Skånskan > Nyheter

Wednesday, 18 September, 04:53

Skånskan - 11 sep 19 kl. 11:34

Loppis kan flytta till StortorgetLund Skrota bokningssystemet samt avskaffa avgiften.
Och undersök om hela loppisen kan flytta till Stortorget eller domkyrkoplatsen.Så lyder förslagen om Södra Esplanadens loppmarknad som tekniska nämnden ska ta ställning till vid sitt möte i nästa vecka.
Bakgrunden är att nämndens ordförande Jan Annerstedt (FNL), i somras tog initiativ till en förnyelse av loppmarknaden.
Jan Annerstedt konstaterade att kommunalt organiserade loppmarknaden på Södra Esplanaden var populär och uppskattad fram till 2016.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Stortorget, Skrota, Södra Esplanadens, Jan Annerstedt, FNL, Annerstedt, Södra Esplanaden, Lund, Lund Södra, Staffanstorps, Lunds, Domkyrkoplatsen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Loppiskan , flyttatill , Stortorget
YA - 12 jun 18 kl. 12:16

Stor loppis på Stortorget

I helgen går en av två stora loppmarknader på Stortorget i Skurup av stapeln. .

YA - 07 sep 18 kl. 10:46

Åter dags för loppis på Stortorget

Loppmarknaden på torget i juni blev mycket lyckad. Lördag den 8 september finns det chans igen..

YLE - 03 aug 15 kl. 05:33

Loppis i många olika former

Loppis är en trend som växer. På bara några år är det inte längre tabubelagt att köpa kläder, accessoarer och möbler från loppmarknader. Det finns fysiska loppmarknader, nätloppisar, "roskalavat" och Facebookloppisar.

SmålandsPosten - 26 jan 15 kl. 06:19

Loppis ? en folklig mötesplats

Det som är skräp för den ene, är bra att ha för den andre. I Konga folkets hus har man ordnat loppis i många år. Igår hölls den första för i år.

SmålandsPosten - 21 jun 13 kl. 08:11

Konditoriet vill öppna glasskiosk på Stortorget

Kommunens planer på restaurang eller kafé på Stortorget stupade.
Kalkylerna gick inte ihop sig, ansåg intressenterna och stack en efter en.
Men nu har Skåres ägare återvänt med ett nytt uppslag.

YA - 16 jun 18 kl. 16:14

Fyndläge på Stortorget under välbesökt loppis

Gummistövlar, gamla LP- skivor, barnkläder, leksaker, böcker, verktyg och mycket, mycket mer fanns till försäljning på Stortorget i Skurup där ett 20-tal knallar samlats för lördagsloppis..

Skånskan - 28 feb 19 kl. 14:17

Klimatdemonstration flyttades till Stortorget

Malmö "Fridays for future" som brukar demonstrera för klimatet utanför stadshuset varje fredag flyttade på torsdagen till Stortorget.
När ledamöterna i kommunfullmäktige gick in till det stundande mötet i rådhuset fick de ett flygblad i sin hand.”Vi behöver hjälp av er politiker, att ni drar i nödbromsen och inför en akut plan för minskad växthuseffekt i vår stad och i vår gemensamma värld”, stod det bland annat i flygbladet.

Dagens Media - 13 aug 13 kl. 15:51

Loppis med nätkänsla

Som sponsor till Stockholms kulturfestival passar Blocket på att flytta ut i den riktiga världen och anordna loppis..

Dalarnas tidningar - 17 okt 17 kl. 13:00

Ari har ändrat sig – Karusellen loppis blir kvar i Smedjebacken

Ett nytt kontrakt är skrivet för lokalerna i Smedjebacken som Karusellen loppis håller till i. Ari Mokko har nämligen ändrat sitt beslut om att flytta verksamheten från orten.
– Så länge jag får stöd från folket i Smedjebacken så fortsätter jag, meddelar han..

DalaDemokraten - 17 okt 17 kl. 13:00

Ari har ändrat sig – Karusellen loppis blir kvar i Smedjebacken

Ett nytt kontrakt är skrivet för lokalerna i Smedjebacken som Karusellen loppis håller till i. Ari Mokko har nämligen ändrat sitt beslut om att flytta verksamheten från orten.
– Så länge jag får stöd från folket i Smedjebacken så fortsätter jag, meddelar han..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 7 timmar sedan

Krock på E22 vid Spillepengen

Malmö Två personbilar har kolliderat på E22 vid trafikplats Spillepengen i riktning mot Västra hamnen.Polis larmades till platsen vid 21-tiden på tisdagen. Det är inledningsvis oklart om någon person har kommit till skada i olyckan..

Skånskan - 8 timmar sedan

Nej till laddkabel på trottoar

MALMÖ En Malmöbo som har funderingar på att köpa en laddningsbar bil undrar om Malmö stad har planer på att sätta upp laddstolpar som alla kan använda sig av.
Invånaren har funderat på en pluginhybrid och har också ställt en fråga till Malmö stad om det skulle vara möjligt att låta en laddsladd löpa över trottoaren eftersom han inte har möjlighet att parkera bilen på sin egen tomt. Givetvis skulle sladden vara skyddad av någon form av kabelskydd.

Skånskan - 8 timmar sedan

Han låter punkens ideal styra

FRÅGESPORTARE. – Det riktigt roliga är de andra i mitt lag, Francisca Skoogh och Peter Apelgren. Underbara människor med djupa och breda intressen.

Skånskan - 8 timmar sedan

En man till sjukhus efter bråk

Lund En man misshandlades på tisdagskvällen i samband med ett bråk.Polis kallades vid halv fem-tiden till ett pågående bråk vid Botulfsplatsen. När polispatrullen anländer är det oklart vad som skett, men en man förs till sjukhus i samband med bråket.

Skånskan - 8 timmar sedan

Skolan löser sparkrav utan uppsägningar

SVEDALA Det viktigaste för utbildningsnämndens politiker när de nu klubbat förslaget till sparkrav i skola och förskola är att inte säga upp personal.
– Vi vill behålla kvaliteten och därför tittar vi på områden som inte berör lärare och elever, säger Hans Järvestam (M) utbildningsnämndens ordförande.Budgetprocessen pågår för fullt i Svedalas kommunala verksamhet som totalt ska spara 27 miljoner kronor nästa år.

Skånskan - 8 timmar sedan

Höns och fiskar omhändertogs

Sjöbo Länsstyrelsen har omhändertagit ett stort antal höns och tuppar samt ett antal fiskar från en gård utanför Sjöbo.När länsstyrelsen gjorde en kontroll på gården i början av augusti upptäckte inspektörerna att det fanns ormar som var övergivna och i dåligt skick. Ormarna omhändertogs omedelbart och länsstyrelsen försökte då och även senare få kontakt med ägaren, men utan resultat.

Skånskan - 8 timmar sedan

Vårdanställd åtalas för tablettstölder

TRELLEBORG 43-åringen som besökte äldre vårdtagare i Trelleborg misstänks för att vid flera tillfällen ha stulit narkotikaklassade läkemedel från åtminstone fem personer.
Nu åtalas kvinnan för flera fall av grov stöld.Fem äldre kvinnor bosatta i Trelleborg, samtliga med behov av omsorgsinsatser i hemmet, uppger att de under 2017 och 2018 fått narkotikaklassade läkemedel stulna från sin bostad.

Skånskan - 8 timmar sedan

De letar elixir för åldrandets krämpor

Skurup SPF:s kurs i livskvalitet och hälsa fick så många deltagare att det blev kö.
Nu betar pensionerade distriktssköterskan Inga Chrisén av tredje omgången.
Dagens snackis är att njurkapaciteten sjunker med åldern.

Skånskan - 9 timmar sedan

Sportbar öppnar i gammal biograf

höör Lokalen har fungerat som både biograf och kyrka. Nu blir det ett nytt användningsområde när lokalen vid Nya torg snart blir en sportbar och restaurang.
– Vi tror på den här satsningen, säger Gustaf Magnusson-Kroon, vice vd på fastighetsägaren Skånegårdar.

Skånskan - 10 timmar sedan

Om det lilla hemmet som samhällssymptom

Litteratur/recension BOK
Så jävla trött
Författare: Gemma Harley
Översatt av: Hillevi Jonsson
Förlag: Natur och kulturDe som behöver läsa den amerikanska journalisten Gemma Hartleys Så jävla trött kommer inte att göra det. De som kommer att läsa den kommer redan att känna till problemet. Du är inte gnällig och krävande, du är bara trött på skiten.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.