SVT > Inrikes

Tuesday, 17 September, 10:24

SVT - 11 sep 19 kl. 10:55

Svenska partiers beroende av partistöd stort jämfört länder i VästeuropaDe svenska riksdagspartiernas beroende av statligt stöd är relativt ovanligt i Västeuropa. I Tyskland, Storbritannien och Frankrike är stödet procentuellt betydligt lägre..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Västeuropa, Tyskland, Frankrike

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska partiers, beroendeav , partistöd, stortjämfört länder i , Västeuropa
Skånskan - 05 sep 18 kl. 13:40

Så mycket kostar det lokalt partistödet

Skåne Det är stora skillnader i hur mycket det lokala partistödet kostar kommunerna. FAKTA: Kommunalt partistöd
Partistöd utbetalas till alla partier som fått mandat och som tagit plats i fullmäktige.
Kommunfullmäktige tar beslut om hur stort partistödet ska vara.

YLE - 13 apr 15 kl. 11:56

Småpartierna kritiska till partistöd

Småpartierna är mycket kritiska till det ekonomiska partistödet. Stödet ges bara till partier som har representation i riksdagen. Köyhien asialla - på de fattigas sida, Muutos 2011 - Förändring 2011, och Kommunistiska arbetarpartiet anser att man helt borde slopa systemet med partistöd.

Skånskan - 23 mar 18 kl. 14:00

Socialdemokraterna beviljas partistöd

svedala Redovisningen av partistödet för 2016 kom inte in i tid men trots det får Socialdemokraterna partistöd för 2018.131 000 kronor. Så mycket hade Socialdemokraterna i Svedala kunnat gå miste om på grund av att de inte redogjort vad deras partistöd användes till 2016.

Kristianstadsbladet - 05 okt 15 kl. 14:30

Så stort blir partistödet i Skåne

7,8 miljoner till Socialdemokraterna. 5,5 miljoner till Moderaterna och en miljon till Kristdemokraterna. Så stort kommer partistödet från Region Skåne att bli under 2016..

YLE - 28 sep 15 kl. 15:19

Är du beroende av Facebook?

Hör du till dem som brukar fastna framför facebook betydligt längre än du tänkt dig? Sitter du och debatterar med dina fb-vänner samtidigt som du egentligen ska umgås med familjen? Händer det att tillvaron på sociala medier gör dig sur, stressad och trött?

DI - 19 sep 14 kl. 08:34

S förlorar 1 miljon i partistöd

S-ledaren Stefan Löfven är regeringsbildare, men hans parti förlorar ändå nästan 1 miljon kronor i årligt partistöd. Det skriver Dagens Nyheter. Moderaterna får ett stort avbräck i kassan, medan Sverigedemokraterna är den stora vinnaren..

Barometern - 05 maj 17 kl. 07:34

Partistöd sparas ofta

Det är dags för redovisning av partistöden. Flera partier har kvar pengar från förra utbetalningen. Sparad summa redovisas för att se om stödet är för stort..

Barometern - 22 maj 19 kl. 12:53

Kommunalt partistöd

Det kommunala partistödet blir oförändrat i Oskarshamns kommun under nästa år. Det betyder att 788 000 kronor ska fördelas till partierna efter mandatstorlek och ett grundstöd som är lika stort för alla. .

YLE - 24 apr 16 kl. 07:00

Varför vill Finland vara beroende av rysk energi?

Spotlight visar hur konsekvent Finland blundar för riskerna med att göra sig ännu mer beroende av rysk energi. EU rekommenderar andra energikällor än rysk el och gas. De baltiska länderna har med framgång gjort sig oberoende av rysk energi.

Expressen - 10 sep 17 kl. 12:15

Skäl att diskutera riskerna ett för stort beroende av USA

I veckan sätter amerikanska trupper sina fötter på svensk mark i en stor övning.På flera olika sätt har Sverige på senare år valt att stärka det militära samarbetet med USA.Med utvecklingen i USA och Trump vid rodret finns dock starka skäl att diskutera riskerna med ett alltför stort beroende till USA och hur samarbetet ska se ut..

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Släkting sa upp bekantskapen efter diskussion om invandring

Flera frågor splittrar svenskarna • Jan Rostal har betalat ett högt socialt pris för sitt politiska engagemang: ”Ett demokratiproblem.”.

SVT - 1 timme sedan

Solen och värmen återvänder till helgen

Regn, frisk vind och svala temperaturer ger Sverige höstlikt väder de kommande dagarna. Men till helgen väntar varmare luft och sol..

SVT - 16 timmar sedan

Polariseringen ökar – men inte lika illa som USA

Ökad ojämlikhet, skillnad mellan stad och land, en variation när det gäller tillit och trygghet några av problemen enligt ny forskningsrapport..

SVT - 8 timmar sedan

Klimatforskaren om Greta: Man ska inte ha panik

Greta Thunberg har med sin ”Skolstrejk för klimatet” fått mycket uppmärksamhet över hela världen. Hon framhåller ofta att medier borde intervjua klimatforskare istället för henne. Men vad tycker en klimatforskare om mediafenomenet Greta Thunberg?.

SVT - 12 timmar sedan

MP och KD i debatt om utvecklingstid

Miljöpartiet vill göra det möjligt för den som har arbete att plugga eller starta eget med ersättning motsvarande a-kassa. Så kallad utvecklingstid har varit en hjärtefråga för miljöpartiet och finns med i den budget som presenteras på onsdag..

SVT - 14 timmar sedan

Ingvar Carlsson (S): Risken för kärnvapenolycka den största på nästan 60 år

Fler än hundra före detta höga politiker, diplomater och militära befälhavare i Europa har skrivit ett upprop där de uttrycker oro över världens kärnvapen. ”Risken för en kärnolycka har inte varit så här stor sedan Kubakrisen”, skriver före detta statsministern Ingvar Carlsson (S), en av fyra svenskar som skrivit på appellen inför FN:s generalförsamling som inleds på tisdagen..

SVT - 16 timmar sedan

Se John surfa monstervågen

I Nazaré i Portugal kan vågorna nå rekordnivåer. John Malmqvist, 40, från Stockholm, tog sig an en av de livsfarliga monstervågorna – och överlevde. – Det var en verklig skjuts för självförtroendet, säger han..

SVT - 17 timmar sedan

Miljöpartiets ”friår” blir ”utvecklingsår” hösten 2020

Miljöpartiet har fått igenom en ny version av det gamla friåret. Den nya reformen benämns utvecklingsår och börjar gälla nästa höst. Men utvecklingsåret kommer bara att omfatta några hundra personer första året, uppger partiets språkrör Isabella Lövin..

SVT - 18 timmar sedan

Sista dagen av Eric Torell-rättegången avklarad

Under sex rättegångsdagar har fallet med dödsskjutningen av Eric Torell hanterats av Stockholms tingsrätt – under måndagen var det dags för slutplädering. Chefsåklagare Martin Tidén gick återigen igenom anklagelserna mot de tre poliserna och yrkade sedan på bötesstraff för de två poliser, varav en var insatschef, som åtalats för tjänstefel samt böter och villkorlig dom för den polis som avfyrade det dödande skottet..

SVT - 18 timmar sedan

Fällde fuskaren: ”Ett fruktanvärt misstag”

En vidarebefordrade spökskrivarens mejl. En annan använde ett alias som nästan var hans eget namn. När studenter fälls för att ha anlitat spökskrivare har de ofta begått ett misstag som gör att fusket kan bevisas, visar SVT:s karläggning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.