18 kl. 12:01

Rekordmånga börs-VD:ar på Twitter

Box Communications presenterade nyligen sin årliga kartläggning av hur digitala börsbolagen och dess vd:ar är. Resultatet visar att rekordmånga vd:ar (38 stycken) har ett twitterkonto, vilket motsvarar cirka 12 procent av börsens alla vd:ar. I jämförelse med de digitala flaggskeppen Facebook, Amazon, Apple, Netflix och Google (FAANG-bolagen), ligger man dock långt efter då toppcheferna för alla dessa bolag är aktiva i sociala medier.

YLE - 14 jul 15 kl. 15:16

Rekordmånga reservister säger nej till militären

Försvarsmakten informationsbrev om reservisters krigstida placering har fått rekordmånga reservister att ansöka om civiltjänst. Rädsla för krig är också en av orsakerna. 22 år gamla Lukas Rusk fullgjorde sin militärtjänst år 2014, men har efter det kommit på andra tankar.

Skånskan - 20 jun 19 kl. 13:28

Rekordmånga storkungar i Skåne

Skåne I år har det fötts rekordmånga storkar i Skåne. De 101 ungar som hittills har räknats ihop av Storkprojektet är den högsta siffran på över hundra år.Storkarnas häckning går nu mot sitt slut och i storkbona trängs nästan flygfärdiga ungar.

YLE - 14 jan 14 kl. 10:25

Rekordmånga betalningsstörningar för konsumenter

Rekordmånga betalningsstörningar för konsumenter registrerades i Finland i fjol, meddelar kund- och företagsdatabasen Suomen Asiakastieto. Antalet betalningsstödningar år 2013 var 1,8 miljoner och de fördelades på 252 000 konsumenter. Det totala antalet personer med betalningsstörningar växte i fjol med 14 000 till sammanlagt 360 000, vilket är 8,3 procent av finländarna.

YLE - 17 sep 14 kl. 09:20

Rekordmånga tranor på Söderfjärden

Just nu finns det rekordmånga tranor på Söderfjärden i Vasa. På samma gång kan man se upp till 8000 tranor då man i fjol maximalt såg omkring 5000 fåglar. Ornitolog Ari Lähteenpää säger att det stora antalet beror på för fåglarna gynnsamt väder.

YLE - 17 sep 14 kl. 09:20

Rekordmånga tranor på Söderfjärden i Vasa

Just nu finns det rekordmånga tranor på Söderfjärden i Vasa. På samma gång kan man se upp till 8000 tranor då man i fjol maximalt såg omkring 5000 fåglar. Ornitolog Ari Lähteenpää säger att det stora antalet beror på för fåglarna gynnsamt väder.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Misstänkt brottsplats avspärrad - tre till sjukhus

Polisen har spärrat av en misstänkt brottplats i Almgården i Malmö.Enligt Sydsvenskan ska tre personer kommit in till sjukhus efter att ha blivit utsatta för våld.Enligt Region Skåne är en av de tre allvarligt skadad..

Expressen - 30 minuter sedan

Israel går till val igen: Ja eller nej till Netanyahu

TEL AVIV. Israel går till val på tisdagen – och allt handlar om Benjamin Netanyahu.Sakfrågorna är borta, det gäller ja eller nej till den både hatade och hyllade premiärministern.

Expressen - 45 minuter sedan

Donald Trump jagas av åklagare – för mutpengar

Åklagarkammaren på Manhattan lägger i en ny växel för ett leta efter mutpengar som de misstänker att Donald Trump betalat till porrskådisen Stormy Daniels och en annan kvinna. Nu har de ett domstolsbeslut på att Trump ska lämna ut uppgifter om sina skatteåterbäringar – sedan åtta år tillbaka. .

Expressen - 1 timme sedan

Åklagare koppas in efter jättebranden

Kammaråklagare Thomas Willén har nu inlett en utredning efter storbranden som totalförstörde Slottsskogshallen i Göteborg, rapporterar SVT.Två tolvåriga pojkar har enligt polisen berättat att det kan ha startat branden.– När en person under 15 år är misstänkt för ett grovt och allvarligt brott, så görs alltid en sådan utredning, säger Willén till SVT Nyheter Väst..

Expressen - 1 timme sedan

Fortkörare fångades på bild i 166 km/h - nekar

När bilen susade förbi fartkameran på väg 23 i Alvesta kommun mättes hastigheten till 166 kilometer i timmen.Nu åtalas en man i 45-årsåldern för fortkörning på 80-vägen.45-åringen uppges att han tagit in experthjälp som ska bevisa att han är oskyldig, rapporterar Smålandsposten..

Expressen - 2 timmar sedan

Polisbefäl sexofredande kolleger - riskerar jobbet

Polisen, med en chefsposition i Kronobergs län, står åtalad för flera sexofredanden mot flera kvinnliga kolleger.Döms polisbefälet kommer han sannolikt förlora jobbet, enligt polisens personalansvarsnämnd.Polismannen nekar till brott..

Expressen - 2 timmar sedan

Brand härjar i förskola – har spridit sig till taket

En brand härjar i en förskola i Borlänge.Räddningstjänsten är på plats med sex enheter..

Expressen - 2 timmar sedan

Man var för tung för sin cykel – kräver pengar

Redan efter en månad gick mannens nya cykel sönder.Anledningen? Att han var för tung, enligt honom själv.

Expressen - 2 timmar sedan

Garagelänga i full brand – risk för spridning

En garagelänga står i full brand i Sätra i Gävle på måndagskvällen.Enligt räddningstjänsten är branden inte under kontroll och i nuläget finns en risk för spridning.– Det brinner för fullt här, säger Tommy Törling, inre befäl vid räddningstjänsten..

Expressen - 3 timmar sedan

Inget brott vid kollision mellan fartyg i Karlskrona

Under måndagsförmiddagen kom larm om att ett kabelfartyg kolliderat med passagerarfärjan Stena Spirit.Nu väljer Kustbevakningen att inte utreda händelsen vidare.– Det ligger inte i statens intresse att utreda, säger Tomas Molldén, vakthavande befäl på Kustbevakningen, till P4 Blekinge..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.