PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 18 September, 04:56

PrivataAffärer - 11 sep 19 kl. 11:33

Klart med listbyte för SBBDet innebär att sista handelsdag för SBB:s aktier på First North beräknas vara torsdagen den 19 september 2019. ”Vi har haft en uttalad ambition att genomföra ett listbyte till Nasdaq Stockholm under 2019 och det känns bra att nu kunna ta detta viktiga steg. En notering på huvudlistan innebär en ytterligare höjd kvalitetsstämpel på SBB och går helt i linje med vår profil som långsiktig samhällsbyggare. ”, kommenterar vd Ilija Batljan. ABG Sundal Collier och SEB Corporate Finance är finansiella rådgivare.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SBB, First North, Nasdaq Stockholm, Ilija Batljan, ABG Sundal Collier, SEB Corporate Finance

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klart med listbyteför , SBB
PrivataAffärer - 16 jul 18 kl. 08:42

Svagt kvartal för SBB

Värdeförändringar för fastigheterna uppgick till 429 miljoner kronor (1.191). Hyresintäkterna steg till 410 miljoner kronor (348).

PrivataAffärer - 10 jan 19 kl. 10:19

”SBB långsiktigt attraktiv med kortsiktig potential”

SBB:s exponering mot samhällsnyttiga fastigheter ger bolaget en låg operationell risk med långa kontrakt mot stabil kundbas i form av offentliga aktörer. Även bolagets bestånd av hyresfastigheter har låg risk i form av den reglerade svenska hyresmarknaden. Hyresfastigheterna bidrar dessutom med en stark underliggande demografisk trend.

PrivataAffärer - 21 feb 19 kl. 13:00

Starkaste året hittills för SBB

Den starka kvartalsrapporten lyfter resultatet för 2018 och den finansiella ställningen stärks då belåningsgraden sänkts till 53 procent medan den justerade soliditeten höjts till 44 procent. Resultatet blev 691 miljoner kr efter skatt, vilket innebär 0,83 kr per aktie. – Resultatet drivs framför allt av våra investeringar i renoveringar i både bostads- och samhällsfastigheter.

PrivataAffärer - 06 dec 18 kl. 13:13

Aggressiva tillväxtmål i Batljans SBB

Fastighetssektorn har varit en av börsens stora sektorvinnare detta börsår till följd av minusränta och högkonjunktur. Och Samhällsbyggnadsbolaget tillhör en av de stora vinnarna med en uppgång på över 60 procent under året. Uppenbarligen var marknaden inte riktigt övertygad för ett år sedan om vd Ilija Batljans höga ambitioner för det mycket unga bolaget som startade för mindre än tre år sedan.

Dalarnas tidningar - 31 mar 17 kl. 18:45

Borlängeföretaget SBB i stor affär – "vi blir näst störst på marknaden"

NRC Group köper SBB i Borlänge, Signal- och Banbyggarna, med 90-talet anställda. – I grunden är det en fusion, säger Pär Opard, SBB:s vd. Han tror på expansion och fler jobb..

DI - 13 nov 17 kl. 08:54

Arvid Svensson ökar innehav i SBB

AB Arvid Svensson har ökat sitt innehav i SBB genom förvärv av 26 miljoner A-aktier. Efter förvärvet överstiger Arvid Svenssons totala aktieinnehav 10 procent av rösterna i SBB..

DI - 01 feb 18 kl. 08:43

First North-bolaget SBB får böter av börsen

Disciplinnämnden vid Nasdaq Stockholm har funnit att Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, har brutit mot regelverket för Nasdaq First North. SBB får böta två årsavgifter, motsvarande ett belopp om 784.592 kronor.

Affärsvärlden - 01 feb 18 kl. 08:43

SBB får böter av Nasdaq

Disciplinnämnden vid Nasdaq Stockholm har funnit att Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, har brutit mot regelverket för Nasdaq First North. SBB får böta två årsavgifter, motsvarande ett belopp om 784.592 kronor..

Realtid - 26 mar 18 kl. 13:05

SBB förvärvar förvaltningsbolaget Hestia Sambygg

SBB köper Hestia Sambygg som hittills förvaltat fastigheterna som SBB förvärvat..

DI - 27 sep 18 kl. 18:08

SBB säljer fastigheter värda drygt en miljard

Samhällsfastighetsbolaget SBB säljer fastigheter med ett underliggande fastighetsvärde om 1.153 miljoner kronor till ett samriskbolag. Detta joint venture ägs till 50 procent vardera av SBB respektive Property AD.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Här är nyheterna i höstbudgeten

En hel del av nyheterna i höstbudgeten är redan kända, framför allt genom statsminister Stefan Löfvens regeringsförklaring för en vecka sedan. Områden som prioriteras inom den privatekonomiska sfären är skatter och pensioner. Här följer i punktform ett axplock av redan kända förändringar i höstbudgeten: Sänkt skatt för pensionärer.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Uppgifter: Saudiarabiens produktion kan komma igång snabbare än väntat

Produktionen kommer att fullt återställd inom de närmaste två, tre veckorna, enligt källorna. En ledande saudiarabisk källa sade samtidigt att man nu är nära att ha återställt 70 procent av produktionsförlusten, som ursprungligen var 5,7 miljoner fat per dag. Källan uppgav samtidigt att effekterna på landets oljeexport har varit minimal under krisen tack vare lagerhållningen.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Kinneviks vd: Därför delar vi ut Millicom

Läs också: "Bra beslut men nu ökar kraven på Kinnevik" Kinnevik delar ut innehavet i Millicom ”Det handlar om en typ av bolag som våra aktieägare har svårt att få access till på egen hand på den publika marknaden”, säger Georgi Ganev om den kategori vars tyngd snart kommer att öka i och med utdelningen av den Latinamerikafokuserade teleoperatören. Han påminner

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

”Bra beslut men nu ökar kraven på Kinnevik”

Läs också: Kinnevik delar ut innehavet i Millicom På tisdagseftermiddagen meddelade Kinnevik först att bolaget delar hela sitt innehav i Millicom, sedan kom beskedet att bolaget kommer att upphöra med ordinarie kontantutdelningar och i stället ”betala ut överskottskapital som genereras från investeringsverksamheten i form av extra utdelningar”. Tillsammans med minskninge

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Kinnevik ska dela ut hela innehavet i Millcom

Kinnevik äger för närvarande 37.835.438 aktier i Millicom, motsvarande 37,2 procent av Millicoms utestående aktier.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Trading Direkt: Bolagen att äga när det stormar


I den tekniska analysen fokuserar Tobbe Rosén på defensiva bolag som kan vara bra att kika närmare på under stormigare tider. Dessutom gästas vi av Nyhetsbyrån Direkts utlandsreporter Joakim Rönning för att prata om högaktuella oljan, vad är det egentligen som händer i Saudiarabien? Bolag som nämns utöver tekniska analyser: Swedish Match, Soltech, Midsummer, Husqvarna Tobbe Roséns tekniska analyser: DAX, S&P 500, OMXS30, GBP/SEK, Koppar, Olja (Brent), Guld, Sektorer (långsiktigt, kortsiktigt), Holmen, ICA, Hufvudstaden, Tele 2, AAK, AstraZeneca Tittarönskemål: Attendo, Axichem, Diamyd Medical, DNO, Kindred, Lundin Mining, Lundin Petroleum, Midway, Sivers IMA, SJR in Scandinava, Skistar, Soltech Energy, Stillfront, Swedencare  .

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Analys: Utrymme för prishöjningar i telekombranschen

Som Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat tidigare höjer banken sina rekommendationer och riktkurser för de båda svenska teleoperatörerna. Telia uppgraderas till behåll från tidigare sälj, och riktkursen justeras upp till 42 kronor (37:30) mot bakgrund av tillväxttrend med goda utsikter till sekventiell förbättring. Men även om värderingen verkar låg i dagsläget jämfört med sektorn, menar Berenberg att aktien fortfarande är mer riskfylld än det ser ut med tanke på bolagets relativt höga skuldsättning.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

SEB: Oljepriset kan stiga ännu mer efter attackerna

Vi har levt länge nu med ett överflöd och ständigt växande produktion av amerikansk skifferolja. Det gör det svårt att ändra på marknadens syn att det finns mer än gott om olja, skriver SEB. Men den nuvarande avkylningen av den ekonomiska tillväxten i världen har en klart dämpande effekt på oljemarknaden, inte minst på sentimentet.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Grafguruns aktietips: Köpsignal i läkemedelsbolaget

Det handlar om SOBI vars aktie gått som en jojo under det senaste året. Den senaste toppen var i slutet av juli varefter aktien fallit drygt 30 procent fram till botten i förra veckan. ”Under förra veckan bildade SOBI en så kallad 1/1-stapel eller en svansformation för uppgång och denna typ av formation representerar en psykologisk omsvängning från pessimism eller utbud till en mer positiv syn och en ökning av efterfrågan”, skriver Johnny Torssell.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Circle K höjer bensinpriset med ytterligare 40 öre

Så sent som i går höjde Circle K med 15 öre litern men i dag höjs alltså priset ytterligare.  En liter 95-oktanig bensin kostar nu 15,93 kr medan en liter diesel kostar 16,68 kr.  Övriga bensinbolag väntas följa efter.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.