Expressen > Nyheter

Monday, 16 September, 18:09

Expressen - 11 sep 19 kl. 11:40

Grannarna i Biskopsgården får 100 000 i boendebudgetBostadsbolaget ska lägga 100 000 kronor på en boendebudget i norra Biskopsgården, skriver Göteborg Direkt.De boende har själva fått välja vad pengarna ska gå till – och då fick läxhjälp för både vuxna och barn flest röster. – Alla boende i området har sedan kunnat rösta på det de helst vill se genomföras, säger Hilda Wenander, utvecklingsledare i Norra Biskopsgården, till Göteborg Direkt..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Biskopsgården, Göteborg Direkt, Hilda Wenander, Norra Biskopsgården

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Grannarnai , Biskopsgårdenfår , 100, 000i , boendebudget
Expressen - 08 sep 19 kl. 17:28

Grannarna får 100 000 – vill främja demokratin

Bostadsbolaget har avsatt 100 000 kronor för en boendebudget till grannarna i Norra Biskopsgården.Nu har medlemmarna röstat vad pengarna ska gå till – där läxhjälp fick flest röster, skriver Göteborg Direkt.– Det känns jättebra att vi satsar på läxhjälp i området, säger Gladys Velarde, engagerad i lokala Hyresgästföreningen, till tidningen..

Kristianstadsbladet - 03 dec 13 kl. 09:30

Beslut om Biskopsgården har överklagats

Såväl Emmaboda Granit AB som grannarna överklagar mark- och miljödomstolens klartecken för stenbrytning i Biskopsgården.
Den 8 november gav mark- och miljödomstolen Emmaboda Granit AB tillstånd att bryta sten i Biskopsgården de kommande 20 åren. Reststensupplaget begränsades till 400 000 ton.

Kristianstadsbladet - 02 okt 12 kl. 10:15

Upphävt beslut om Biskopsgården

Foto: Tommy Svensson
Mark- och miljödomstolen upphäver länsstyrelsens beslut att ge tillstånd till stentäkt i Biskopsgården. Emmaboda Granit AB:s miljökonsekvensbeskrivning brister. Bland annat har man inte redovisat alternativa platser på ett korrekt sätt.

GöteborgsPosten - 13 dec 18 kl. 15:54

Boende i Biskopsgården väcktes av hög smäll

I gryningen väcktes grannarna i hyreshuset i Biskopsgården av en hög smäll. På gården och inne i korridoren i fastigheten kryllade det av poliser som tog sig in i en bostad.
– Det känns väldigt obehagligt.

GöteborgsPosten - 13 dec 18 kl. 15:54

Boende i Biskopsgården väcktes av hög smäll

I gryningen väcktes grannarna i hyreshuset i Biskopsgården av en hög smäll. På gården och inne i korridoren i fastigheten kryllade det av poliser som tog sig in i en bostad.
– Det känns väldigt obehagligt.

GT - 28 okt 15 kl. 10:06

Bombgruppen på väg till Biskopsgården

Polisen har spärrat av ett område i Biskopsgården och evakuerat de boende i en trappuppgång. Bombgruppen är på väg för att undersöka ett misstänkt föremål. – Polisen knackade på dörren och sa åt oss och lämna så fort vi kunde.

Regeringen - 20 mar 15 kl. 12:53

Stefan Löfven besökte Biskopsgården

Stefan Löfven besökte Biskopsgården efter skjutningen i Göteborg. Statsministern begav sig direkt från EU-toppmötet i Bryssel till Biskopsgården för att för att informera sig om situationen.

- Lika mycket som mina tankar har varit på toppmötet har de varit här hos er i Biskopsgården och Göteborg sedan beskedet om denna tragedi.

Nyheter Väst - 28 mar 14 kl. 23:54

Man skjuten i biskopsgården

Vid 22:40 tiden får polisen larm om en ny skottlossning i Göteborg. Denna gången biskopsgården på väderilsgatan. En person skjuten.

PI - 04 mar 11 kl. 13:33

DO stämmer hyresvärd på 100 000 kronor

DO Diskrimineringsombudsmannen fortsätter att leverera trots en proteststorm utan dess like mot såväl den numera före detta chefen Katri Linna som myndigheten i sig. Man stämmer nu en hyresvärd i Linköping på 100 000 kronor för påstådd diskriminering av en zigensk kvinna. Hyresvärden ska ha sagt till kvinnan att grannarna klagat på att zigenare rört sig i huset och att hon inte kunde bo kvar där om hon eller hennes besökare använder de traditionella zigenska kläderna.

Skånskan - 11 apr 19 kl. 15:30

Döms till vite på 100 000 kronor

hänninge/Ry Fastighetsägaren har haft flera år på sig stoppa utsläppen av avloppsvatten på sin tomt. Nu utdömer miljö- och byggnadsnämnden ett vite på 100 000 kronor.
– Grannar har klagat på att de inte kan använda sitt dricksvatten.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Träd har fallit över spårvagnsspår

Ett träd har fallit över spåret vid hållplatsen Hagakyrkan i Göteborg, enligt Västtrafiks störningsjour.Spårvagnslinjerna 3, 6 och 11 påverkas och får köra en alternativ väg.Personal är på plats för att få bort trädet..

Expressen - 30 minuter sedan

Sprängningen mot butiken gjorde huset obeboeligt

Fastigheten på Stora Södergatan i Lund har fått vattenskador. Elen fungerar inte och hyresgästerna har tvingats bort. Kvinnan som skadades har i förhör kunnat lämna uppgifter om vad som hände innan explosionen.

Expressen - 45 minuter sedan

Fint besök i Öresund – av världens bästa lyxkryssare

Varje år lägger hundratals kryssningsfartyg till i Köpenhamn. Men under tisdagen väntas något alldeles extra. Då anlöper M/S Europa – världens bästa kryssningsfartyg.

Expressen - 1 timme sedan

Personbil påkört av tåg

En personbil har blivit påkört av ett tåg i Svedala.- Det ska vara en bil som har fastnat mellan spår och bom och blivit påkört av ett tåg, säger Mats Streer, inre befäl vid räddningstjänsten syd.

Expressen - 1 timme sedan

Höstbudgeten 2019 – så påverkar den din ekonomi

Klockan 08.00 på onsdagen presenterar finansminister Magdalena Andersson, S, regeringens höstbudget.Punkt för punkt ska prickas av i januariavtalet där S, C, L och MP snackat ihop sig om allt från värnskatt till familjevecka.

Expressen - 1 timme sedan

Bolagen som kontrollerar jordens resurser

En handfull globala bolag har en avgörande påverkan på vår planet, visar en ny studie.Det innebär både hot – och möjligheter, enligt medförfattaren Victor Galaz:– De multinationella företagen kan tippa vår framtid åt två olika håll..

Expressen - 1 timme sedan

Krögare åtalas för flera sexbrott

En krögare från Göteborg åtalas för flera sexbrott riktade mot gäster och en anställd, skriver GP.Mannen förnekar all brottslighet..

Expressen - 1 timme sedan

Google strejkar med Greta

Greta Thunberg har uppmanat även vuxna att ansluta sig till de globala klimatstrejkerna i september. Nu hakar allt fler amerikanska storföretag på. Microsoft och Google har gett tummen upp – och uppmanar även Facebook och Apple att delta.

Expressen - 1 timme sedan

Brand härjar i tak – risk för spridning

Ett flerfamiljshus står i brand på Gärdet i Stockholm under måndagseftermiddagen.Räddningstjänst är på plats med tio enheter och uppger att det kan finnas en spridningsrisk.– Den är inte under kontroll, vi har precis landat där,s äger Erik Westling, ledningsoperatör vid Storstockholm brandförsvar..

Expressen - 1 timme sedan

Flera skadade efter husexplosion

En person ska ha dött och flera skadats vid en explosion vid en byggnad i staten Maine i USA, skriver CNN.Byggnaden ska ha tillhört företaget LEAP, som ger stöd till människor med kognitiva och utvecklingssvårigheter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.