SVT > Inrikes

Saturday, 21 September, 04:33

SVT - 11 sep 19 kl. 11:36

Ann Linde: “Vi kvinnor i världen får inte det vi ska ha”Sveriges nya utrikesminister Ann Linde (S) känner starkt för att fortsatt driva en feministisk utrikespolitik. – Resurser och representation behöver fördelas bättre, säger hon i Morgonstudion..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Linde, Ann Linde, Morgonstudion

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ann, LindeVi , kvinnori världen får inte det , vi ska ha
DN - 23 aug 18 kl. 23:51

Ann Linde: ”Alla svenskar ska få stanna”

LONDON. Alla svenskar ska få stanna i Storbritannien efter Brexit – oavsett utgången i förhandlingarna med EU. Det löftet säger Sveriges EU-minister Ann Linde att hon fått av den brittiske brexitministern Dominic Raab vid ett möte på torsdagen.

Cornucopia - 05 okt 17 kl. 19:21

EU- och handelsminister Ann Linde vägrar svara på frågor om Transportstyrelsen

I ett utfall av maktfullkomlighet och direkt förakt för skattebetalarna, väljarkåren och media vägrar EU- och handelsminister Ann Linde (s) svara på Dagens Nyheters frågor om hennes roll i Transportstyrelsens säkerhetsskandal. Hon har i två månader duckat tidningen och ursäkten är att "Transportstyrelsen [inte] är något som folk vill läsa om".
Maktens boning.

Cornucopia - 10 sep 19 kl. 15:12

Regeringsförklaringen: Nej till Nato borta - Ann Linde ny utrikesminister

I statsminister Stefan Löfven (S) regeringsförklaring vid riksdagens öppnande hade tidigare formulering om att Sverige inte ska gå med i Nato strukits, och istället ska försvarssamarbeten fördjupas och den transatlantiska länken värnas. Ser man redan effekterna av att Margot Wallström avgått som utrikesminister?
Ann Linde (S), ny utrikesminister.

YLE - 13 sep 19 kl. 15:50

Sverige på annan linje än Finland - barnen i al-Hol ska tas hem: "Vi försöker varje dag", säger Ann Linde

Sveriges färska utrikesminister Ann Linde säger att Sverige samarbetar med alla tänkbara aktörer som behövs för att få hem barnen till svenska IS-kvinnor från al-Hol-lägret i Syrien. Finlands Pekka Haavisto betonar alltjämnt att barnen och kvinnorna är välkomna hem på egen hand..

Regeringen - 14 maj 18 kl. 11:30

Ann Linde besöker Brexit-gränsen mellan Irland och Nordirland

EU-och handelsminister Ann Linde reser till Irland och Nordirland den 15-16 maj där hon kommer att besöka den irländska gränsen tillsammans med handelsminister Heather Humphreys samt ha bilaterala överläggningar med EU-minister Helen McEntee. Ann Linde deltar även i ett D9-mininstermöte. Resan avslutas på Nordirland där Ann Linde ska träffa representanter för både DUP och Sin Fein..

Regeringen - 05 mar 18 kl. 16:48

Ann Linde besöker Vetlanda och Nybro 6-7 mars

Tisdagen den 6 mars åker EU- och handelsminister Ann Linde till Vetlanda kommun där hon ska besöka Hydro Extrusion som är den största aluminiumtillverkaren i Sverige samt Pallco AB som utvecklar och tillverkar kundanpassade produkter i metall, stål och aluminium. Ann Linde kommer även att träffa politiska företrädare för kommunerna..

Regeringen - 22 maj 17 kl. 10:44

Ann Linde till ministermöte i Bryssel där beslut om att inleda Brexit ska tas

EU- och handelsminister Ann Linde deltar när Allmänna rådet (GAC) träffas i Bryssel i dag den 22 maj för att besluta om att ge EU-kommissionen mandat att inleda utträdesförhandlingen med Storbritannien. Dessutom ska ministrarna anta de förhandlingsdirektiv som ska gälla för den första förhandlingsfasen. De väntas även besluta om att inrätta en arbetsgrupp för utträdesförhandlingen..

SVT - 04 aug 17 kl. 15:34

Tre frågor: Varför ska jag bry mig om minister Ann Linde?

Tre frågor och svar: Varför ska jag bry mig om minister Ann Linde?.

DI - 25 jul 18 kl. 19:35

Ann Linde: Ökat välstånd kräver mer standardisering

DEBATT. I dag, torsdag, beslutar regeringen om en strategi för standardisering. Där finns ett antal svenska strategiska prioriteringar.

DN - 29 nov 16 kl. 19:50

Ann Linde: ”EU måste skärpa reglerna till försvar för demokratin”

EU-samarbetet gungar och unionen behöver skarpare regler för att försvara demokratin och rättsstatens principer i EU, anser Ann Linde. Men i den aktuella och ytterst känsliga frågan om Polen ska straffas tvekar Sveriges EU-minister..

Fler nyheter från SVT

SVT - 8 timmar sedan

Minskat förtroende för flera ministrar

Förtroendet minskar för statsminister Stefan Löfven (S) och flera andra ministrar. Det visar en opinionsmätning från Novus..

SVT - 8 timmar sedan

Efter Facebookinlägget: Ardalan Shekarabi dementerar rykten om partiledarbyte

Civilminister Ardalan Shekarabi (S) skrev tidigare i veckan ett inlägg på sin Facebooksida där han la stor vikt vid migrationsfrågan. Han menar att den ”extrema segregationen” är ett hot. När justitieminister Morgan Johansson får frågan om Socialdemokraterna ställer sig bakom uttalandet svarar han undvikande.

SVT - 11 timmar sedan

Försvarsexpert: Nytt samarbete sprider riskerna

Att Sverige går med i ytterligare ett försvarssamarbete kan ses som ett sätt att sprida riskerna i en osäkrare värld där Europas länder inte kan räkna med USA på samma sätt som förut. Det säger Jacob Westberg, lektor på Försvarshögskolan..

SVT - 12 timmar sedan

Partiledarnas festresa i Israel ska granskas av åklagare

Ulf Kristersson (M), Ebba Busch Thor (KD) och Nyamko Sabuni (L) har låtit sig bjudas på festfixaren Micael Bindefelds 60-årskalas i Israel. Nu ska resan granskas av särskilda åklagarkammaren..

SVT - 13 timmar sedan

Livmoderhalscancer ökar igen – lika illa som för 50 år sedan i delar av landet 

Ökningen av livmoderhalscancerfall fortsätter, visar färska siffror för 2018. I delar av landet är livmoderhalscancer nu lika vanligt som innan screeningen infördes – för över 50 år sedan. – Vi ser inget tecken på minskning, säger Joakim Dillner, som är ordförande för Nationellt kvalitetsregister för cervixcancerprevention.

SVT - 13 timmar sedan

Uppmaningen: Vaccinera alla kvinnor som tar cellprov mot HPV-virus

Vaccinera alla kvinnor som ska göra cellprov för första gången mot HPV-virus. Det är ett av kraven som företrädare för organisationer mot cancer ställer på Sveriges politiker. – Vi tror inte att regionerna klarar av det här.

SVT - 16 timmar sedan

Klart: Sverige går med i franskt försvarssamarbete

Sverige blir ny medlem i president Emmanuel Macrons exklusiva försvarssamarbete European Intervention Initiative, som bland annat ska kunna användas i samband med terrordåd. – Sammantaget bygger vi mer säkerhet i Europa, säger försvarsminister Peter Hultqvist till SVT Nyheter..

SVT - 17 timmar sedan

Aleksa Lundberg i debatt om regnbågsflaggan: “Intellektuell kollaps”

Beslutet att låta bli att hissa regnbågsflaggan utanför kommunhuset i Sölvesborg har väckt diskussioner över hela landet. Står flaggan för alla människors lika värde eller är den politiskt laddad?.

SVT - 17 timmar sedan

DN svarar: Därför publicerade vi

Dagens nyheter publicerade i dag en annons från den kinesiska regimen angående läget i Hongkong. Texten försäkrade att det läget inte är så allvarligt som det verkar. Peter Wolodarski, ansvarig utgivare för, DN försvarar publiceringen..

SVT - 19 timmar sedan

Ännu ingen utredning om toppolitikernas bjudresa

Det har ännu inte inkommit några anmälningar eller påbörjats någon utredning med anledning av Ulf Kristerssons (M), Nyamko Sabunis (L) och Ebba Busch Thors (KD) åkt på bjudresa till Tel Aviv. Det säger Kim Andrews, chefsåklagare på riksenheten för korruption..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.