Skånskan > Opinion

Saturday, 21 September, 04:45

Skånskan - 11 sep 19 kl. 10:03

Sjuksköterska blev attackeradLUND Klockan 03 på söndagsnatten kom plötsligt en patient ut från sitt rum och tog ett stryptag på en 39-årig sjuksköterska.
Kollegor till henne såg vad som skedde och ingrep för att styra upp situationen. Händelsen inträffade på sjukhusets ankomstavdelning. Patienten, en 69-årig man, är misstänkt för misshandel. .
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
LUND Klockan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sjuksköterskablev , attackerad
Barometern - 14 dec 13 kl. 12:53

Sjuksköterska, i?alla fall ibland?

Jag arbetar som sjuksköterska på en medicinavdelning på Kalmar sjukhus, åtminstone en del av tiden. På min avdelning finns cirka tio undersköterskor och cirka 30 sjuksköterskor.
På en avdelning är det mycket som ska fungera och flyta på för att patienter ska få god och säker vård.

Barometern - 14 dec 13 kl. 12:53

Sjuksköterska, i alla fall ibland?

Jag arbetar som sjuksköterska på en medicinavdelning på Kalmar sjukhus, åtminstone en del av tiden. På min avdelning finns cirka tio undersköterskor och cirka 30 sjuksköterskor. På en avdelning är det mycket som ska fungera och flyta på för att patienter ska få god och säker vård.

GT - 03 feb 16 kl. 01:02

Sjuksköterska blev attackerad av patient

En patient på Östra sjukhuset i Göteborg attackerade sent på tisdagskvällen en sjuksköterska. Angreppet inträffade när sköterskan kom på mannen med att stjäla morfin. – Han tryckte i sig 18 tabletter morfin, säger Joakim Hansson, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Region Väst.

Sydsvenskan - 08 sep 13 kl. 06:30

Manlig sjuksköterska kunde utmana ödet

FRÅGA: Skulle du vilja redogöra för bakgrunden till uttrycket ?att (inte) utmana ödet?, som man fortfarande kan höra då och då?

SmålandsPosten - 10 jan 14 kl. 06:12

Sjuksköterska misstänks för urkundsförfalskning

Sjuksköterskan vid den Rättspsykiatriska region­kliniken som påstod att verksamhetschefen godkänt flera visitationer har nu åtalats. Sjuksköterskan misstänks för urkundsförfalskning. ”Jag ser mycket allvarligt på att en legitimerad sjuksköterska i sin tjänstgöring använder mitt för- och efternamn och titulatur för att genomföra en tvångsåtgärd som också är påtagligt överdriven och mycket kränkande för patienterna”, är verksamhetschefen Anita Åkessons formulering i anmälan.

Skånskan - 16 aug 19 kl. 13:00

Får inte jobba som sjuksköterska

höör Sjuksköterskan gjorde sig skyldig till brott vilket gjorde att hon inte fick återgå till sitt yrke under tre års tid. Nu avvisar Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd kvinnans nya ansökan om att bli sjuksköterska eftersom det saknas korrekta uppgifter.Den 23 mars 2010 återkallade ansvarsnämnden sjuksköterskans legitimation med motiveringen att hon på grund av sjukdom eller annan omständighet inte kunde utföra yrket som sjuksköterska på ett tillfredsställande sätt.

Skånskan - 17 sep 19 kl. 05:00

Mor och son döms efter angrepp mot sjuksköterska

ESLÖV En mamma och hennes vuxna son döms för ofredande efter ett angrepp på en vårdcentral. En sjuksköterska försökte slå larm sedan sonen blivit verbalt aggressiv.
Då blev sjuksköterskan fysiskt angripen av mamman och sonen.

Kristianstadsbladet - 22 feb 14 kl. 11:58

Sjuksköterska åtalas för drogstölder


En 46-årig sjuksköterska misstänks ha stulit narkotikaklassade läkemedel från flera sjukhus i Stockholmsområdet och i Dalarna. Nu har hon åtalats, rapporterar metro.se.

BT - 22 feb 14 kl. 12:00

Sjuksköterska åtalas för drogstölder

En 46-årig sjuksköterska misstänks ha stulit narkotikaklassade läkemedel från flera sjukhus i Stockholmsområdet och i Dalarna. Nu har hon åtalats, rapporterar metro.se.

News55 - 10 jan 17 kl. 10:18

Sjuksköterska stal narkotika på äldreboende – igen

Den sjuksköterska som i oktober i fjol avslöjades med att stjäla narkotiska preparat på äldreboenden i Knivsta kommun har hamnat i blåsväder på sin nya arbetsplats. Sjuksköterskan riskerar att nu bli av med sin legitimation efter att återigen ha avslöjats med liknande stölder på ett äldreboende i Sigtuna.       LÄS MER: Sjuksköterska stal vårdtagares mediciner Inte första gången personal stjäl Det är sedan tidigare känt att sjuksköterskan har problem med narkotikaberoende och just nu står under prövotid efter stölderna i fjol.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 7 timmar sedan

Störningar i tågtrafiken till Malmö

Malmö Det är just nu stopp i tågtrafiken mellan Tranås och Nässjö på grund av en olyckshändelse.Enligt Trafikverket påverkar detta SJ fjärr- och regionaltåg Stockholm-Linköping/Malmö samt Krösatågen Tranås-Nässjö. Personal är utkallade till platsen, men prognos saknas när trafiken kan återupptas.

Skånskan - 8 timmar sedan

Burlöv arrangerar egen kulturnatt

Burlöv På fredagskvällen var det premiär för Burlövs kulturnatt.
Från fyra scenen i och omkring centret bjöds det på sång, musik och andra evenemang.
Många besökare uttryckte tacksamhet till arrangörerna.

Skånskan - 10 timmar sedan

Ja till utbyggd skola i stället för en helt ny

ESLÖV Norrevångsskolan i Eslöv byggs ut för att få plats med tre parallellklasser i årskurserna ett till sex. Tillbyggnaden görs istället för att bygga en ny grundskola centralt, vilket politiker och tjänstemän tänkte tidigare, och har grovhugget kostnadsberäknats till 84 miljoner.Politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott ställde sig i veckan positiv till att gå vidare med planerna.

Skånskan - 13 timmar sedan

31-åring förde in pistol och tabletter

Malmö Den schweiziske medborgaren försökte smuggla in två pistoler, fler än tusen patroner, en springkniv och en större mängd narkotika, men stoppades i tullen.
31-åringen hävdar att han har tillstånd för vapnen och recept på medicinen.
Nu ställs han inför rätta.

Skånskan - 14 timmar sedan

Nya ägare till mindre hus i Sjöbo

Sjöbo Fastigheten på Brogårdavägen 85-64 i Sjöbo har fått nya ägare. Köpare är Jan Andersson, 52, och Anna Fanny Maria Jönsson, 36, och säljare är Michael Grimsberg, Rickard Grimsberg och Gurli Veronica Lindström. Köpet blev klart i augusti 2019 och priset blev 800 000 kronor.

Skånskan - 14 timmar sedan

Inget porrfilter på kommun-wifi

STAFFANSTORP Staffanstorps kommun vill i nuläget inte införa ett porrfilter på kommunala wifi-nätverk som är tillgängliga för barn.Ärendet behandlades i kommunstyrelsens arbetsutskott i veckan. Bakgrunden är ett medborgarförslag från en kommuninvånare som vill införa ett porrfilter som skulle förhindra att barn exponeras för grafiskt våld och pornografiskt material i skola, förskola, idrottshallar, bibliotek med mera.

Skånskan - 14 timmar sedan

Lundaungdomar står med Greta Thunberg

Lund I dag har hundratals gymnasieelever strejkat för klimatet på Lunds gator och torg. Samtidigt är Greta Thunberg på plats i New York och gör detsamma.
I morgon inleds FNs klimatkonferens i New York.

Skånskan - 14 timmar sedan

109 kvadratmeter stort hus i Svalöv sålt

Svalöv Jessica Mellert, 46 år, är ny ägare till huset på adressen Bjäregatan 4 i Svalöv. Husets byggår är 1967 och det har en boyta på 109 kvadratmeter. Säljare är Eivor Lisbet Olsson.

Skånskan - 14 timmar sedan

Kändiskock till populära matmarknaden

SKÄRALID
En minst sagt populär favorit kommer igen.
Det handlar om Söderåsens matmarknad som arrangeras varje höst i Skäralid. Nu är det dags igen och den här gången kan matglada besökare rikta in sig på söndagen den 6 oktober mellan klockan 10-15 vid Skäralids Camping och vandrarhem.

Skånskan - 15 timmar sedan

43-åring ny ägare till tomt i Eslöv

Eslöv Sadat Fakic, 43 år, från Arlöv, har tagit över fastigheten på adressen Trollenäs 302 i Eslöv från Viktoria Mari Mategrano. Ägarskiftet blev klart i augusti 2019 och köpesumman blev 190 000 kronor. Tomten är 614 kvadratmeter stor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.