SVT > Ekonomi

Friday, 20 September, 11:56

SVT - 11 sep 19 kl. 10:16

Kina lättar på USA-tullarKina plockar bort 16 kategorier av produkter från listan av tullbelagda USA-varor, meddelar de kinesiska myndigheterna..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kina, lättar, USA-tullar
PrivataAffärer - 13 maj 19 kl. 14:33

Kinas hämnd: Höjer USA-tullar från 1 juni

Enligt landets finansdepartement handlar det om cirka 5.000 produkter varav cirka 2.500 kommer att få den högsta tullsatsen på 25 procent.

Dagens PS - 23 aug 19 kl. 14:55

Kinas hämnd på USA: Tullar för 75 miljarder dollar

Kina kommer att höja importtullarna på ytterligare amerikanska varor till ett värde av 75 miljarder dollar. Det uppger landets finansdepartement på fredagen, enligt Bloomberg News. Tullarna är en mothugg efter Donald Trumps höjningar av tullarna på varor från Kina.

DI - 12 feb 19 kl. 09:01

USA-tullar och Kina sänkte Thyssenkrupps resultat

Tyska Thyssenkrupp rapporterar ett resultattapp om 37 procent på årsbasis under det senaste kvartalet. Industrikonglomeratet, där aktivistfonden Cevian är storägare, skyller bland annat på nya USA-tullar och högre kostnader i Kina..

Sydsvenskan - 11 sep 19 kl. 09:54

Kina lättar på USA-tullar

Kina plockar bort 16 kategorier av produkter från listan av tullbelagda USA-varor, meddelar de kinesiska myndigheterna. Det är första gången kineserna plockar bort varor från listan i det pågående handelskriget med USA. Steget tas inför kommande förhand.

Helsingborgs Dagblad - 11 sep 19 kl. 09:54

Kina lättar på USA-tullar

Kina plockar bort 16 kategorier av produkter från listan av tullbelagda USA-varor, meddelar de kinesiska myndigheterna. Det är första gången kineserna plockar bort varor från listan i det pågående handelskriget med USA. Steget tas inför kommande förhand.

GöteborgsPosten - 11 sep 19 kl. 09:56

Kina lättar på USA-tullar

Kina plockar bort 16 kategorier av produkter från listan av tullbelagda USA-varor, meddelar de kinesiska myndigheterna. Det är första gången kineserna plockar bort varor från listan i det pågående handelskriget med USA..

Sydsvenskan - 04 apr 18 kl. 01:17

Kina svarar på USA upptrappning

Trumpregeringen i USA höjer insatserna i ett växande handelskrig med Kina, som infört avgifter på en rad amerikanska varor som ett svar på USA:s tullar på stål och aluminium. Kina svarar direkt med nya tullar, på bland annat bilar. Enligt ett amerikansk.

GöteborgsPosten - 04 apr 18 kl. 10:06

Kina svarar på USA upptrappning

Trumpregeringen i USA höjer insatserna i ett växande handelskrig med Kina, som infört avgifter på en rad amerikanska varor som ett svar på USA:s tullar på stål och aluminium. Kina svarar direkt med nya tullar, på bland annat bilar..

DN - 11 sep 19 kl. 09:58

Kina lättar på USA-tullar för cancermedicin

Kina plockar bort 16 kategorier av produkter från listan av tullbelagda USA-varor, meddelar de kinesiska myndigheterna..

SR - 11 sep 19 kl. 11:41

Kina lättar på USA-tullar

Kina tar bort 16 typer av produkter från listan över tullbelagda varor från USA..

Fler nyheter från SVT

SVT - 14 timmar sedan

Ekonomiprofessorn: ”Rimligt att staten lånar pengar”

Sveriges statsfinanser blir allt starkare. För första gången i modern tid är Sveriges statsskuld på väg ner under 15 procent. I regeringens höstbudget anges prognosen för statsskulden år 2022 till 14,8 procent av BNP..

SVT - I förrgår: 06:19

Så fördelas Sveriges pengar – Alexander Norén förklarar med tårtor

Hur fördelas alla Sveriges pengar? SVT:s Alexander Norén tar hjälp av bakverk – och politikreporter Elisabeth Marmorstein – för att förklara statens budget..

SVT - 17 sep 19 kl. 11:20

Systemskifte skapar stora förseningar hos Kronofogden

Den som vill ha Kronofogdens hjälp med att kräva in en skuld kan just nu behöva vänta mycket länge. Uppemot 30 000 ärenden ligger och väntar på att bli registrerade och väntetiden är 80 dagar. Myndigheten råder missnöjda drabbade att försöka få betalt på frivillig väg – eller sälja skulden till ett inkassobolag..

SVT - 17 sep 19 kl. 10:31

Jättehöjning av bensinpriset med 40 öre litern

De ledande drivmedelsbolagen höjer bensinpriset med 40 öre litern. Dieseln höjs med 30 öre..

SVT - 17 sep 19 kl. 08:39

Swedbank medger brister kring arbetet mot penningtvätt

Swedbank bekräftar att det funnits och fortfarande finns brister i bankens arbete mot penningtvätt. Det skriver banken i ett pressmeddelande apropå svaret till tillsynsmyndigheternas granskning i Sverige och Estland..

SVT - 12 sep 19 kl. 13:51

ECB sänker inlåningsräntan

Europeiska centralbanken sänker inlåningsräntan till rekordlåga minus 0,50 procent och lanserar ett nytt stödköpsprogram..

SVT - 12 sep 19 kl. 12:02

Angry Birds-företag dyker på börsen – rasar över 20 procent

Företaget bakom det populära mobilspelet Angry Birds tappar nästan 24 procent på börsen..

SVT - 10 sep 19 kl. 21:24

Hajpen avtar inför Apples Iphone-släpp

I kväll presenterade mobiljätten Apple årets nya Iphonemodeller. Men den tidigare hajpen som omgärdat teknikpionjärens produktsläpp har lyst med sin frånvaro. Under andra kvartalet i år tappade den amerikanska techjätten dessutom mest på den globala mobilmarknaden, medan kinesiska Huawei ökade snabbast..

SVT - 07 sep 19 kl. 08:39

Tre viktiga orsaker till den svaga kronan

Den svenska kronan har försvagats kraftigt mot bland annat euron och dollarn. Men vad beror det på? SVT tog hjälp av Carl Hammer, valutastrateg på SEB, för att sammanställa tre av de viktigaste förklaringarna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.