YLE > Finland

Sunday, 22 September, 22:23

YLE - 11 sep 19 kl. 10:54

Beväringsförbundet: Försvarsmakten borde ta ansvar för Skogbyolyckan och inte låta den enskilda beväringen ensam stå för följdernaI ett uttalande säger förbundet att orsaken till Skogbyolyckan var ett strukturellt säkerhetsproblem, som Försvarsmakten borde ta ansvaret för..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Skogbyolyckan, Försvarsmakten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Beväringsförbundet, Försvarsmakten, bordeta , ansvarför , Skogbyolyckanoch inte , låta den enskilda beväringen ensam stå för följderna
YLE - 27 mar 15 kl. 12:03

Beväringsförbundet: Ingen orsak till oro

Beväringsförbundet säger att beväringarna inte har någon orsak till oro trots de nya direktiven till yrkesmilitärer om att inte bära uniform offentligt. Direktiven är en följd av ökade säkerhetsrisker och terrorhot. Beväringsförbundets ordförande Henrik Vuornos anser ändå att beväringarna inte är i fara, trots att de i vissa situationer kan förväxlas med stamanställda.

YLE - 22 aug 19 kl. 07:42

Beväringsförbundet vill bjuda in kvinnor till uppbåden - Försvarsmakten sätter sig emot och anser att dagens upplägg är hållbart

Höstens uppbåd har satt igång och i år rör det sig om cirka 35 000 unga män som fått kallelsebrev. Kvinnor kan anmäla sig till frivillig militärtjänstgöring och deras uppbåd ordnas alltid på våren..

YLE - 06 jul 16 kl. 12:59

Ok att bära militäruniform i Prideparaden? – luddiga besked från Försvarsmakten

I lördagens Prideparad i Helsingfors deltog översergeant Juho Pylvänäinen iklädd uniform. Det här orsakade en massa kommentarer på sociala medier både för och emot, och också inom Försvarsmakten verkar beskeden om att bära militäruniform i Prideparaden otydliga. På försvarsmaktens webbplats står det att man inte får använda militäruniformen om det är fråga om partipolitisk verksamhet, valreklam eller en demonstration.

HBL - 27 mar 14 kl. 07:33

Försvarsmakten ser inget behov av gemensamma stugor

Försvarsmakten har inga planer på att inkvartera värnpliktiga av olika kön i samma rum. I Norge har gemensam inkvartering testats och resultaten har varit positiva. Försvarsmaktens utbildningschef överste Hannu Hyppönen säger att dagens arrangemang har konstaterats fungera bra ur såväl männens och kvinnornas som hela systemets synvinkel.

YLE - 27 mar 15 kl. 12:29

Officersförbundet: Försvarsmaktens direktiv exceptionellt

Finland ställer sig nu till raden av europeiska länder som gett ut rekommendationer om att militärpersonal inte ska bära uniform när de rör sig på offentliga platser. Ordförande för Officersförbundet, Jari Rantala, kallar direktivet för exceptionellt. Försvarsmakten uppmanar anställda att inte använda tjänsteuniform i offentligheten på grund av säkerhetsrisker.

YLE - 18 aug 16 kl. 10:07

OAJ: Militärtjänstgöringen stör det civila livet

Lärarfacket OAJ vill väcka diskussion om tidpunkten för när militärtjänstgöringen ska inledas. De nuvarande inryckningsdatumen - det vill säga januari respektive juli - går dåligt ihop med det civila livet, säger OAJ. OAJ anser att beväringarna kunde rycka in i mars eller september i stället.

YLE - 08 jul 13 kl. 05:15

"Kvinnor hämtar lugn till armén"

I dag rycker de färskaste rekryterna in i armén. Alla har de infunnit sig på uppbådet och meddelat att de önskar göra militärtjänst. I torsdags meddelade Beväringsförbundet att de i framtiden önskar att uppbådet skulle obligatoriskt för hela åldersklassen, oberoende kön.

YLE - 08 jul 13 kl. 06:20

Armén behöver motiverade kvinnor

I dag rycker de färskaste rekryterna in i armén. Alla har de infunnit sig på uppbådet och meddelat att de önskar göra militärtjänst. I torsdags meddelade Beväringsförbundet att de i framtiden önskar att uppbådet skulle obligatoriskt för hela åldersklassen, oberoende kön.

YLE - 08 jul 13 kl. 07:05

"Vi ser gärna motiverade kvinnor i armén"

I dag rycker de färskaste rekryterna in i armén. Alla har de infunnit sig på uppbådet och meddelat att de önskar göra militärtjänst. I torsdags meddelade Beväringsförbundet att de i framtiden önskar att uppbådet skulle obligatoriskt för hela åldersklassen, oberoende kön.

YLE - 07 feb 14 kl. 09:55

Sex på kasernen diskuteras för lite

Inom försvaret tiger man om hur vanligt det är med sexuella förbindelser mellan beväringar. Beväringsförbundet Varusmiesliitto vill att problematiken diskuteras öppet och lyfter upp frågan i det senaste numret av tidningen Varusmies-lehti. I tidningen berättar anonyma reservister om sina iakttagelser under beväringstiden.

Fler nyheter från YLE

YLE - 7 timmar sedan

Ett helvete

Svenska Yle har bett publiken att skicka in berättelser om osakligheter, trakasserier och mobbning i samband med värnplikten. Flera av läsarberättelserna visar att värnpliktstiden har satt djupa spår i många. Dem hittar du här.

YLE - 7 timmar sedan

Svenska Yle granskar värnplikten - dela med dig av din berättelse

Svenska Yle har publiken att skicka in berättelser om osakligheter, trakasserier och mobbning. Här kan du skicka in din egen berättelse..

YLE - 7 timmar sedan

Tankar om utbildningen

Svenska Yle har bett publiken att skicka in berättelser om osakligheter, trakasserier och mobbning i samband med värnplikten. I samband med det här har många också skickat in sina tankar om värnpliktsutbildningen. De inskickade texterna hittar du här.

YLE - 7 timmar sedan

Valmöjligheterna är färre för svenskspråkiga - en finlandssvensk värnpliktig hamnar med största sannolikhet i Dragsvik

Ungefär 90 procent av de svenskspråkiga som väljer militärtjänst tjänstgör i Dragsvik. Premiärlöjtnant Tom Sundell säger till Svenska Yle att valmöjligheterna för de svenskspråkiga är färre än för de finskspråkiga. - I princip kan man säga på det sättet.

YLE - 7 timmar sedan

Rötägg

Svenska Yle har bett publiken att skicka in berättelser om osakligheter, trakasserier och mobbning i samband med värnplikten. Under kategorin "rötägg" samlar vi berättelser där enskilda personer betett sig illa. Skicka in din egen berättelse här..

YLE - 7 timmar sedan

Gamla berättelser

Svenska Yle har bett publiken att skicka in berättelser om osakligheter, trakasserier och mobbning i samband med värnplikten. Flera av läsarberättelserna visar att värnpliktstiden har satt djupa spår i många. Andra har väldigt positiva minnen, viktiga lärdomar och långa vänskapsband.

YLE - 7 timmar sedan

<3 Värnplikten

Svenska Yle har bett publiken att skicka in berättelser om osakligheter, trakasserier och mobbning i samband med värnplikten. Många av er har också skickat in berättelser om hur ni trivdes bra, fick vänner och lärdomar för livet. De berättelserna publicerar vi här.

YLE - 7 timmar sedan

Tiden i militären har satt djupa spår i många - här är de 100 första läsarberättelserna

Svenska Yle har bett publiken att skicka in berättelser om osakligheter, trakasserier och mobbning i samband med värnplikten. Nästan 200 berättelser har redan skickats in. Nu publicerar vi de första..

YLE - 7 timmar sedan

Jakob vägrar vara en del av reserven trots att han gjort militärtjänstgöring: "Enda orsaken till att jag gjorde lumpen var tjänstgöringstiden"

Sedan år 2015 har reservister i Finland kunnat vägra reserven och efter en kurs på civiltjänstcentralen komma in i civilregistret. Det stora intresset för att bli civil igen tog personalen i Lappträsk på säng. Nu har läget stabiliserats..

YLE - 7 timmar sedan

Staden ville bekämpa vresrosor med giftet glyfosat – invånarna stoppade planerna och rensar nu parkerna för hand med talkokraft

Då Pargas stad meddelade att man kommer att använda sig av växtgiftet gyfosat mot den invasiva växten vresros uppstod en folkstorm i Pargas. Invånarna ville inte ha giftet i sina parker där barnen leker..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.