Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 15 September, 18:26

Dagens PS - 11 sep 19 kl. 10:09

Ny lag skapar problem för UberSamåkningsapparna Uber och Lyft har åkt på ett bakslag i Kalifornien då delstatens senat röstat igenom en lag som gör det svårare för bolagen att beteckna sina förare som enskilda underleverantörer. Det rapporterar Financial Times. Lagen, som om den träder i kraft kommer att börja gälla från den 1 januari, heter formellt Assembly Bill 5. Om kongressen också godkänner den, vilket den väntas, kommer guvernören Gavin Newsom att därefter skriva under den. Uber och Lyft kommer i så fall att få det svårare att hävda att man inte har egna anställda.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Uber, Lyft, Kalifornien, Financial Times, Assembly Bill, Gavin Newsom, Ny, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny lag, skaparproblem för , Uber
GöteborgsPosten - 11 dec 15 kl. 16:08

Göteborgsföretag skapar Uber för bussar

Göteborgsföretaget Orbita Line prisades under fredagen för sin affärside om att lansera en Uber-motsvarighet för bussar. – Priset kom helt oväntat. Det är verkligen jätteroligt, säger Orbita Lines grundare Kirill Blazhko, till Di Digital..

GöteborgsPosten - 01 jun 18 kl. 17:01

Er lag skapar bara kaos och orättvisa

Regeringens förslag om ny gymnasielag för de 9 000 ensamkommande från Afghanistan orsakar mer skada än nytta. Den skapar bara ännu mer förvirring och oreda. Ändra attityd och stoppa detta orättvisa lagförslag, skriver modersmålslärare Zulmay Afzali..

SR - 28 sep 13 kl. 16:58

Ny EU-lag skapar oklarhet om vårdersättning

Den första oktober träder den nya EU-lag i kraft som ger patienter rätt att söka vård i andra medlemsstater. Men det är oklart vilken typ av behandling som ska ersättas..

SR - 09 jan 16 kl. 17:40

Ny lag skapar otydlighet kring muffinsformar

Servetter, muffinsformar, presentpapper och möbler tillverkas av olika träslag. Enligt en ny lag måste företag ha information om varifrån virket kommer och hur de olika träprodukterna har avverkats..

Dagens PS - 12 sep 19 kl. 09:58

Uber slår tillbaka: Förarna är inte våra anställda

I dagens techbrief kan du läsa om Teslas nya elmotor, Tokyo-OS satsning på livegrafik samt Ubers svar på arbetsvillkorslagen. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Universitetsstudenter försökte komma åt Trumps skatteredovisning via hacking Studenterna Andrew Harris och Justin Hiemstra riskerar nu upp till två års fängelse, skriver The Verge.

GöteborgsPosten - 17 aug 13 kl. 06:00

Ny dansk lag skapar elsäkerhet

Inte mindre än 250 000 felaktiga elinstallationer har upptäckts under de drygt 60 000 besiktningar som hittills genomförts i de danska hemmen, skriver Johan Martinsson..

Expressen - 15 jan 18 kl. 17:32

Ny lag skapar debatt om humrar känner smärta

Schweiz har infört en djurskyddslag som kräver att humrar ska bedövas innan de kokas. Nu har debatten huruvida det exklusiva skaldjuret förmår känna smärta tagit fart. – Att koka en hummer är som att koka en stor skalbagge, säger Robert Bayer, vid Hummerinstitutet i amerikanska delstaten Maine, till Business Insider.

Kristianstadsbladet - 24 aug 18 kl. 20:22

Inga skolkataloger i år – ny lag skapar frågetecken

Många elever i Kristianstads kommun kommer inte att kunna köpa några skolfoton eller skolkataloger i år. Rektorerna vill inte riskera att bryta mot den nya personuppgiftslagen – GDPR..

Sydsvenskan - 13 apr 16 kl. 04:13

Uber skapar kaos i Buenos Aires

Taxibilar blockerade huvudgatorna i Argentinas huvudstad Buenos Aires och stoppade trafiken i protest mot att den omdiskuterade taxitjänsten Uber lanserade sin app i staden utan tillstånd."Ubers app kommer att finnas tillgänglig i Buenos Aires från och med klockan 16 lokal tid och kan laddas ner från Appstore", skrev det San Francisco-baserade företaget på Twitter.Uber har mötts av starka protester då många anser att det utsätter den traditionella taxinäringen för illegal konkurrens.

Dagensanalys.se - 25 feb 19 kl. 17:49

Här berättar Eric Boteus hur han blev Marketing Manager på Uber

LoungePodden gästas av Eric Boteus från Uber där han pratar om allt från enklare försäljning på gatorna i New York, sina två startups som låg före sin tid, till hur han fick jobbet som Marketing Manager på Uber. Hur skapar man samarbeten med företag med och utan stor budget och vilka affärsområden har Uber på gång? Allt detta och mycket mer i avsnittet med Eric Boteus.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - I förrgår: 12:13

Så fel har Riksbanken haft i sina prognoser

I veckan kom Riksbankens räntebesked där räntebanan bibehölls. Det finns dock all anledning att inte fästa alltför stor tilltro till Riksbankens prognoser, skriver Investerardygnet. I diagrammet nedan framgår hur fel Riksbankens prognosmakare haft i sina bedömningar.

Dagens PS - I förrgår: 11:07

Kommunens parkerings-vinst: 170 miljoner kronor

Stockholms kommunala parkeringsbolag gick förra året med 170 miljoner kronor i vinst, men trots det så har antalet parkeringsplatser minskat drastiskt de senaste åren. Det rapporterar Dagens Industri. Stockholm Parkering heter bolaget som ansvarar för kommunens parkeringsplatser.

Dagens PS - I förrgår: 10:32

Ikea köper vindkraft för 1,45 miljarder kronor

Ikea har för 136 miljoner euro, motsvarande 1,45 miljarder kronor, köpt 80 procent i sju vindkraftsparker i Rumänien från Vestas. Det skriver Bloomberg News. Affären är gjord via Ingka Group och räknar in totalt 64 turbiner med en total kapacitet av 171 megawatt.

Dagens PS - I förrgår: 10:24

USA: Vi överväger obligationer på 100 år

USA kommer att sälja statsobligationer med en löptid på 50 år och om de visar sig framgångsrika överväga 100-års obligationer. Det uppgav finansminister Steve Mnuchin i en intervju med New York Times, via Reuters. Genom att sälja obligationer med extremt långa löptider kan regeringen minska riskerna kring statsskulden och fånga in låga räntor, sade Mnuchin.

Dagens PS - I förrgår: 10:22

Topplista: Pampigaste husen just nu

Det största huset är hela 1.000 kvadratmeter stort. Så hög är prislappen.

Dagens PS - I förrgår: 10:05

Google: Vår nya algoritm sållar bort ”fake news”

Dagens techbrief handlar om en linbana till månen, Microsofts event i oktober och Googles nya algoritm. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Forskare föreslår ”linbana” till månen En idé som kan kännas direkt tagen ur sci-fi-historier är den om en hiss till månen.

Dagens PS - I förrgår: 08:41

Di tipsar om glödhett aktieköp

Aktien bedöms av tidningen som ”köpvärd på egna meriter”, enligt analysen. Det är kontanthanteringsbolaget Loomis som hissas av affärstidningen, även om bolaget gjorde marknaden besviken på sin kapitalmarknadsdag med avsaknaden av nyheter. Kursen backade då 5 procent, framgår det, men vände sedan upp igen dagen därpå.

Dagens PS - I förrgår: 08:26

Stödjer du alkoholmonopolet?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. ”Jag tycker att det är rimligt att människor själva får bestämma när i veckan man ska köpa alkohol”, säger Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer till Ekot i Sveriges Radio.

Dagens PS - I förrgår: 08:16

Bjässens räddningspaket kan bli 1,1 Mdr pund

Resejätten Thomas Cook behöver ett utvidgat räddningspaket för att inte riskera insolvens denna månad. Det rapporterar Sky News med hänvisning till källor. Bolaget håller enligt uppgift på att diskutera med långivare om att höja räddningspaketets storlek till minst en miljard pund efter att initialt ha föreslagit 900 miljoner pund förra månaden.

Dagens PS - I förrgår: 08:22

Factset: Så blir H&M:s försäljning

Klädjätten H&M lämnar på måndag morgon försäljningsrapport för det tredje kvartalet. Väntad försäljning enligt Factsets konsensus med 15 analytikers estimat ligger på 62.003 miljoner kronor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.