SR > Nyheter

Saturday, 21 September, 19:15

SR - 11 sep 19 kl. 09:24

KBT kan bota gaming disorderFörra året klassade Världshälsoorganisationen "gaming disorder" som en diagnos. Men i dagsläget är det svårt att veta var gränsen går mellan normalt spelande och för mycket..
Läs mer på SR
Läs mer om:
KBT, Världshälsoorganisationen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KBTkan , bota, gaming, disorder
Kristianstadsbladet - 13 jan 14 kl. 15:22

KBT på nätet bra vid depression


Kognitiv beteendeterapi (KBT) på nätet är effektivt vid depression. Det visar en klinisk studie vid Karolinska institutet (KI) där drygt 1 200 patienter genomgått internet-KBT vid Karolinska universitetssjukhuset. Behandlingen minskade både de depressiva symtom och sömnbesvär.

BT - 13 jan 14 kl. 15:24

KBT på nätet bra vid depression

Kognitiv beteendeterapi (KBT) på nätet är effektivt vid depression. Det visar en klinisk studie vid Karolinska institutet (KI) där drygt 1 200 patienter genomgått internet-KBT vid Karolinska universitetssjukhuset. Behandlingen minskade både de depressiva symtom och sömnbesvär.

Sydsvenskan - 03 feb 16 kl. 02:07

Nät-KBT hjälpte mot upplevd fulhet

En svensk studie visar att kognitiv beteendeterapi (KBT) på internet kan hjälpa bättre än stödsamtal för att behandla självupplevd fulhet.— Vården är ganska dåligt utbyggd för den här patientgruppen. Det finns många människor som lider i tysthet och inte får någon hjälp i dag.

Helsingborgs Dagblad - 03 feb 16 kl. 02:07

Nät-KBT hjälpte mot upplevd fulhet

En svensk studie visar att kognitiv beteendeterapi (KBT) på internet kan hjälpa bättre än stödsamtal för att behandla självupplevd fulhet.— Vården är ganska dåligt utbyggd för den här patientgruppen. Det finns många människor som lider i tysthet och inte får någon hjälp i dag.

Dagensanalys.se - 07 apr 16 kl. 10:12

YouTube Gaming kommer till Sverige

I dag släpper YouTube mobilappen YouTube Gaming för iOS och Android-användare i Sverige. YouTube Gaming är en app som ser till att användare kan hålla sig uppdaterade med de rätta spelen, spelarna och spelkulturen. Här kommer det att finns videos, live-streamings och nätets största gaming-community – allt på ett och samma ställe.

Dagensanalys.se - 20 mar 17 kl. 01:48

Tittandet på e-sport och gaming når nya höjder

Intresset för e-sport och gaming ökar starkt. Det märks tydligt i att allt fler konsumenter söker sig till detta innehåll online. Nära 400 000 svenskar tittar på e-sport eller gaming en genomsnittlig dag – betydligt fler än de som tittar på traditionell sport online.

The Local - 27 jan 13 kl. 10:28

Every third Swede suffers sleeping disorder: study

One in three Swedes suffer from some type of sleeping disorder, with obesity, smoking and asthma posing heightened risks, a new survey has shown..

SR - 12 jul 13 kl. 18:07

Ny publicering - Teenage cat killer 'had mental disorder'

The 16-year-old boy in Gothenburg who tortured and killed nine cats suffered from a serious mental disorder when he committed the violent deeds and can therefore not be sentenced to prison, psychiatrists have concluded..

Dagensanalys.se - 17 mar 19 kl. 15:54

Snap och Google lanserar gaming för att äta av miljardkakan

När nu alla onlinejättar har video handlar nästa stora satsning om gaming. Något som både Snap och Google tänker lansera inom kort. Och belöningen, om de lyckas, är enorm.

Kristianstadsbladet - 07 dec 12 kl. 13:57

KBT hjälper vid svåra depressioner


Kognitiv beteendeterapi är effektivt vid svårbehandlade depressioner, konstaterar brittiska forskare i tidskriften Lancet.Forskarna lottade 469 deprimerade vuxna som inte hade svarat på läkemedelsbehandling. Hälften fick kognitiv beteendeterapi (KBT) och fortsatt läkemedelsbehandling, andra hälften fick bara läkemedel.

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Greta Thunberg i FN: ”Vi unga är ostoppbara”

På lördagseftermiddagen svensk tid öppnade FN:s ungdomstoppmöte om klimatet. Det blir starten på en vecka full av toppmöten i samband med generalförsamlingens öppnade på måndag i New York. En av öppningstalarna var svenska Greta Thunberg..

SR - 1 timme sedan

Furtenbach: M ville ha ett kraftfullt paket

Regeringen lägger alltså fram ett åtgärdsprogram mot gängbrottsligheten, men det blir utan det breda politiska stöd som man hoppats på. Ekots inrikespolitiske kommentator Fredrik Furtenbach kommenterar de spruckna samtalen..

SR - 2 timmar sedan

Över 100 gripna vid protester i Paris

I Frankrike har över 100 demonstranter gripits vid en demonstration i Paris..

SR - 5 timmar sedan

Moderaterna lämnar samtal om gängkriminalitet

Moderaterna hoppar av de tvärpolitiska förhandlingarna om åtgärder mot gängkriminaliteten, säger talespersonen Johan Forssell..

SR - 5 timmar sedan

Elleman-Jensen ny ledare för danska Venstre

I Danmark har Jakob Elleman-Jensen valts till ny ordförande för Danmarks största oppositionsparti, det borgerliga partiet Venstre. Det blev klart under lördagen på partiets extra landsmöte..

SR - 6 timmar sedan

Fler anhöriga invandrar

Allt fler anhöriga följer med de som får arbetstillstånd i Sverige, visar Migrationsverkets statistik..

SR - 6 timmar sedan

Konstverk av Warhol återupptäckt

Ett verk av popkonstnären Andy Warhol har återupptäckts i Sverige och ska auktioneras ut i december, meddelar Uppsala auktionskammare..

SR - 6 timmar sedan

Kirchner upp i domstol igen

Argentinas tidigare president Cristina Kirchner kommer för en fjärde gång få gå upp i domstol, anklagad för korruption..

SR - 7 timmar sedan

Djursjukvård: ”Svårt att få få uppfattning om priset”

Kostnaderna för djursjukvård har ökat kraftigt de senaste åren, och det kan skilja kraftigt mellan olika kliniker. Konkurrensverket anser att det kan vara svårt för djurägare att få en uppfattning om kostnaden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.