Skånskan > Nyheter

Saturday, 21 September, 06:58

Skånskan - 11 sep 19 kl. 12:36

Ännu ett assistansbedrägeriMalmö försäkringskassan har lämnat in en polisanmälan mot en 50-årig man, som uppges ha begått grovt bidragsbrott. Av anmälan framgår att mannen misstänks ha lämnat oriktiga uppgifter och att han underlåtit att informera om ändrade förhållanden.
Polisen vill inte lämnat ut uppgifter som summan det handlar om, men det är assistansersättning för en kortare tid men för att ansenligt belopp..
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Försäkringskassan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ännuett , assistansbedrägeri
Helsingborgs Dagblad - 31 jan 13 kl. 11:51

Nytt åtal för assistansbedrägeri

En 47-årig man och tre av hans närstående åtalas vid Linköpings tingsrätt för grovt bedrägeri med assistansersättning. Bedrägeriet misstänks omfatta nära 9 miljoner kronor, uppger SVT:s Östnytt. Enligt åtalet har mannen påstått sig vara i stort sett rullstolsbunden samt ha behov av hjälp vid toalettbesök, måltider, påklädning och med att sköta sin hygien"..

BT - 31 jan 13 kl. 11:51

Nytt åtal för assistansbedrägeri

En 47-årig man och tre av hans närstående åtalas vid Linköpings tingsrätt för grovt bedrägeri med assistansersättning. Bedrägeriet misstänks omfatta nära 9 miljoner kronor, uppger SVT:s Östnytt.
Enligt åtalet har mannen påstått sig vara i stort sett rullstolsbunden samt ha behov av hjälp vid toalettbesök, måltider, påklädning och med att sköta sin hygien".

SvD - 19 dec 14 kl. 23:30

Fängelse för assistansbedrägeri

Bokföringen i Malmöparets assistansbolag försvann - tre gånger. Nu döms paret, som var på väg att emigrera till USA, för bland annat grovt bedrägeri och grovt skattebrott, skriver Sydsvenskan på nätet..

Helsingborgs Dagblad - 19 dec 14 kl. 23:32

Fängelse för assistansbedrägeri

Bokföringen i Malmöparets assistansbolag försvann — tre gånger. Nu döms paret, som var på väg att emigrera till USA, för bland annat grovt bedrägeri och grovt skattebrott, skriver Sydsvenskan på nätet. Mellan 2006 och 2012 betalade Försäkringskassan ut 6,5 miljoner kronor för personlig assistans till en gravt autistisk flicka..

SVT - 20 dec 14 kl. 01:44

Fängelse för assistansbedrägeri

Bokföringen i Malmöparets assistansbolag försvann - tre gånger. Nu döms paret för bland annat grovt bedrägeri och grovt skattebrott..

Skånskan - 27 jun 19 kl. 18:14

Stort bedrägeri mot F-kassan

Kävlinge Försäkringskassan har polisanmält en Kävlingebo för assistansbedrägerier. Mannen ska oskäligt under två års tid ha tillskansat sig knappt 500 000 kronor.Bedrägeriet ska enligt polisanmälan ha pågått från april 2016 till början av maj 2018.

NSD - 17 okt 12 kl. 01:30

Familj gripen för assistansbedrägeri

Ett par och deras bägge söner greps i måndags av polis i Linköping, misstänkta för att ha lurat till sig stora summor i assistansersättning..

Helsingborgs Dagblad - 08 nov 12 kl. 17:33

Nio häktade för assistansbedrägeri

I dag har nio personer häktats av Södertälje tingsrätt misstänkta för för att ha lurat till sig miljonbelopp i assistensersättning från Försäkringskassan..

Corren - 22 mar 13 kl. 11:09

Fyra års fängelse för assistansbedrägeri

47-åringen som åtalats för att ha lurat Försäkringskassan och Linköpings kommun på 5,3 miljoner kronor dömdes i dag till fängelse i fyra år..

Corren - 30 jan 14 kl. 08:31

LIVE IDAG: Ny rättegång om assistansbedrägeri

Under torsdagen inleds rättegången mot 49-åringen som tillsammans med sina personliga assistenter misstänks ha lurat staten på närmare 7 miljoner kronor..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Joe Eagans fem bästa Malmötips

Taproom
”Mitt favoritställe för att äta revbensspjäll och en avsmakningsmeny med fem miniöl. Dessutom har de en mysig soffgrupp.” Olgas café
”Ett måste för alla kaffeälskare.

Skånskan - 1 timme sedan

Blentarpsgården avgör besparingar

Sjöbo Flera besparingar kan behövas inom vård- och omsorgsnämnden.
Men på mötet i torsdags kväll beslutade politikerna att avvakta tills att fullmäktige nästa vecka har tagit beslut om den kommunala budgeten. Då blir det klart om Blentarpsgården stängs eller inte.

Skånskan - 1 timme sedan

De sätter Malmö på turistkartan

Malmö Vad har musikkvällarna på Mässningshornet i Kirseberg, Biograf Spegeln på Stortorget och 5:ans buss gemensamt? De finns alla representerade i den internationella guiden Spotted by locals nya Malmöguide. Skånskan träffade guidens grundare tillsammans med en av Malmöguiderna på ett av de lokala favoritställena.

Skånskan - 10 timmar sedan

FIFH-trio missar slutspel

BORDTENNIS Det är färdigspelat i årets para-EM för de tre FIFH Malmö-medlemmarna Smilla Sand, Peter Molander och David Olsson.På fredagen avslutades grupperna i lagtävlingen i Helsingborg arena.
I rullstolsbundnas klass 5 gick David Olsson, Eslövs AI, och hans lagkompisar Magnus Norgren och Isak Nyholm en helt avgörande match om den sista slutspelsplatsen.

Skånskan - 10 timmar sedan

Häck rivs när ny cykelväg byggs

BARA Gång- och cykelvägsnätet i Bara utvidgas nu längs Joachim Becks gata – samhällets nya genomfartsled.
Satsningen startar med att den omstridda kommunala häcken mellan villorna och gatan grävs bort. Men ingen fastighetsägare har nappat på erbjudandet om att få en ny häck av kommunen.

Skånskan - 12 timmar sedan

Bara rock ’n’ roll med Pedalens pågar

De repar aldrig inför en spelning utan vill ge det där unika, glädjefyllda och äkta till publiken.
På lördag,21 september, intar Pedalens pågar Kulturbolaget och nog blir det skånsk rock ’n’ roll för hela slanten med Kal P Dals ösiga gamla hits.
– Det är tungt för oss och det är en ärevördig scen med många storheter som har passerat där, så nog pirrar det lite extra, säger basisten Janne Knuda.

Skånskan - 12 timmar sedan

145 kvadratmeter stort hus i Marieholm sålt till nya ägare

Marieholm 2 150 000 kronor fick Sandra Persson och Daniel Joseph Trueman, båda 27 år, ge för huset på Reslöv 1005 i Marieholm. Huset har en boyta på 145 kvadratmeter. Köpet från säljaren Jacob Morten och Michelle Lind blev klart i september 2019.

Skånskan - 13 timmar sedan

Folkbokföring på campingen förbjuds

Sjöbo Tekniska nämnden tog i torsdags beslut om att säsongsboende inte längre får folkbokföra sig på campingen.
Dessutom måste samtliga husvagnar och husbilar vara besiktigade innan den 1 oktober.Sedan kommunen tog över driften den 1 januari i år har antalet långliggare minskat från 50 till 25.

Skånskan - 13 timmar sedan

”Stängt dörren till dialog”

HJÄRUP Samarbetet mellan Moderater och Sverigedemokrater går smidigt.
Det sade båda partiernas representanter när Hjärups byalag ordnade politikerdebatt.
Men M+SD fick kritik från samtliga övriga partier som menar att styret stängt dörren till det demokratiska samtalet.

Skånskan - 13 timmar sedan

Stor villa på 270 kvadratmeter från 1913 såld i Harlösa

Harlösa Fastigheten på adressen Lidvägen 11 i Harlösa har fått en ny ägare. Köpare är Linda Persson, 38 år, och säljare är Christel Leveau. Köpet blev klart i september 2019 och priset blev 3 195 000 kronor.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.