YLE > Finland

Sunday, 22 September, 18:29

YLE - 11 sep 19 kl. 11:57

Rinne: Det viktigaste är att Posten betalar ut rättvisa lönerStatsminister Antti Rinne från Socialdemokraterna har förklarat sitt utspel om att de postanställda, som hotar få sina löner sänkta, skulle få en engångsersättning som plåster på såren..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Posten, Antti Rinne, Socialdemokraterna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: RinneDet , viktigasteär att , Posten, betalarut , rättvisa, löner
YLE - 03 sep 19 kl. 16:47

Statsminister Antti Rinne kritiserar Posten: Ledningens löner har stigit chockartat mycket

Rinne vill diskutera hur stora löneskillnaderna ska få vara mellan olika arbetsuppgifter inom samma företag. Postens planer på att sänka lönerna för 700 arbetstagare samtidigt som ledningen åtnjuter höga löner är en rättvisefråga enligt statsministern..

YLE - 25 mar 15 kl. 13:00

Rinne: Ingen skatt på vänsterhänta!

I dag har Yles storsatsning "Väljaren i fokus" kört i gång. Först ute är SDP:s ordförande Antti Rinne och svarar på läsarnas frågor. Antti Rinne får frågor som ni läsare har ställt på svenska.

YLE - 06 jun 14 kl. 05:25

Rinne utnämndes till finansminister

Socialdemokraternas nyvalda partiordförande Antti Rinne utnämndes till finansminister under presidentföredragningen på fredagen. Rinne ser som sin viktigaste uppgift som finansminister att skapa nya jobb. - Vi har förlorat enormt många arbetstillfällen, sade Rinne under presskonferensen efter utnämningen.

YLE - 28 apr 15 kl. 18:24

Bengt Östling: SDP putsar fasaden efter Rinne-fadäsen

"Jag och många andra hade tydligen missförstått Urpilainens planer. Tydligen vill hon inte ta min plats", säger Antti Rinne som försöker rädda det som finns kvar av sitt ledarskap för det socialdemokratiska partiet. Urpilainen själv är sjukanmäld.

YLE - 11 timmar sedan

Ex-alpinisten Tanja Poutiainen-Rinne: “Det bästa som finns är när man kommer över mållinjen och vet att man har presterat bra”

Den sympatiska tidigare alpina stjärnan Tanja Poutiainen-Rinne är utan tvekan Finlands bästa alpina skidåkare någonsin. Poutiainen-Rinne vann totalt fyra OS- och VM-medaljer, åkte sjutton år i världscupen och stod på prispallen 48 gånger. I dag är hon mamma till treåriga tvillingar och vill ge tillbaka till idrotten som mentor och företagare..

YLE - 06 jun 14 kl. 05:25

Rinne tar över som finansminister

Socialdemokraternas nyvalda partiordförande Antti Rinne tar i dag över posten som finansminister. Rinne utnämns till minister av president Sauli Niinistö och sedan svär han ministereden under statsrådets möte. Posten som finansminister blev ledig då Jutta Urpilainen meddelade att hon slutar som finansminister, efter att hon inte fick fortsätta som partiets ordförande.

YLE - 10 jun 17 kl. 15:03

Nashville måste jobba hårdare framför Rinne

Pittsburgh Penguins har matchboll, men Nashville Predators har Pekka Rinne. Om det skall bli någon sjunde och avgörande Stanley Cup-final i Pittsburgh krävs nya stordåd på hemmaplan av den finske målvakten och framförallt resten av Predators. Nashville Predators målvakt Pekka Rinne har tills vidare inte vunnit en enda bortamatch i finalserien i Stanley Cup-hockeyn.

YLE - 09 maj 14 kl. 15:13

Rinne ska göra slut på SDP:s nedförsbacke

Känslorna är blandade bland socialdemokraterna i Västnyland när det kommer till partiets nya ordförande Antti Rinne. Förhoppningarna på den nya ordföranden är höga, nu ska det bli slut på nedförsbacken. Ulf Heimberg från Raseborg gläder sig över att fackbossen Rinne valdes till ordförande på partikongressen i Seinäjoki idag (9.

YLE - 11 aug 16 kl. 07:10

Savon Sanomat: Rinne vill klyva Posten

SDP:s ordförande Antti Rinne vill dela upp statsägda Posten i två bolag, skriver Savon Sanomat. Det ena skulle trygga postutdelningen med skattemedel, och det andra idka affärsverksamhet på marknadsvillkor. På så vis skulle tidningar och brev kunna delas ut fem dagar i veckan också i fortsättningen, menar Rinne.

YLE - 30 maj 14 kl. 10:07

Rinne: Jobben är viktigast just nu

Ekonomiexperter har efterlyst en klar linje av nya finansministern Antti Rinne. Till Yle Nyheter kunde han inte ännu säga hur han konkret vill ha det. Så fort det blev klart att det är socialdemokraternas partiledare Antti Rinne som tar över finansministerposten hördes flera expertröster som ville ge goda råd till den blivande ministern.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Ett helvete

Svenska Yle har bett publiken att skicka in berättelser om osakligheter, trakasserier och mobbning i samband med värnplikten. Flera av läsarberättelserna visar att värnpliktstiden har satt djupa spår i många. Dem hittar du här.

YLE - 3 timmar sedan

Svenska Yle granskar värnplikten - dela med dig av din berättelse

Svenska Yle har publiken att skicka in berättelser om osakligheter, trakasserier och mobbning. Här kan du skicka in din egen berättelse..

YLE - 3 timmar sedan

Tankar om utbildningen

Svenska Yle har bett publiken att skicka in berättelser om osakligheter, trakasserier och mobbning i samband med värnplikten. I samband med det här har många också skickat in sina tankar om värnpliktsutbildningen. De inskickade texterna hittar du här.

YLE - 3 timmar sedan

Valmöjligheterna är färre för svenskspråkiga - en finlandssvensk värnpliktig hamnar med största sannolikhet i Dragsvik

Ungefär 90 procent av de svenskspråkiga som väljer militärtjänst tjänstgör i Dragsvik. Premiärlöjtnant Tom Sundell säger till Svenska Yle att valmöjligheterna för de svenskspråkiga är färre än för de finskspråkiga. - I princip kan man säga på det sättet.

YLE - 3 timmar sedan

Rötägg

Svenska Yle har bett publiken att skicka in berättelser om osakligheter, trakasserier och mobbning i samband med värnplikten. Under kategorin "rötägg" samlar vi berättelser där enskilda personer betett sig illa. Skicka in din egen berättelse här..

YLE - 3 timmar sedan

Gamla berättelser

Svenska Yle har bett publiken att skicka in berättelser om osakligheter, trakasserier och mobbning i samband med värnplikten. Flera av läsarberättelserna visar att värnpliktstiden har satt djupa spår i många. Andra har väldigt positiva minnen, viktiga lärdomar och långa vänskapsband.

YLE - 3 timmar sedan

<3 Värnplikten

Svenska Yle har bett publiken att skicka in berättelser om osakligheter, trakasserier och mobbning i samband med värnplikten. Många av er har också skickat in berättelser om hur ni trivdes bra, fick vänner och lärdomar för livet. De berättelserna publicerar vi här.

YLE - 3 timmar sedan

Tiden i militären har satt djupa spår i många - här är de 100 första läsarberättelserna

Svenska Yle har bett publiken att skicka in berättelser om osakligheter, trakasserier och mobbning i samband med värnplikten. Nästan 200 berättelser har redan skickats in. Nu publicerar vi de första..

YLE - 3 timmar sedan

Jakob vägrar vara en del av reserven trots att han gjort militärtjänstgöring: "Enda orsaken till att jag gjorde lumpen var tjänstgöringstiden"

Sedan år 2015 har reservister i Finland kunnat vägra reserven och efter en kurs på civiltjänstcentralen komma in i civilregistret. Det stora intresset för att bli civil igen tog personalen i Lappträsk på säng. Nu har läget stabiliserats..

YLE - 3 timmar sedan

Staden ville bekämpa vresrosor med giftet glyfosat – invånarna stoppade planerna och rensar nu parkerna för hand med talkokraft

Då Pargas stad meddelade att man kommer att använda sig av växtgiftet gyfosat mot den invasiva växten vresros uppstod en folkstorm i Pargas. Invånarna ville inte ha giftet i sina parker där barnen leker..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.