Expressen > Nyheter

Sunday, 22 September, 12:10

Expressen - 11 sep 19 kl. 11:03

Rockström svänger – har blivit pessimist”Detta är en pessimistisk krönika”, konstaterar Johan Rockström när han i Svenska Dagbladet förklarar att han inte längre är säker på att det går att begränsa uppvärmningen till 1,5-grader och uppnå ”grön tillväxt”..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Johan Rockström, Svenska Dagbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rockström, svängerhar blivit , pessimist
Supermiljöbloggen - 24 aug 15 kl. 10:35

U&We om Rockströms förslag: ”Ett utmanande mål som vi ställer oss bakom”

Visionen kommer först. Sedan drar den till sig de resurser och åtgärder som krävs. Det menar Göran Wiklund på konsultbyrån U&We.

Supermiljöbloggen - 23 nov 13 kl. 10:21

Rockström: ”Vi är på väg att trycka igång en massa tidsinställda bomber”

På Dramaten i Stockholm hålls i dag föreställningen För miljön i tiden. Supermiljöbloggen har pratat med en av de medverkande, professor Johan Rockström, chef för Stockholm Resilience Centre. Föreställningen är ett sätt att uppmärsamma det miljöengagemang som Kung Carl XVI Gustaf visat under sina 40 år på tronen.

Aftonbladet - 30 aug 15 kl. 11:05

”MP har fått tvärnej av mig - flera gånger”

Johan Rockströms sommarprat har gjort honom till stjärna - på klimatvarningar.

DI - 15 dec 18 kl. 08:29

Johan Rockström: Klimatet kommer i kläm

Doften av kolförbränning tränger igenom inandningsluften när jag tidigt på morgonen, i mörker och snöslask, traskar genom centrala Katowice, mot konferenscentret och klimatförhandlingarna. .

Nerikes Allehanda - 05 jan 16 kl. 05:15

Nu tar USA och Kina hotet på allvar

Optimist eller pessimist, det är frågan efter det stora klimatmötet i Paris i december. Optimist kan man vara när man tänker på att 196 länder kunde enas om att sänka uppvärmningen till ner mot 1,5 grader (nu går vi mot en höjning på fem grader och har redan nått en grad). Pessimist blir man vid insikten om att Paris gav löften (dock bara så att uppvärmningen minskar till knappt 3 grader), men inga beslut om handling.

Supermiljöbloggen - 01 sep 15 kl. 11:55

Inga besked från Åsa Romson om nytt klimatmål

Frågan om vilket klimatmål Sverige ska ha till år 2030 diskuterades i SVT:s Agenda.  Klimat- och miljöminister Åsa Romson (MP) var en av gästerna i söndagens Agenda i SVT (15:24 in i sändningen). Bland annat fick hon upprepade gånger frågan om Sverige borde satsa på att bli den första fossilfria nationen i världen till år 2030, ett förslag som Johan Rockström, chef för Stockholm Resilience Centre, lyfte i samband med sitt program i Sommar i P1, och som Supermiljöbloggen följt upp i en längre artikelserie (se nedan).

Supermiljöbloggen - 01 apr 16 kl. 08:52

Paleontologer rasar mot regeringens förslag – menar att ett fossilfritt Sverige är omöjligt

Även om regeringen bara skulle välja ut en tidsperiod, exempelvis kambrium, ordovicium eller silur, så skulle det inte gå att skapa ett fossilfritt Sverige, det anser Svenskt Paleontologliv, som är palentologernas företrädare i Sverige. Det hela började förra sommaren när professor Johan Rockström, chef för Stockholm Resilience Centre, sommarpratade i Sveriges radio P1. I samband med programmet skrev han i ett inlägg: Vi behöver en ny berättelse för Sverige.

Supermiljöbloggen - 31 dec 14 kl. 09:51

”Gör Sverige till världens första fossilfria nation”

Johan Rockström och Svante Axelssons presenterar förslag till politiskt nyårslöfte. 2015 blir ett avgörande år för miljön, bland annat på grund av att FN ska slå fast nya globala hållbarhetsmål till år 2030 och på grund av att världen ska försöka enas om ett nytt globalt klimatavtal i Paris. Det menar Johan Rockström, professor i miljövetenskap vid Stockholms Universitet, och Svante Axelsson, generalsekreterare för Naturskyddsföreningen.

Supermiljöbloggen - 31 dec 15 kl. 16:25

Supermiljöåret 2015 – hela listan

Parisavtal, dieselfusk och divestera - När Supermiljöbloggen sammanfattar året kan vi konstatera att det har varit ett händelserikt år för miljön och klimatet.  2015 har varit fullt av miljö och klimat. Vi fick ett klimatavtal i Paris, Volkswagen blev påkomna med att utsläppsfuska och allt fler började tala om det omoraliska med att ha sina pengar i fossilbolagen.

Supermiljöbloggen - 31 maj 16 kl. 09:17

Åtta följdfrågor om Vattenfall som aldrig ställdes i SVT:s Agenda

Frågan om brunkolsförsäljningen närmar sig ett avgörande.  I söndags, under partiledardebatten i SVT:s Agenda, handlade det bland annat om Vattenfalls brunkolsverksamhet. Supermiljöbloggen har lyssnat på debatten och listar nu åtta följdfrågor som aldrig ställdes, men som vore intressanta att få svar på.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Ministern: Ingen kris i förlossningsvården

Bemanningsbrist och nedlagda kliniker sätter hård press på förlossningsvården i Sverige.I TV4:s ”Nyhetsmorgon” säger socialminister Lena Hallengren (S) att regeringen har ett ansvar – men att en stor del också ligger på landets regioner.– Regeringen är inte de som beslutar var det finns förlossningskliniker.

Expressen - 1 timme sedan

Gretas kliv – från okänd tonåring till klimatprofil

I augusti 2018 satt hon helt ensam utanför riksdagen. Ett år senare samlar Greta Thunberg hon miljoner efterföljare världen över.Så gick till när en okänd svensk tonåring blev den globala klimatrörelsens portalfigur..

Expressen - 1 timme sedan

Visitationszonerna okontroversiella i Danmark

I Sverige är det avspisade M-förslaget om visitationszoner en av orsakerna till att förhandlingarna om åtgärder mot gängkriminalitet kollapsade. I Danmark, där polisen haft möjlighet att införa visitationszoner i 15 år, är frågan okontroversiell..

Expressen - 1 timme sedan

Kvinna utsatt för våldtäkt – misstänkt man har gripits

En kvinna har anmält att hon blivit utsatt för en våldtäkt på en klubb i södra Stockholm under söndagsnatten.Polisen har gripit ett misstänkt man..

Expressen - 1 timme sedan

Man knivskars i halsen av rånare

Rånare överföll en ung man vid en bankomat i Stigbergstorget under natten mot söndag.Offret blev knivskuren i halsen.– När polis kom dit fanns det en kniv kvar på marken, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson..

Expressen - 2 timmar sedan

Därför kan inte äldsta sonen i Ystadsfamiljen omhändertas

I veckan avslöjades att en domstol avslår kommunens begäran om att omhänderta den äldste sonen i Ystadsfamiljen. Orsaken: sonens bristfälliga uppväxt är inte skäl nog – för att tvångsomhändertas krävs att sonen missbrukar, är kriminell eller uppvisar ett ”socialt nedbrytande beteende”, enligt HD-Sydsvenskan som talat med domaren i målet..

Expressen - 3 timmar sedan

Talibankrigarna som vill dö och döda för sitt land

Hur tänker en människa som beordrar en självmordsbombning? Krigskorrespondenten Magda Gad kom till Afghanistan för ett år sedan med den frågan.  Under hemliga möten bortom regeringens kontroll fick hon svaret av eftersökta ledare som planerar dessa attacker och unga män som är beredda att dö.

Expressen - 3 timmar sedan

Militären söker försvunnen man – dimman försvårar

En man i 80-årsåldern har varit försvunnen sedan 14-tiden på lördagen från ett boende strax väster om Jönköping.Nu är militären inkallad i sökandet efter honom.Samtidigt ställer dimman till med stora problem i sökandet, skriver polisen på sin hemsida..

Expressen - 3 timmar sedan

Död man hittad vid badplats

En död man har hittats i vattnet vid en badplats i Gävle.Mannen är inte identifierad och polisen vet inte vad som har orsakat dödsfallet..

Expressen - 3 timmar sedan

Polisjakt efter flera butiksrånare

Polisen jagade i natt ett flertal personer som genom hot försökt tvinga till sig varor och kontanter inne i en butik i Malmö.De misstänkta jagades med hundpatrull..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.