YLE > Finland

Friday, 20 September, 18:03

YLE - 11 sep 19 kl. 09:53

Elev vid Pääskytien koulu i Borgå hotades - polisen larmades till platsenEn hotfull situation uppstod vid Pääskytien koulu i Borgå på onsdagsmorgonen. Flera polispatruller larmades till platsen, skriver Yle Uutiset..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Pääskytien, Borgå, Yle Uutiset

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elevvid , Pääskytien, koului , Borgå, hotades, polisen, larmades, till platsen
YLE - 24 nov 14 kl. 18:45

Fiskarin koulu - det goda exemplet för hela världen

Den finska skolan i Fiskars, Fiskarin koulu, har fått mycket internationell uppmärksamhet under hösten. Bland annat har indisk television besökt skolan för att lära sig mer av den konstruktiva modell skolan har gått in för.
Mån 24.

YLE - 06 sep 16 kl. 04:17

Borgåskolorna använde över en halv miljon engångskärl i fjol

Många av Borgåskolorna har flyttat ut i baracker, där det inte går att tvätta alla kärl. Därför äter eleverna sina luncher på engångstallrikar. Under 2015 köpte affärsverket Borgå lokalservice 657 790 engångskärl.

YLE - 17 aug 17 kl. 05:42

Nytt skolår, nya högstadierektorer både i Sibbo och Borgå

Jouni Piippo är ny rektor för Kungsvägens skola i Sibbo medan Johannes Nygren tar över Lyceiparkens skola i Borgå. Det är inte bara rektorerna som byts - också läroplanen är ny för i år. Tisdagens skolstart innebar en bråd dag för rektor Johannes Nygren i Lyceiparkens skola i Borgå.

YLE - 29 jan 16 kl. 16:52

Elev hotade annan elev med eggvapen i Virkby

En hotfull situation uppstod i Järnefeltin koulu i Virkby i Lojo mitt under skoldagen på fredagen (29.1). En av skolans elever elev hade tagit med ett eggvapen och hotade en annan elev under en rast.

YLE - 11 apr 17 kl. 19:48

Mögelhundar ska undersöka Merituulen koulu i Ingå

Den finska skolan Merituulen koulu i Ingå fortsätter ha problem med inomhusluften trots att många åtgärder har gjorts för att förbättra situationen. Kommunen tar nu in mögelhundar som ska undersöka de delar av skolan som har mest problem. - Om hundarna visar att det kan vara problem någonstans kan man undersöka de här punkterna närmare.

YLE - 05 nov 15 kl. 19:02

Kiilan koulu ivrig att välkomna asylsökarbarnen

I onsdags (4.11) blev det klart att barnen på flyktingförläggningarna i Raseborg ska få undervisning vid Kiilan koulu i Karis. Rektor Antti Jyrkkänen ser fram emot att välkomna de nya eleverna men efterlyser samtidigt mera reurser till skolan.

YLE - 11 nov 16 kl. 11:09

Elever får krishjälp - skolmassaker planerades mot Kivniityn koulu i Karleby

Skolan i Karleby där den unga kvinnan planerade en skolmassaker har informerat eleverna och erbjuder dem krissamtal. Eleverna på Kiviniityn koulu, i Sandhagen i Karleby, som var målet för skolmassakern har blivit informerade om det planerade dådet. - Vi diskuterar det inträffade med eleverna och de erbjuds också krishjälp, säger Markku Anttila som är ledande rektor för Kiviniityn koulu och gymnasiet.

YLE - 11 nov 16 kl. 11:09

Elever får krishjälp - skolmassaker planerades mot Kiviniityn koulu i Karleby

Skolan i Karleby där den unga kvinnan planerade en skolmassaker har informerat eleverna och erbjuder dem krissamtal. Eleverna på Kiviniityn koulu, i Sandhagen i Karleby, som var målet för skolmassakern har blivit informerade om det planerade dådet. - Vi diskuterar det inträffade med eleverna och de erbjuds också krishjälp, säger Markku Anttila som är ledande rektor för Kiviniityn koulu och gymnasiet.

YLE - 28 aug 15 kl. 15:30

Kyssar för hela Borgå

Det regnade både vatten och kyssar över Borgåborna på fredagen. Med chokladkyssarna firar staden att den magiska gränsen på 50 000 invånare nu har nåtts. Vid det trendigt inreda turistinformationen under Mannerheimsgatans bro är det godisdag hela veckoslutet.

YLE - 04 nov 15 kl. 04:22

"Borgåelever borde få använda smarttelefon i skolan"

Vårberga skolas rektor Niklas Läckström vill att alla elever ska kunna använda sin egen smarttelefon eller pekplatta i skolan. I dagens läge ger inte skolornas nätverk möjligheter till det. Vårberga skola i Borgå har ofta varit en föregångare för ny teknik i undervisningen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Raseborg tackar nej till kalhyggesfritt skogsbruk - “Den praktiska insynen saknas hos dem som talar för det”

Tekniska nämnden i Raseborg har beslutat att inte förorda förbud mot kalhyggen. Raseborgs skogsbruksingenjör säger att tillväxten större i traditionellt skötta skogar..

YLE - 4 timmar sedan

Jyrki Katainen valdes till Sitras nya överombudsman efter tajt omröstning – så fördelades rösterna

Jyrki Katainen blir Sitras överombudsman. EU-kommissionären Katainen valdes på fredagen av Sitras förvaltningsråd med rösterna 5-4..

YLE - 4 timmar sedan

Jyrki Katainen valdes till Sitras nya överombudsman efter tajt omröstning

Jyrki Katainen blir Sitras överombudsman. Katainen valdes av Sitras förvaltningsråd med rösterna 5-4..

YLE - 1 timme sedan

Arbete utan lön eller grundläggande rättigheter - det här är vardag för många personer med intellektuell funktionsnedsättning

Många personer med intellektuell funktionsnedsättning jobbar för en minimal eller rentav utan ersättning. Det här eftersom jobbet räknas som social verksamhet. På FDUV vill man se en förändring..

YLE - 2 timmar sedan

Beväringar ska tränas med internationellt förbjudna kemiska vapen som senapsgas och sarin – "Som armén tränar, strider den"

Hittills har Finland endast övat skarpt med kemiska vapen utomlands, men från och med nästa år kommer beväringar vid Björneborgs brigad i Säkylä att hantera riktig senapsgas och sarin..

YLE - 2 timmar sedan

För ett år sedan utfördes en spektakulär myndighetsräd mot ryskägda villor i den åboländska skärgården – det var början på slutet för mytomspunna Airiston Helmi

Då dagen gryr i Åboland lördagen den 22 september 2018 blåser det fortfarande kraftigt ute i skärgården. I många hem inleds morgonen med att inspektera stormskadorna från natten innan. Samma morgon genomför en 400 man stark insatsstyrka sammansatt av olika myndigheter en spektakulär räd mot flera fastigheter i skärgården..

YLE - 3 timmar sedan

Rapport: Spola det gamla skolnätet i Raseborg - tänk i nya banor och bygg moderna servicecentrum i stället

En pinfärsk konsultrapport lovar enorma besparingar om Raseborg vågar tänka om. Staden borde slopa sitt föråldrade och överdimensionerade servicenät med många och gamla stora skolhus..

YLE - 4 timmar sedan

Jyrki Katainen valdes till Sitras nya överombudsman i tajt omröstning

Jyrki Katainen blir Sitras överombudsman. Katainen valdes av Sitras förvaltningsråd med rösterna 5-4..

YLE - 3 timmar sedan

Forskare: Greenwashing och råvaror bakom Googles investering - hallen i Fredrikshamn är en fabrik med väldigt få anställda

Google investerar i Fredrikshamn på grund av tillgången på kylvatten, konstaterar forskaren Julia Velkova som har specialiserat sig på datahallar. Logistik och tillgången på energi är viktig, men allra viktigast är att kunna kyla ner servrarna. Finland är en råvaruleverantör för Google, anser hon..

YLE - 4 timmar sedan

Jyrki Katainen blir Sitras nya överombudsman

Jyrki Katainen har utsetts till Sitras överombudsman. Katainen valdes av Sitras förvaltningsråd med rösterna 5-4..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.