Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 15 September, 18:02

Dagens PS - 11 sep 19 kl. 11:27

JUST NU: Hongkong-börsen budar på LondonHongkongbörsens ägare HKEX lägger ett bud på motsvarande 354 miljarder kronor för Londonbörsen, London Stock Exchange. Det rapporterar Market Watch. Budet ligger på 29,6 miljarder pund och innefattar både kontanter och nyemitterade aktier. Den föreslagna affären ämnar stärka båda börsaktörernas verksamheter, samt bättre positionera de båda för ökad innovativation på fler marknader och områden, säger HKEX enligt artikeln. ”Vi ser övertygande strategiska möjligheter att skapa en global ledare inom infrastruktur för börshandel”, skriver HKEX i ett pressmeddelande.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
JUST NU, London, HKEX, Londonbörsen, Stock Exchange, Market Watch,  hkex, LSE, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: JUSTNU , Hongkong-börsen, budar, London
Dagens PS - 08 dec 17 kl. 09:23

JUST NU: Börsen öppnar starkt

Så mycket stiger index – här är morgonens vinnare och förlorare. Axis och Lifco är fredagsmorgonens bästa storbolagsaktier. Det förstnämnda bolaget stiger med 4,2 procent medan Lifco är upp med 2 procent, enligt DiTV:s Börsmorgon.

Affärsvärlden - 07 sep 15 kl. 11:18

Oklart när Shenzhen-börsen ansluts till Hongkong-börsen

Investerare väntar fortfarande på att länken mellan Shenzhen-börsen och Hongkong-börsen ska få godkännande och aktiveras, skriver Bloomberg..

DI - 27 nov 14 kl. 09:25

Dalian Wanda på väg mot Hongkong-börsen

Kinesiska fastighetsutvecklaren Dalian Wanda Commercial Properties, som ingår i miljardären Wang Jianlins Dalian Wanda Group, kommer på måndag att ansöka till Hongkong-börsen att genomföra en nyintroduktion på upp till 6 miljarder dollar (44,5 miljarder kronor)..

Affärsvärlden - 04 sep 15 kl. 14:17

UBS sänker riktkursen för Hongkong-börsen

UBS sänker sitt mål för Hongkong-börsen med 25 procent efter att de ser att det sämsta tänkbara läget för staden håller på att bli verklighet genom en sämre ekonomi och färre turister, skriver Bloomberg..

Affärsvärlden - 29 mar 17 kl. 11:21

Fotbollsklubben AC Milan mot Hongkong-börsen

Den klassiska italienska fotbollsklubben AC Milan är på väg in på Hongkong-börsen. En notering är tänkt att ske inom de kommande 18 månaderna. Det uppger Financial Times på onsdagen..

DI - 29 mar 17 kl. 11:22

AC Milan på väg till Hongkong-börsen

Den klassiska italienska fotbollsklubben AC Milan är på väg in på Hongkong-börsen. En notering är tänkt att ske inom de kommande 18 månaderna..

DI - 06 aug 18 kl. 06:09

Asienbörser: Hongkong-börsen öppnar veckan i dur

Handelsgrälet USA-Kina fortsätter att göra investerarna nervösa, men Hongkong-börsen öppnar handelsveckan uppåt. .

Sydsvenskan - 12 jun 19 kl. 04:05

Utlämningsoro drabbar Hongkong-börsen

Oron kring ett lagförslag om utlämningar till Fastlandskina slår mot Hongkong-börsen, som öppnar nedåt. Hang Seng-index låg efter en stunds handel på minus 1,3 procent. I Tokyo passar en del investerare på att kamma hem vinster efter flera dagars uppgån.

Helsingborgs Dagblad - 12 jun 19 kl. 04:05

Utlämningsoro drabbar Hongkong-börsen

Oron kring ett lagförslag om utlämningar till Fastlandskina slår mot Hongkong-börsen, som öppnar nedåt. Hang Seng-index låg efter en stunds handel på minus 1,3 procent. I Tokyo passar en del investerare på att kamma hem vinster efter flera dagars uppgån.

GöteborgsPosten - 12 jun 19 kl. 08:47

Gatuprotester skakar Hongkong-börsen

Oron kring ett lagförslag om utlämningar till Fastlandskina som väckt massiva gatuprotester slår mot Hongkong-börsen..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - I förrgår: 12:13

Så fel har Riksbanken haft i sina prognoser

I veckan kom Riksbankens räntebesked där räntebanan bibehölls. Det finns dock all anledning att inte fästa alltför stor tilltro till Riksbankens prognoser, skriver Investerardygnet. I diagrammet nedan framgår hur fel Riksbankens prognosmakare haft i sina bedömningar.

Dagens PS - I förrgår: 11:07

Kommunens parkerings-vinst: 170 miljoner kronor

Stockholms kommunala parkeringsbolag gick förra året med 170 miljoner kronor i vinst, men trots det så har antalet parkeringsplatser minskat drastiskt de senaste åren. Det rapporterar Dagens Industri. Stockholm Parkering heter bolaget som ansvarar för kommunens parkeringsplatser.

Dagens PS - I förrgår: 10:32

Ikea köper vindkraft för 1,45 miljarder kronor

Ikea har för 136 miljoner euro, motsvarande 1,45 miljarder kronor, köpt 80 procent i sju vindkraftsparker i Rumänien från Vestas. Det skriver Bloomberg News. Affären är gjord via Ingka Group och räknar in totalt 64 turbiner med en total kapacitet av 171 megawatt.

Dagens PS - I förrgår: 10:24

USA: Vi överväger obligationer på 100 år

USA kommer att sälja statsobligationer med en löptid på 50 år och om de visar sig framgångsrika överväga 100-års obligationer. Det uppgav finansminister Steve Mnuchin i en intervju med New York Times, via Reuters. Genom att sälja obligationer med extremt långa löptider kan regeringen minska riskerna kring statsskulden och fånga in låga räntor, sade Mnuchin.

Dagens PS - I förrgår: 10:22

Topplista: Pampigaste husen just nu

Det största huset är hela 1.000 kvadratmeter stort. Så hög är prislappen.

Dagens PS - I förrgår: 10:05

Google: Vår nya algoritm sållar bort ”fake news”

Dagens techbrief handlar om en linbana till månen, Microsofts event i oktober och Googles nya algoritm. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Forskare föreslår ”linbana” till månen En idé som kan kännas direkt tagen ur sci-fi-historier är den om en hiss till månen.

Dagens PS - I förrgår: 08:41

Di tipsar om glödhett aktieköp

Aktien bedöms av tidningen som ”köpvärd på egna meriter”, enligt analysen. Det är kontanthanteringsbolaget Loomis som hissas av affärstidningen, även om bolaget gjorde marknaden besviken på sin kapitalmarknadsdag med avsaknaden av nyheter. Kursen backade då 5 procent, framgår det, men vände sedan upp igen dagen därpå.

Dagens PS - I förrgår: 08:26

Stödjer du alkoholmonopolet?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. ”Jag tycker att det är rimligt att människor själva får bestämma när i veckan man ska köpa alkohol”, säger Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer till Ekot i Sveriges Radio.

Dagens PS - I förrgår: 08:16

Bjässens räddningspaket kan bli 1,1 Mdr pund

Resejätten Thomas Cook behöver ett utvidgat räddningspaket för att inte riskera insolvens denna månad. Det rapporterar Sky News med hänvisning till källor. Bolaget håller enligt uppgift på att diskutera med långivare om att höja räddningspaketets storlek till minst en miljard pund efter att initialt ha föreslagit 900 miljoner pund förra månaden.

Dagens PS - I förrgår: 08:22

Factset: Så blir H&M:s försäljning

Klädjätten H&M lämnar på måndag morgon försäljningsrapport för det tredje kvartalet. Väntad försäljning enligt Factsets konsensus med 15 analytikers estimat ligger på 62.003 miljoner kronor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.