SVT > Inrikes

Monday, 16 September, 16:13

SVT - 11 sep 19 kl. 10:55

Riksdagspartierna allt mer beroende av statliga partistödetRiksdagspartierna har över tid blivit allt mer beroende av det statliga partistödet. Alla riksdagspartier utom Centern är helt beroende av skattebidrag. Fyra partier får mer än 70 procent av sina intäkter från skattemedel. Samtidigt kommer allt mindre pengar från medlemsavgifterna. Det visar SVT:s sammanställning av partiernas intäktsredovisning.
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Centern, SVT, Ann-Kristin Kölln

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riksdagspartiernaallt , mer, beroendeav , statliga, partistödet
YLE - 16 nov 12 kl. 20:16

Åland allt mer beroende av PAF-medel

Åland blir allt mer beroende av intäkter från spelbolaget Ålands penningautomatförening PAF. Överskottet från spelverksamheten brukar främst delas ut till olika föreningar. PAF-pengar har också använts för att finansiera Ålands sjöfartsmuseum och Kulturhuset Alandica.

SvD - 05 okt 14 kl. 17:54

Kvinnorna i Löfvens regering riskerar bli mer beroende av hjälp

Regeringen är feministisk, sade Stefan Löfven. Men kvinnorna och männen som utgör regeringen går in med olika förutsättningar. Löfvens manliga ministrar har tillsammans samlat på sig 70 års riksdagserfarenhet.

DI - 10 okt 18 kl. 13:43

Analys: Instagram blir mer beroende av Facebook

Facebook kommer inom den närmaste framtiden att behöva förlita sig på Instagram kring tillväxten inom annonser. Det bedömer analytiker på KeyBanc Capital Markets, rapporterar Recode..

YLE - 06 dec 18 kl. 10:20

Stora företag är allt mer beroende av uppstartsföretag

En av trenderna på den stora teknologimässan Slush i Helsingfors den fjärde och femte december är att stora företag allt mer organiserat samarbetar med små uppstartsföretag..

Dagensanalys.se - 13 okt 16 kl. 15:10

Vårt stadigt ökade beroende av smartphones syns i annonsbudgetarna

Vi använder mobiltelefonen i allt större utsträckning som en liten, bärbar dator och vårt beroende av den för att hantera vardagsuppgifterna stärks för varje år. Detta syns också i de mobila annonsbudgetarna, som ökat med 56 procent enligt nya siffror från branschorganisationen IAB. På bara fem år så har man ökat de mobila utgifterna från drygt 50 öre för varje 10 spenderade kronor på digital annonsering till nästan 4 kronor.

YLE - 24 apr 16 kl. 07:00

Varför vill Finland vara beroende av rysk energi?

Spotlight visar hur konsekvent Finland blundar för riskerna med att göra sig ännu mer beroende av rysk energi. EU rekommenderar andra energikällor än rysk el och gas. De baltiska länderna har med framgång gjort sig oberoende av rysk energi.

YLE - 30 aug 16 kl. 06:33

Professor: Vårt beroende av teknologi gör oss sårbara

Hela samhället blir allt mer uppkopplat hela tiden och medan det å ena sidan innebär enklare och snabbare förbindelser innebär det också en större sårbarhet. Om datakommunikationerna helt slås ut innebär det stora problem inom alla samhällsektorer, men de senaste årens händelser både in- och utrikes har gjort att medvetenheten om riskerna har ökat. - Man kan nog tala om en kulturförändring när det gäller synen på cybersäkerhet i samhället, säger Jarno Limnell, professor i cybersäkerhet vid Aalto-universitetet.

Cornucopia - 10 dec 17 kl. 13:29

AIgeddon: AI behöver människan mer än människan behöver AI

Felslutet om robogeddon och att AI ska leda till mänsklighetens undergång fortsätter. Byggande från popkulturella helt ovetenskapliga fantasier sprids alltjämt hypoteser om att AI kommer utplåna människan. Men i verkligheten är AI betydligt mer beroende av människan än människan är av AI, och så kommer det förbli långt mycket längre än eventuellt skapande av självmedvetna AI.

Kristianstadsbladet - 23 aug 13 kl. 16:21

Invandrare inte mer bidragsberoende


Det finns inget som tyder på att invandrare blir mer beroende av socialbidrag än infödda svenskar. Det visar en studie gjord vid Örebro universitet där forskarna undersökt hur det gick för personer som kom till Sverige under 1990-talet."Trots att Sverige tog emot många immigranter under den här perioden, har vi inte funnit att de blivit mer beroende av socialbidrag än svenskfödda.

Helsingborgs Dagblad - 23 aug 13 kl. 16:23

Invandrare inte mer bidragsberoende

Det finns inget som tyder på att invandrare blir mer beroende av socialbidrag än infödda svenskar. Det visar en studie gjord vid Örebro universitet där forskarna undersökt hur det gick för personer som kom till Sverige under 1990-talet. "Trots att Sverige tog emot många immigranter under den här perioden, har vi inte funnit att de blivit mer beroende av socialbidrag än svenskfödda..

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Fällde fuskaren: ”Ett fruktanvärt misstag”

En vidarebefordrade spökskrivarens mejl. En annan använde ett alias som nästan var hans eget namn. När studenter fälls för att ha anlitat spökskrivare har de ofta begått ett misstag som gör att fusket kan bevisas, visar SVT:s karläggning..

SVT - 15 minuter sedan

Experten om spökskrivarna: ”Det finns en naivitet i Sverige”

Enkäter visar att svenska studenter använder kommersiella spökskrivningstjänster i mindre utsträckning än studenter i andra länder. Samtidigt ökar antalet engelskspråkiga kurser vid svenska högskolor och universitet, vilket i sig kan öka frestelsen. – Det finns en naivitet i Sverige, säger forskaren Sonja Bjelobaba vid Uppsala universitet..

SVT - 1 timme sedan

Höstens bästa verklighetsbaserade draman

Linus Fremin, tv-kritiker på TVdags, tipsar om de mest sevärda dramaserierna baserade på verkliga händelser i höst. – Det känns som att man är där på plats, med alla detaljer och allt kaos, säger han om HBO Nordics nya drama ”Our Boys” i SVT:s Morgonstudion..

SVT - 7 timmar sedan

Advokaten om Eric Torell-rättegången: ”Det har varit en speciell rättegång”

I dag är sista rättegångsdagen i Eric Torell-rättegången. 20-åringen sköts till döds av polis för drygt ett år sedan i centrala Stockholm. Advokat Ulrika Borg besökte Morgonstudion under måndagen för att prata om rättegången – vad som lyfts fram hittills och vad vittnena har berättat.

SVT - 7 timmar sedan

Få fälls för spökskrivna texter: ”Väldigt svårt att upptäcka”

Det är mycket ovanligt att svenska universitet och högskolor upptäcker misstänkt spökskrivna studentarbeten – och ännu ovanligare att studenter fälls. Samtidigt framhåller flera jurister som SVT varit i kontakt med att fusket kan vara extremt svårt att upptäcka..

SVT - 7 timmar sedan

Nu avslutas Eric Torell-rättegången

Den 2 augusti 2018 sköts 20-årige Eric Torell ihjäl av polis i centrala Stockholm. I dag avslutas rättegången mot de tre poliser som står åtalade för tjänstefel och vållande till annans död. SVT Nyheter rapporterar direkt från rättegången..

SVT - 17 timmar sedan

Martin Kinnunen (SD): ”Gröna skatteväxlingen en bluff”

Höjda bensinpriser upprör framför allt de som bor i glesbygden och är beroende av bilen. Miljöpartiets språkrör Per Bolund och Sverigedemokraternas talesperson i miljö- och klimatfrågor Martin Kinnunen möttes i SVT Agenda för att diskutera den gröna skatteväxlingen. – Det skulle kunna vara bra om det var en grön skatteväxling, men det är en bluff, säger Kinnunen..

SVT - 17 timmar sedan

Eva Nordmark (S) om Arbetsförmedlingen: ”Det viktiga är inte att det finns kontor”

Som TCO-ordförande var Eva Nordmark mycket kritisk till besparingarna inom Arbetsförmedlingen och krävde tidigare i år att regeringen skulle skjuta till pengar, något som inte gjordes. Som nytillsatt arbetsmarknadsminister vill inte Nordmark svara på om hon nu kommer se till att det blir mer pengar. – Höstbudgeten kommer i veckan.

SVT - 17 timmar sedan

LO-ordföranden: Överenskommelsen måste till viss del brytas

Sveriges nytillsatta arbetsmarknadsminister, Eva Nordmark, kommer att föra en politik med inslag som hon själv tidigare kritiserat. – Synen på Arbetsförmedlingen är en del av 73-punktsprogrammet som måste omförhandlas, säger LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson..

SVT - 18 timmar sedan

Klimatfrågan polariserar – och provocerar

Bara två procent av svenskarna tror inte alls att klimatförändringar sker på riktigt, enligt en opinionsundersökning från Novus som gjordes i somras. Men trots att det är en liten del, får SMHI många mejl från personer som tycker att larmen om klimatet är överdrivna. – Det märks att frågan väcker känslor för att vi får så mycket frågor, säger Gustav Strandberg, klimatforskare på SMHI till SVT..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.