YA > Nyheter

Tuesday, 17 September, 12:20

YA - 11 sep 19 kl. 10:50

Här är skådisarna som axlat rollen som WallanderNetflix blåser nytt liv i Ystads mest kände polis med serien ”Young Wallander”, där Adam Pålsson gör huvudrollen. Här är skådespelarna som spelat Kurt Wallander förut. .
Läs mer på YA
Läs mer om:
Wallander, Ystads, Young Wallander, Adam Pålsson, Kurt Wallander

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är skådisarnasom , axlat, rollensom , Wallander
SVT Debatt - 17 dec 13 kl. 06:00

Barnprogrammen har axlat rollen som barnuppfostrare

BARN-TV Barnprogram är en ständig källa till debatt, och detta gäller inte minst den årligen återkommande julkalendern. I julkalendern återspeglas de rådande samhällstrenderna på ett synnerligen tydligt sätt och en återblick genom tv-historien ger vid handen att SVT redan tidigt axlade rollen att fostra våra barn, skriver Bitte Assarmo. Barnprogram är en ständig källa till debatt, och detta gäller inte minst den årligen återkommande julkalendern.

Skånskan - 21 maj 17 kl. 10:00

”Den här rollen kan jag spela hela livet”

Under mer än tio år har Krister Henriksson spelat Doktor Glas för utsålda hus runt om i Sverige, på Dramaten och i London. 10 och 11 juni kommer föreställningen till Skuespilhuset i Köpenhamn.
– Så fort jag säger första meningen får jag sådan energi av Hjalmar Söderbergs språk, säger Krister Henriksson om varför han aldrig tröttnar på Doktor Glas.

Kristianstadsbladet - 26 aug 13 kl. 11:26

Ny Wallander? Tveksamt

Foto: Hanna F. Ellborg
?Handen?

GT - 22 maj 14 kl. 16:22

Går från Wallander – till Karlsson på taket

Skådespelaren Krister Henriksson, 67, är en vacker, genomklok och lagom man i sina bästa år. Det är därför han är som klippt och skuren för rollen som Karlsson på taket som spelas på Stadsteatern nästa vår. – Likheterna med Wallander är ganska stor, tycker han..

YA - 29 nov 18 kl. 18:00

Ted Eriksson skulle tacka ja till rollen som Wallander

Ystadspolisen och skådespelaren Ted Eriksson skulle tacka ja om han fick frågan att spela in den nya serien med den unge Kurt Wallander.

Kristianstadsbladet - 10 jan 13 kl. 09:24

Adjö till Wallander

Foto: Anette Sjöstrand
Efter sju år och 32 filmer är nu Krister Henriksson definitivt klar med Kurt Wallander. Men inte med Ystad. ?

Skånskan - 16 feb 16 kl. 19:24

Wallander blir opera i sommar

Kultur och Nöje W – The Truth Beyond. Det är titeln på en nyskriven opera om Henning Mankells populära kommissarie Kurt Wallander som får premiär i sommaren – först i tyska Tübingen och sedan på Ystad Stadsteater 13 augusti
– Det är verkligen en deckaropera, säger Klas Abrahamsson som blev både livrädd och intresserad samtidigt när han fick uppdraget att skriva librettot.Fakta
W – The Truth Beyond är en nyskriven opera om Henning Mankells kommissarie Kurt Wallander.

BT - 23 sep 13 kl. 11:00

Slutet för Wallander

Jag trodde att Wallander var död och begraven. Nog har Henning Mankell flera gånger högtidligt deklarerat att det sista är skrivet?
Varför får jag känslan att man sopar i skåpen för att leta fram det sista man kan tjäna en slant på?

Skånskan - 04 maj 16 kl. 17:10

Utställning firar Wallander 25 år

Kultur och Nöje ”Någonting har han glömt, det vet han med säkerhet när han vaknar.” Så inleds Mördare utan ansikte, Henning Mankells första bok om den numera världsberömda kommissarien Kurt Wallander som kom ut för 25 år sedan.
Cineteket i Ystad firar jubileet med att bjuda in besökarna till Henning Mankells internationella förläggare Annelie Høiers bibliotek där Mankellböcker från världens alla hörn trängs i hyllorna.

Kristianstadsbladet - 10 jan 13 kl. 11:57

"Nya" Linda tar över i Wallander

Kommissarie Kurt Wallander är tillbaka på bioduken. Precis som dottern Linda Wallander som gör comeback efter tretton filmers frånvaro. Nu spelad av Charlotta Jonsson.

Fler nyheter från YA

YA - 10 minuter sedan

Johansson tar strid för europeiska värden

Förslaget om en EU-kommissionär för att "skydda den europeiska livsstilen" väcker fortsatt irritation runt om i unionen. Svenska kollegan Ylva Johansson manar ändå till strid för både värden och principer..

YA - 30 minuter sedan

Beslutet att måla över väggen ändras inte – hotas av straffavgift

Beslutet att måla över Carolina Falkholts verk står fast, enligt Lena Alebo, chef för Österlens museum. Hon säger att hon har fått beskedet att det kan utdömas ett vite, en straffavgift, om målningen är kvar. Lena Alebo säger att hon varit i kontakt med samhällsbyggnadsförvaltningen i Simrishamn och fått beskedet att det kan bli hot om ett vite för den bygglovslösa målningen..

YA - 1 timme sedan

Simmade engelska kanalen – fyra gånger om

Att simma över den engelska kanalen en gång är för de flesta människor en makalös bedrift. Amerikanen Sarah Thomas har nu gjort det fyra gånger – under ett och samma 54-timmarspass..

YA - 45 minuter sedan

Renzi lämnar PD och startar nytt parti

Italiens tidigare premiärminister Matteo Renzi lämnar socialliberala PD och startar ett eget parti..

YA - 1 timme sedan

Fack och arbetsgivare sågar utvecklingstid

Ett oansvarigt förslag – kritiken mot regeringens reform utvecklingstid är stenhård. Att i nuvarande konjunkturläge satsa på personer som redan är i arbete i stället för på de arbetslösa är fel väg att gå, anser både LO och Svenskt Näringsliv..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.