Skånskan > Nyheter

Sunday, 22 September, 18:08

Skånskan - 11 sep 19 kl. 12:10

Misstog chaufför för bedragareESLÖV En Eslövskvinna i 90-årsåldern blev i måndags förmiddag uppringd av en för henne okänd person. Enligt kvinnan – eller rättare sagt enligt dottern som gjort polisanmälan – ska mannen ha uppgett att han var från hemtjänsten och ville bli insläppt.
Kvinnan har ingen hemtjänst och tyckte det lät konstigt. Hon ringde upp hemtjänsten och frågade om de sökt henne, och det hade de inte. Händelsen anmäldes därför till polisen med misstanke om att det kunde vara ett försök till åldringsbrott.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
ESLÖV En Eslövskvinna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Misstog, chaufförför , bedragare
Skånskan - 20 aug 18 kl. 18:32

Fängelse för bedragare

SKÅNE Det blev fängelse i två år och åtta månader för den 44-årige man som stått åtalad vid Malmö tingsrätt för att ha lurat till sig bland annat lastbilar, grävmaskiner och hjullastare för miljonbelopp.
Enligt rätten rör det sig om flera fall av bedrägerier och grova bedrägerier.Den 51-årige man som stod åtalad för samma brott frias däremot.

SmålandsPosten - 06 jul 13 kl. 08:16

Bedragare stal identitet?? chaufförs körkort drogs in

Lastbilschauffören Jimmy Liljensöe förlorade körkortet efter en fortkörning i Halland. Problemet var bara att det inte var han som kört. En okänd person använde stulna personuppgifter när han stoppades för fortkörning.

News55 - 14 jun 17 kl. 15:50

Äldre luras av falsk färdtjänst utanför sjukhus

News55 har vid ett flertal tillfällen rapporterat om hur äldre råkar ut för bedragare som på olika sätt försöker komma åt deras pengar och värdesaker. Det senaste tricket som bedragarna har satt i system är att låtsas vara taxi- eller färdtjänstchaufförer och hämta upp äldre utanför sjukhus. Under resans gång försöker bedragarna få tag på de äldres bankomatkort, det rapporterar Direktpress.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Vad har vi för klåpare till kriminalpolitiker

Ända sedan mitten på 1970-talet har vi sett en oroande ökning av olika slag av grov brottslighet med tydlig koppling till en omfattande invandring. Trots mycket prat från politikernas sida har de åtgärder som satts in varit alltför kraftlösa för att kunna på allvar förhindra den situation som vi har idag med omfattande gängbrottslighet där unga kriminella dödar, misshandlar, hotar, spränger och begår rån. Det krävdes mordet på två unga kvinnor dagarna efter varandra för att få våra passiva politiker att inse att nu måste det bli slutpratat och kampen mot gängbrottsligheten föras med ny kraft.

Skånskan - 15 minuter sedan

Nej till skolstök

Att det råder en stökig arbetssituation i många skolor och klassrum är väl känt. I en del skolor känner både elever och lärare sig fysiskt rädda för utagerande skolkamrater och deras kompisar som använder skolkorridorerna som värmestuga trots att de inte har där att göra. Men lärarnas rädsla handlar också om att de inte vågar ingripa mot odisciplinerade elever eftersom vi fått en lagreglering som gynnar en kränkthetsskultur, skapat en myndighet, Elevombudet, som fått alldeles för omfattande befogenheter att ta upp anmälningar och driva process mot lärare samt att lagstiftningen inte är tillräckligt tydlig kring vad lärare och andra skolanställda får göra mot elever som saboterar en lugn arbetsmiljö.

Skånskan - 15 minuter sedan

EU-systemet för generöst mot vissa länder

Det hade gått femton år sedan jag senast var i London. Men för lite drygt en vecka sedan spenderade jag fyra dagar i den brittiska huvudstaden och hade gott om tid att se mig runt i de centrala delarna.
De gånger jag varit i London och Storbritannien har jag alltid förvånats av den ålderdomliga och slitna infrastrukturen på tåg, tunnelbanan och vägarna.

Skånskan - 30 minuter sedan

Skånska resenärer kan drabbas av konkursen

Vings ägare, det anrika flygbolaget Thomas Cook, befinner sig i en djup ekonomisk kris och riskerar att gå i konkurs, meddelar Sky News.
Konkursen kan komma att drabba resenärer som har flugit från Sturups och Kastrups flygplats.
Resejätten Thomas Cook är illa ute.

Skånskan - 2 timmar sedan

Boende klagar på väsen vid aktivitetsparken

Sjöbo
Fastighetsbolaget Leny har fått in klagomål från boende i närheten av aktivitetsparken i Sjöbo.
I en skrivelse till kommunen slår bolaget fast att när belysningens släcks ner, blir det oväsen och mörkret drar till sig ”många konstiga typer”. Aktivitetsparken är tänkt att användas fram till 22.

Skånskan - 3 timmar sedan

Byprojekt stoppas

SJÖBO Politikerna i samhällsbyggnadsnämnden slår till de ekonomiska bromsarna efter överdrag av budgeten med runt 700 00 kronor.
Inbromsningen drabbar bland annat planerna på att göra bevarandeprogram för byarna i Sjöbo.Redan i juni konstaterade politikerna att man låg 200 000 kronor över budget.

Skånskan - 6 timmar sedan

Häktade för misslyckad kopparstöld

hjällaröd Mannen och kvinnan misstänks ha försökt stjäla koppar från en arbetsplats i Hjällaröd. Nu är båda häktade.– Det finns en risk att båda två fortsätter med sin brottsliga verksamhet.

Skånskan - 7 timmar sedan

Multiarena invigdes under pompa och ståt

Hörby Handbollstjejerna Halla McGuirk, Mathilda Nyberg Pronk och Moa Björk i IK Lågan slog för tre år sedan larm om den dåliga standarden i Lågehallarna. Nu lämnade Hörby kommun och entreprenören NCC över den symboliska boll som man tog emot i samband med byggstarten.
– Det är klart man är stolt när vårt skolarbete var en av orsakerna till att det byggts en ny hall, sade Mathilda Nyberg Pronk.

Skånskan - 8 timmar sedan

Hon är hemma i 50-talet

MOTOR Bilmekaniker, rörmokare och pinuppa à la 1950-tal. Kombinationen låter osannolik, men Cia Sandell är just det. Gamla bilar, rockabilly och vintagestajling är hennes stora intressen.

Skånskan - 10 timmar sedan

Fick inga pengar – stal varor

Malmö Okända gärningspersoner försökte råna en livsmedelsbutik på Möllevångsgatan.Flera okända gärningspersoner försökte med hot om våld tilltvinga sig pengar från personalen i en livsmedelsbutik på Möllevångsgatan under natten mot söndagen. – Personerna lyckas inte, så i stället stjäl man varor från butiken innan man försvinner, säger Katarina Rusin, presstalesperson på Skånepolisen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.