SVT > Inrikes

Thursday, 19 September, 18:50

SVT - 11 sep 19 kl. 10:55

KD och SD mest beroende av statligt partistödAv riksdagspartierna är det Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna som ligger i topp när det gäller skattefinansiering. Enligt deras redovisning till Kammarkollegiet får de 82 procent av sina partiintäkter från staten..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
SD, Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna, Kammarkollegiet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KD och SD mest, beroendeav , statligt, partistöd
Cornucopia - 27 jun 14 kl. 17:19

Fredagsmys: (f!) kommer få statligt partistöd

Det är inte säkert att (f!) kommer in i riksdagen, men det är nästan säkert att partiets kommer över 2.5%-spärren och därmed kommer få statligt partistöd.

SVT - 11 sep 19 kl. 10:55

Svenska partiers beroende av partistöd stort jämfört länder i Västeuropa

De svenska riksdagspartiernas beroende av statligt stöd är relativt ovanligt i Västeuropa. I Tyskland, Storbritannien och Frankrike är stödet procentuellt betydligt lägre..

DI - 12 apr 16 kl. 23:16

Branscherna som är mest beroende av flyget

Inrikesflyget till Stockholm är viktigt för kommuner utanför storstadsregionerna medan internationella direktlinjer är mest betydelsefulla för tjänstesektorn, enligt en rapport från SNS. I Stockholm finns det ett samband mellan handel och närheten till Bromma..

SR - 23 okt 13 kl. 01:04

Grekiska nynazister förlorar partistöd

Det grekiska högerextrema partiet Gyllene gryning blir av med statligt partistöd. Greklands parlament röstade sent på tisdagskvällen att avbryta stöden till politiska partier, som anklagas för kriminella aktiviteter..

SR - 05 feb 14 kl. 07:53

Rödgröna: Partier med anonyma bidrag ska nekas partistöd

Partier som tar emot gåvor anonymt borde nekas statligt partistöd, anser tre ledamöter av Riksdagens konstitutionsutskott i en debattartikel i Dagens Nyheter. Den är undertecknad av Peter Eriksson, Miljöpartiet, Björn von Sydow, Socialdemokraterna och Mia Sydow Mölleby, Vänsterpartiet..

NSD - 11 sep 17 kl. 11:28

Kommunens partistöd är högst i landet

Sett till kronor per invånare lägger Bodens kommun mest pengar på partistöd – i hela landet..

Västerbottens Folkblad - 05 maj 14 kl. 08:21

[PLUS] De här fick mest pengar

Dessa idrottsföreningar mottog mest i statligt LOK-stöd (lokalt aktivitetsstöd) i Västerbotten....

Länstidningen i Jämtland - 28 mar 17 kl. 12:03

Det krockas mer än någonsin i länet – mest i Krokom

Trafikolyckorna ökade dramatiskt i länet förra året. Nu jobbar räddningstjänstförbundet med att ta reda på varför.
Dessutom går förbundet back – mest beroende på förbundschefens generösa avgångsvederlag i juli förra året..

Dagensanalys.se - 31 jan 17 kl. 15:22

Det är medelålders ”Generation X”, inte Millennials, som är mest beroende av sociala medier

Ny forskning visar att tvärtom från vad många kanske förväntar sig så är det inte Millennials (de mellan 18-34 år) som främst hänger på sociala medier – utan den så kallade Generation X, alltså de mellan 35-49 som inte kan sluta hänga på ”fejjan” och andra sociala medier. Visst, Millennials hänger ändå hela 6 timmar och 19 minuter på sociala medier varje vecka – men de överträffas av mer medelålders ”Gen X”, som spenderar 6 timmar och 58 minuter varje vecka på samma sak. Men de av oss som inte vill se fler överraskningar kan trösta sig med att de över 50 år, som väntat, bara spenderar 4 timmar och 9 minuter på sociala medier varje vecka, enligt undersökningen från Nielsen som först rapporterats av New York Times.

Barometern - 08 maj 14 kl. 07:53

SD riskerar bli utan partistöd

Nybros system med kommunalt partistöd ses över.
Partier med tomma stolar i kommunfullmäktige kan bli utan, här gäller det Sverigedemokraterna. – Det innebär att Sverigedemokraterna kan förlora stöd, säger kommunens administrative chef Mats Arnér, som ska lämna ett förslag om nya regler till fullmäktige som ska fatta beslut i höst.

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

Flicka försvunnen – rikslarm utfärdat

Polisen har utfärdat ett rikslarm efter att en flicka försvunnit. Enligt uppgifter till Aftonbladet misstänker polisen att hon blivit kidnappad..

SVT - 1 timme sedan

Professor vill att partiledarnas resa utreds

Flera partiledare är bjudna på festfixaren och företagsledaren Micael Bindefelds 60-årsfest i Tel Aviv..

SVT - 1 timme sedan

Tunisiens tidigare diktator Zine al Abidine Ben Ali har avlidit i Saudiarabien.

Tunisiens tidigare diktator Zine al Abidine Ben Ali har avlidit i Saudiarabien. Uppgiften bekräftas av Tunisiens utrikesdepartement, rapporterar AFP..

SVT - 2 timmar sedan

Politiker vill inte röra köttkonsumtionen

Köttkonsumtionen minskar för långsamt för att vi ska klara FN:s klimatmål. Men svenska politiker vill inte ta till tvingande åtgärder utan lägger huvudansvaret på konsumenten. Det visar en enkät som SVT gjort bland riksdagspartierna.

SVT - 4 timmar sedan

MP:s språkrör: ”En farlig och rent populistisk politik”

Moderaterna vill sänka skatten på bensin och diesel, vilket partiet meddelade under torsdagsförmiddagen. Nu svarar Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin på M-förslaget. – Det är en farlig och rent populistisk politik, säger hon..

SVT - 5 timmar sedan

Rinkebypolisen: De kriminella skrattar åt våra lagar

Polisförbundet har gjort en undersökning som visar hur landets poliser vill bekämpa gängbrottsligheten. Bland förslagen i undersökningen finns slopandet av mängdrabatten och straffrabatten för unga. – Har man jobbat lång tid med att lagföra personer och ser att det inte blir konsekvenser, att de kriminella till och med skrattar åt oss, det är klart att det är frustrerande, säger Hanif Azizi som är områdespolis i Rinkeby..

SVT - 5 timmar sedan

Sveriges poliser: Slopa straffrabatten för unga

Slopad mängdrabatt för den som dömts för flera brott, fler poliser och slopad straffrabatt för unga. Så vill landets poliser själva bekämpa gängbrottsligheten, det visar en undersökning gjord av Polisförbundet..

SVT - 6 timmar sedan

Så påverkar ditt köttätande klimatet – och så kan du förändra ditt matutsläpp

Svenskarna äter för mycket kött. Det är både forskning och myndigheter överens om. Deras tips är alltså: Ät mindre kött!

SVT - 7 timmar sedan

Moderaterna vill sänka drivmedelsskatten

Moderaterna vill sänka skatten på bensin och diesel. Det är en del av partiets budgetmotion. – Just nu är kostnaden väldigt hög, säger Elisabeth Svantesson, ekonomisk-politisk talesperson för Moderaterna..

SVT - 9 timmar sedan

Så får du den perfekta sömnen

Att vi behöver sova för att kunna leva är ingen hemlighet. Men hur ska vi sova för att må bra, vara pigga och undvika att bli sjuka? Tina Sundelin, forskare på Stockholms universitet, berättar hur vi får den perfekta sömnen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.