YA > Lokalt

Sunday, 22 September, 18:44

YA - 11 sep 19 kl. 11:59

Revisionen akutgranskar skolbudgeten: ”Finns vissa frågetecken”Kommunrevisionen har inlett en akutgranskning av barn- och utbildningsnämndens budgetarbete. Revisorerna vill bland annat veta vad som egentligen hänt på förvaltningen och hur relationen är mellan politiker och tjänstemän..
Läs mer på YA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Revisionen, akutgranskar, skolbudgetenFinns , vissa, frågetecken
Skånskan - 06 dec 16 kl. 14:00

Revisionen tillbakavisar uppgifterna

HÖRBY Revisionens ordförande Karin Gullberg (SPI) och fullmäktiges ordförande Tommy Hall (S) förnekar bestämt att man försöker pressa Leif Rosvall att avgå.
– Jag vet inte vad han grundar det på, säger Karin Gullberg. ERWP.

Expressen - 3 timmar sedan

”Vissa tycker att det är pinsamt…”

Hammarby öser in mål i allsvenskan.Betydligt fler än AIK.Sportchefen Björn Wesström svarar nu alla kritiker som tycker att laget är för defensivt inriktat.

Barometern - 18 nov 13 kl. 09:37

Gör revisionen självständig

Ungefär tio år efter det att en oberoende revision inrättades över statens räkenskaper ska nu ­frågan om en kommunal oberoende revision ­utredas.
Det är så att säga på tiden.
Dagens kommunala revision har sina rötter så långt tillbaka som i 1862 års kommunalförfattningar.

Barometern - 18 nov 13 kl. 09:37

Gör revisionen självständig

Ungefär tio år efter det att en oberoende revision inrättades över statens räkenskaper ska nu frågan om en kommunal oberoende revision utredas. Det är så att säga på tiden.
Dagens kommunala revision har sina rötter så långt tillbaka som i 1862 års kommunalförfattningar.

YLE - 15 jan 16 kl. 08:02

Bensow slarvar med revisionen

Den omtalade stiftelsen Bensow i Grankulla har fortfarande inte lämnat in sin revisionsberättelse för 2014. Patent- och registerstyrelsen har krävt stiftelsen på en förklaring och stiftelsen kan tvingas betala böter. En stiftelse har sex månader på sig att lämna in revisionen efter att året har tagit slut.

Skånskan - 05 mar 16 kl. 14:00

Byter parti och blir ny bas för revisionen

HÖRBY Karin Gullberg blir ny ordförande för kommunrevisionen. Hon valdes av kommunfullmäktige i måndags kväll. Hon byter dessutom parti – och går från Centerpartiet till SPI.

Skånskan - 13 nov 18 kl. 15:00

S-veteran vill till revisionen

Skurup S-veteranen Sylve Qvillberg har avsagt sig sin plats i fullmäktige.
– Jag vill göra comeback i revisionen, säger han.Efter att omröstningarna till presidiet för fullmäktige fördelades, stod det klart att Sylve Qvillberg (S) förlorade sin plats som förste vice ordförande i presidiet.

BT - 11 apr 18 kl. 16:30

”Vissa saker har vi redan under åtgärd.”

Huvuddelen på kommunfullmäktiges senaste sammanträde var årsredovisningen 2017. Politiker, revisionen och kommunchef delade med sig av sina uppfattningar från talarstolen. .

Kristianstadsbladet - 15 sep 12 kl. 08:30

Göinge Direkt får svidande kritik av revisionen

Göinge Direkt får svidande kritik av kommunrevisionen. Enligt en granskningsrapport saknas tydliga mål och det är osäkert vad man egentligen ansvarar för. Revisionen ställer sig frågande till vilken hjälp Göinge Direkt är och har varit för kommuninvånarna.

Helsingborgs Dagblad - 28 sep 12 kl. 11:57

Revisionen kritiserar kommunens ekonomi

Kommunens nämnder fick under torsdagens fullmäktigedebatt kritik av revisionen för att de är dåliga på att hålla i pengarna..

Fler nyheter från YA

YA - Igår: 07:00

Förening vill ha mer pengar till vägunderhåll – Turismen har skadat vägen

Trafiken har ökat och vägen tar stryk. Vägföreningen vid Knäbäckshusen anser att Simrishamns kommun måste hjälpa till med mer pengar. Det framgår av en skrivelse som skickats till kommunalråd Jeanette Ovesson (M).

YA - I förrgår: 16:00

Ny tv-serie spelar in i polisens arrest

Arresten i Simrishamns polishus är full – av filmfolk. SVT är i full färd att spela in dramaserien ”Den tunna blå linjen” och i Simrishamn fann filmteamet just den miljö de sökte..

YA - I förrgår: 16:00

Dom: Lät körkortslös köra hans bil – "mådde inte bra”

Mannen lät en person utan körkort köra hans avställda bil. Nu döms mannen till böter för tillåtande av olovlig körning..

YA - I förrgår: 10:54

Poliskontroll: Full lastbilsförare och snabb epa stoppades

En full lastbilschaufför och en förare i en alldeles för snabb epa. Polisen hade kontroll på Kristianstadsvägen i Simrishamn och i Östra Herrestad på torsdagen och två trafikanter åkte dit..

YA - I förrgår: 09:15

Musteriet lanserar ny fiberprodukt

Kiviks musteri lanserar en ny produkt som riktar sig mot tarmhälsan. ”Fiber” börjar att säljas i denna veckan. .

YA - 19 sep 19 kl. 16:00

Läkaren slog fru och barn – får sex månaders fängelse

Den läkare som vid upprepade tillfällen slagit sin fru och sina barn får sex månaders fängelse. Mannen döms för åtta fall av misshandel och olaga hot mot sin familj..

YA - 18 sep 19 kl. 15:40

Utredning kring gräsklipparköp avskrivet – ärendet inte prioriterat

Konkurrensverket fick tips om att Simrishamns kommun köpt åkgräsklippare utan upphandling. Myndigheten, som inledde en utredning, har nu skrivit av ärendet. Detta utan att ta ställning i frågan.

YA - 19 sep 19 kl. 00:00

Kvinna misshandlades av man – Fängelsedom överklagades

Kvinnan blev upprepade gånger utsatt för misshandel och hot. Det skedde bland annat i en ort i Simrishamns kommun. Mannen överklagade fängelsedomen, men HD väljer att inte pröva fallet,.

YA - 19 sep 19 kl. 15:29

Äldre avvek från boende – hittades mitt på en väg

En äldre person försvann från ett boende i Simrishamns kommun. Senare hittades personen mitt på en väg. Händelsen dokumenterades aldrig.

YA - 19 sep 19 kl. 15:01

Bokbussen: Turerna ställs in en dryg vecka – krockskadad

Bokbussen har råkat ut för en parkeringsskada och den måste in på verkstad. Det gör i sin tur att bokbussens turer måste ställas in mellan den 26 september till 4 oktober..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.