Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Friday, 20 September, 11:40

Trelleborgs Allehanda - 11 sep 19 kl. 10:00

Så punktliga var tågen i somrasGnisslade du tänder på tåget i somras? Du var inte ensam. Omkring vart sjätte tåg till Kristianstad och Hässleholm var försenat i somras. Det var dessutom sämst i Skåne..
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Kristianstad, Hässleholm, Skåne

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , punktligavar , tågeni , somras
Kristianstadsbladet - 30 aug 13 kl. 07:32

Nytt avtal för punktliga tåg


Trafikverket och järnvägsbranschen skriver i dag på ett gemensamt kontrakt för att tågen ska komma i tid. - Nu har vi bestämt att tågen får vara högst fem minuter försenade för att räknas som punktliga. Rakt av från den 1 september, säger Trafikverkets generaldirektör Gunnar Malm, till Dagens Nyheter.

BT - 30 aug 13 kl. 07:36

Nytt avtal för punktliga tåg

Trafikverket och järnvägsbranschen skriver i dag på ett gemensamt kontrakt för att tågen ska komma i tid. - Nu har vi bestämt att tågen får vara högst fem minuter försenade för att räknas som punktliga. Rakt av från den 1 september, säger Trafikverkets generaldirektör Gunnar Malm, till Dagens Nyheter.

Sydöstran - 11 sep 19 kl. 06:47

Undersökning: Så punktliga var tågen i somras

Cirka 85 procent av tågen till Karlskrona C var i tid under sommaren 2019. Det visar nya siffror från Nyhetsbyrån Siren.

Helsingborgs Dagblad - 30 aug 13 kl. 07:36

Nytt avtal för punktliga tåg

Trafikverket och järnvägsbranschen skriver i dag på ett gemensamt kontrakt för att tågen ska komma i tid. ? Nu har vi bestämt att tågen får vara högst fem minuter försenade för att räknas som punktliga.

Sydöstran - 31 okt 16 kl. 09:21

Punktliga Krösatåg i Blekinge

De problem som drabbat Krösatågen på andra håll finns inte i Blekinge. Här är 99 procent av tågen punktliga..

Skånskan - 25 jan 17 kl. 11:12

Pågatågen mer punktliga än andra tåg

Sverige Lokaltåg som pågatågen och SL:s pendeltåg är oftare i tid än fjärrtåg och regionaltåg, enligt Trafikverket som i en ny rapport följer upp målet om att 95 procent av tågen ska vara i tid år 2020. ERWP.fif(0)Lokaltågen är i dagsläget de enda tågen som ser ut att klara målet, som branschen har satt upp för att tillsammans få till förbättringar av järnvägen som länge fått kritik kring förseningarna.

YLE - 07 jan 13 kl. 09:45

Tågen mer punktliga

Tågen höll tidtabellen bättre än tidigare i fjol. Drygt 86 procent av VR:s fjärrtåg höll tidtabellen med fem minuters noggrannhet under fjolåret. Året innan, år 2011, var samma siffra under 80 procent.

Sydsvenskan - 11 mar 16 kl. 13:12

Fler persontåg punktliga i februari

Avsaknad av sträng kyla och tunga snöoväder i februari gjorde att fler tåg i landet kom och gick i rätt tid under månaden. Punktligheten för persontågen var 91,3 procent, den bästa månadssiffran sedan i mars i fjol, medan samma andel för godstågen var 74,2 procent, uppger Trafikverket.Jämfört med februari i fjol förbättrades siffrorna med 1,5 procentenheter för persontågen men för godstågen försämrades de med 1 procentenhet.

YLE - 10 dec 12 kl. 11:48

Tågen mindre punktliga i november

Snöovädret Antti försämrade VR:s punktlighetsstatistik för november. På grund av snöstormen ställdes 400 av 900 lokaltåg in och också 30 av de 300 fjärrtågen inhiberades under den sista novemberdagen. Att så här många tåg ställdes in berodde på snöyran som blockerade växlarna vid Helsingfors bangård och gjorde att tågtrafiken stockade sig i Helsingfors.

Sydsvenskan - 31 jan 13 kl. 00:45

Både sena och punktliga

Tågen är punktligare i Sydsverige än i Norrland. Men i Skåne är bilden splittrad. Pågatågen är ett av de svenska persontåg som oftast går i tid, Öresundstågen ett av de som oftast är försenat..

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Beslutsvånda kan försena hangarprojekt för föreningarna

I oktober måste kommunen ta beslut om att hyra hangarerna i hamnen för föreningslivets vinterverksamhet. Annars kan projektet försenas eller rent av äventyras. .

Trelleborgs Allehanda - 45 minuter sedan

Thulin tipsar om helgen: Lill-Babs och fyrhändigt piano

Vänner av Lill-Babs och klassisk pianomusik, spelad fyrhändigt, har saker att se fram emot i helgen. .

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Uppgifter: Premier League-klubb intresserad av trelleborgare

Watford är intresserade av 19-årige trelleborgaren Kevin Harletun, skriver den engelska tidningen The Sun. Enligt uppgifterna är även Hull fortsatt angelägna av anfallaren..

Trelleborgs Allehanda - 6 timmar sedan

Nej till fler parkeringsplatser vid Södan

I en motion vill Sverigedemokraterna att antalet parkeringsplatser vid Söderslättshallen ska utökas. Men SD får nobben. Det blir för dyrt..

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

Skåne: Stopp i tågtrafiken mellan Malmö och Lund

Ett signalfel gör att trafiken på sträckan Malmö – Lund står stilla, uppger Trafikverket tidigt på fredagsmorgonen..

Trelleborgs Allehanda - 15 timmar sedan

Brott: Hovrätten ändrar dom om misshandel på Mcdonalds

Hovrätten ändrar nu domen för de två män som dömdes för en misshandel på Mcdonalds i Trelleborg i år. Männen bedöms fortfarande vara skyldiga till brott, men straffen ändras..

Trelleborgs Allehanda - 14 timmar sedan

Trelleborg kan få en fotbollsgrundskola

I ett samarbete mellan TFF och bildningsförvaltningen kan en fotbollsgrundskola vara på gång i Trelleborg. Förutsättningarna ska nu utredas. Skolstart kan bli nästa läsår..

Trelleborgs Allehanda - 16 timmar sedan

De ska följa ett av världens största evenemang

En drömresa som blir verklighet. Sigge Petersson, Max Borg och Tim Wennerstrand kommer den närmaste veckan att följa VM i rugby på plats i Japan. ”Det kommer bli en häftig upplevelse”, säger Sigge Petersson..

Trelleborgs Allehanda - 17 timmar sedan

Brott: Ung man misstänks för penningtvätt

Den 18-årige trelleborgaren fick 15 000 kronor insatt på sitt konto. Pengarna plockade han sedan ut i en bankomat och delade ut till en eller flera personer. .

Trelleborgs Allehanda - 18 timmar sedan

Höllviken: Få spår efter butiksrånare – nu söks vittnen

Polisen misstänker att den person som rånade Entré på Ängdalavägen i Höllviken på onsdagskvällen var en tonårspojke. ”Han betedde sig nervöst och lite klantigt”, säger förundersökningsledare Anders Oxelbrand på polisen i Trelleborg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.