Expressen > Nyheter

Sunday, 15 September, 15:58

Expressen - 11 sep 19 kl. 10:28

Alf Svensson: Bryt isoleringen av SDDen politiska isoleringen av Sverigedemokraterna spelar bara partiet i händerna och måste brytas. Det säger nu den tidigare KD-ledaren Alf Svensson och efterlyser en uppgörelse med SD om både brottsligheten och migrationen. – Det är politiskt klokt att inte låta Sverigedemokraterna segla vid sidan av längre, säger han och ger därmed sin efterträdare Ebba Busch Thor full uppbackning efter hennes omdiskuterade invit till SD. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Svensson, SD, Sverigedemokraterna, KD, Alf Svensson, Ebba Busch Thor

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alf, Svensson, Bryt, isoleringenav SD
Dagen - 26 jan 12 kl. 13:03

Alf Svensson: Käbblets tid måste vara förbi i KD

Förre KD-ledaren Alf Svensson manar på DN Debatt till försoning i Kristdemokraterna. ?Käbblets tid måste vara förbi?

Nyheter 24 - 28 jan 12 kl. 11:02

Alf Svensson: "Personer har använt partiet som en karriärstege"


Hägglund vs Odell. Oavsett vem som står som segrare måste Kristdemokraterna enas efter helgen. Det kräver den före detta partiledaren Alf Svensson.

Trelleborgs Allehanda - 21 jan 11 kl. 06:30

Alf Svensson röstade själv ja till nya regler för strandskydd

Var själv med och röstade ja i riksdagen till de nya bestämmelserna om strandskydd.
? Det är riktigt att jag var för ändringarna i strandskyddsbestämmelserna.

Dagen - 08 feb 11 kl. 03:00

Alf Svensson: I Israel ser man dilemmat för de västliga regimer som har understött diktatorn Hosni Mubarak

Bland israelerna överväger oro för det som händer i Egypten. Den bedömningen gör EU-parlamentarikern Alf Svensson (KD) efter en tredagarskonferens i Jerusalem med European Friends of Israel (EFI).

EFI är en lobbyorganisation som samlar europeiska parlamentariker, från både nationella parlament och Europaparlamentet.

Dagen - 14 mar 11 kl. 15:39

Göran Persson och Alf Svensson ordnar toppmöte om Mellanöstern

Tidigare statsministern Göran Persson (S) och Kristdemokraternas Alf Svensson gör gemensam sak för fred i Mellanöstern. I april bjuder de in till toppmöte mellan Palestina och Israel. - Förlåtelse och försoning är det viktigaste vi i västerlandet kan bringa världspolitiken, säger KD:s förre partiledare.

Dagen - 06 apr 11 kl. 10:18

Alf Svensson hyllar Bill Gates efter samtal om bistånd

Stängda ekonomier är ett stort hot mot invånarna i fattiga länder. Det och att hjälpen inte bara ska vara till för rika betonade Bill Gates när han i går besökte Europaparlamentet i Strasbourg för att diskutera bistånd.

Alf Svensson (KD) var en av deltagarna i mötet med Microsoft-grundaren.

Dagen - 03 okt 11 kl. 15:18

Alf Svensson: Förutsättningen för framgång är att tonen blir klarare

Förre KD-ledaren Alf Svensson vill inte blanda sig i debatten om vem som ska leda partiet. Han nöjer sig med att konstatera att det för närvarande finns två kandidater till posten.

- Jag tycker att det är oerhört viktigt och angeläget att det nu i mycket vänskaplig anda sker presentationer av kandidaterna och deras program och att det inte blir några slags falanger inom partiet, säger Alf Svensson och fortsätter:
- Vilken utgången än blir ska den utgången respekteras av alla parter.

Politikerbloggen - 06 apr 11 kl. 10:01

MÖTTE GATES Alf Svensson snackade bistånd med Bill Gates

SVENSSON MÖTTE GATES. EU-parlamentarikern och förre partiledaren Alf Svensson (KD) träffade miljardären och grundaren av Microsoft, Bill Gates, för samtal om finansiering av biståndet. - Vi har åter fått exempel på hur viktiga de privata aktörerna kan vara för utvecklingen i de fattiga länderna, säger Alf Svensson.

Nyhetskanalen - 25 sep 12 kl. 18:13

Alf Svensson blir vicepresident för CDI

Den tidigare KD-ledaren Alf Svensson blir kristdemokraternas näst högste ledare i hela världen. Svensson har fått uppdraget som vicepresident i kristdemokraternas globala paraplyorganisation Christian Democratic International.-Det är klart att jag känner mig hedrad och det ska bli mycket spännande, säger Alf Svensson till P 4 Jönköping.

BT - 26 sep 12 kl. 07:44

Alf Svensson blir näst högsta hönset

Den tidigare KD-ledaren Alf Svensson blir kristdemokraternas näst högste ledare i hela världen. Svensson har fått uppdraget som vicepresident i kristdemokraternas globala paraplyorganisation Centrist Democratic International. ?

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 3 minuter sedan

147 tigrar räddades från tempel – hälften har dött

För tre år sedan räddades 147 tigrar från ett buddhisttempel i Thailand.Nu har mer än hälften av tigrarna dött i en virussjukdom, skriver Reuters..

Expressen - 15 minuter sedan

Spårvagn och personbil i krock

En spårvagn och en personbil har krockat vid Redbergsplatsen i Göteborg.– Vi är där med en enhet, säger Micke Olsson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten..

Expressen - 1 timme sedan

De blåser till protest – mot kommunen

YSTAD. Den dova tonen från kyrktornet letar sig genom Ystadnatten.Men vänta, hur låter det egentligen?

Expressen - 1 timme sedan

Skarpa varningen – efter Swish-kupp mot kvinnor

Tre äldre kvinnor har blivit lurade på stora besparingar i helgen.Bedragarna har använt Swish som täckmantel, och kommit över hundratusentals kronor.– Det här handlar om kvinnor som verkligen blir lurade, säger Monica Bergström vid polisen – som nu vill varna..

Expressen - 1 timme sedan

Färja har sjunkit i Kongo: 36 saknas

En färja har sjunkit i Kongofloden i Demokratiska Republiken Kongo.Minst 36 personer saknas, enligt nyhetsbyrån AFP..

Expressen - 1 timme sedan

Moderaternas förslag i skuggbudgeten – besparningar inom migration och bistånd

Moderaterna vill se stora förändringar i socialbidragssystemet, med ett tak för ekonomisk hjälp för nyanlända.I sin skuggbudget som lanseras i veckan lägger de även fram förslag på kraftigt minskad asylinvandring och en mindre generös a-kassa.– Vi ser en hög arbetslöshet bland invandrare trots att vi har haft en högkonjunktur.

Expressen - 3 timmar sedan

Man pistolrånad i sin lägenhet

En man i 35-årsåldern blivit rånad i sitt hem. Det skriver polisen på sin hemsida.Två kniv- och pistolbeväpnade män uppges ha trängt sig in i lägenheten och sprejat mannen i ansiktet med något.

Expressen - 3 timmar sedan

Elden härjar i turistparadiset

Den grekiska ön Zakynthos har drabbats av en skogsbrand.Flera dussin bränder har härjat i Grekland i helgen, och lett till evakueringar på grannön Kefalonia. – Elden härjar ju fortfarande och nu är den på väg in mot land, berättar Gittan Fagerlund från Tranås som är på semester på Zakynthos..

Expressen - 4 timmar sedan

Varning för kraftiga vindar på Öresundbron

Under söndagen kommer det att blåsa kraftiga vindar på Öresundsbron. Det handlar om sydvästliga vindar på cirka 12 meter per sekund, skriver Öresundsbron på sin hemsida..

Expressen - 4 timmar sedan

Dennelind får ny tjänst – i Förenade Arabemiraten

Johan Dennelind har sagt upp sig som vd för Telia.I stället ska han ta över som vd för telefonoperatören Du i Förenade Arabemiraten, skriver Gulf news. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.