Nyan > Svenskfinland

Monday, 16 September, 00:06

Nyan - 11 sep 19 kl. 10:00

Tullen har snart förslag till nya reglerOm en månad ska Tullen ha klart ett utkast till hur implementeringen av den nya tullkodexen ska se ut. Det budskapet fick Ålands riksdagsledamot Mats Löfström när han träffade Tullens representanter i måndags. .
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Tullen, Ålands, Mats Löfström, Tullens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tullenhar snart , förslagtill nya , regler
Nyan - 09 maj 16 kl. 05:48

Tummen ner för tullens nya regler

– En byråkrati som tar importen 20 år tillbaka i tiden. Det säger Leif Hagberg på Bila ab om den nya tullagen. Från och med den första maj gäller nya regler vid import till Åland, regler som baserar sig på ett tullkodex som klubbades av EU-kommissionen i fjol.

Sydsvenskan - 28 maj 11 kl. 06:30

Tullen: Danska förslaget liknar vårt arbetssätt

Den nya danska gränskontrollen har andra prioriteringar än den svenska. Men den blir inte nödvändigtvis hårdare, enligt svenska tullen.
KÖPENHAMN.

YLE - 19 dec 15 kl. 15:41

Konkurrensen ökar på vägarna - strikta regler för utländska transporter slopas

Transportbranschen oroar sig för att konkurrensen inom varutransporter ökar ytterligare om Finlands nationella lagstiftning kring cabotage slopas. EU-kommissionen kräver att lagarna som reglerar utländska transporter i Finland slopas och regeringen anser att så ska ske redan i vår. Transportfacket AKT reagerar starkt och kallar regeringens åtgärd en dödsstöt för transportbranschen.

YLE - 18 okt 17 kl. 09:12

Tullen: Hälften av den importerade kosmetikan strider mot EU-regler

Nästan hälften av de kosmetikaprodukter som förs in i Finland strider åtminstone delvis mot finländska regler, enligt uppgifter från Tullen. Var fjärde produkt som undersöktes underkändes helt och hållet..

BT - 19 nov 14 kl. 10:23

Norska tullen vill stärka kontrollen

Den norska tullen vill förstärka gränskontrollen mot Sverige med bland annat flera kameror och ökad bemanning. Redan i dag använder sig tullen av kameror som läser av registreringsskyltar, och nu vill man utöka antalet till fler platser. Förslaget har lämnats över till finansminister Siv Jensen.

YLE - 09 nov 15 kl. 12:24

Tullen vill stänga kontoren i Vasa och Karleby

Tullkontoren i Karleby och Vasa är stängningshotade. Enligt ett förslag skulle kontoren ha öppet endast en dag i veckan från och med 1 mars 2016. Från och med juni 2016 skulle kontoren tillsammans med tio andra kontor i landet läggas ned helt.

Nyan - 14 mar 17 kl. 10:55

Vill flytta viss moms från tullen

Momsregistrerade företag kan i framtiden få betala mervärdesskatten på sina varor till skatteförvaltningen i stället för, som nu, till tullen, enligt ett lagförslag från finansministeriet. Förändringen gäller inte all import och inte heller varor till privatpersoner. Landskapsregeringen skriver i sitt utlåtande över förslaget att man generellt är positiv till åtgärder som underlättar företagsverksamheten på Åland.

YLE - 23 feb 16 kl. 10:51

Minskad kundbetjäning vid tullen i Vasa och Karleby

Från och med den första mars kan man bara besöka tullens kundbetjäning i Vasa och Karleby en gång i veckan. I Vasa kan man från och med nästa vecka besöka tullens kundbetjäning på tisdagar mellan klockan 8 och 16.15.

Expressen - 14 okt 15 kl. 11:05

Tullen måste släppa in vapen och narkotika

Vapen och narkotika smugglas över Öresundsbron varje dag. Ofta i onödan. Tullens regler låter dem inte stoppa bilar som innehåller fler personer än det finns tullare på plats, avslöjar Lokaltidningen i dag.

Supermiljöbloggen - 20 aug 15 kl. 08:05

Centerpartiet: ”Tio skarpa förslag för att minska användningen av antibiotika”

En av vår tids stora ödesfrågor, och regeringen har efter ett år vid makten inte fört fram några förslag på åtgärder, det skriver Kristina Yngwe, riksdagsledamot och vice ordförande i Miljö- och jordbruksutskottet, och Fredrick Federley, EU-parlamentariker. Överanvändningen av antibiotika är en av vår tids stora ödesfrågor. Bara i Europa står antibiotikaresistensen för 25 000 dödsfall och kostar cirka 13 miljarder kronor per år, enligt OECD.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 5 timmar sedan

Inga poäng för IFK i Åbo – tredje raka nederlaget mot Inter

FOTBOLL. Det blev inga poäng för IFK Mariehamn borta mot FC Inter. Serieledaren tog ledningen i den andra halvleken och punkterade sedan matchen på stopptid.

Nyan - 5 timmar sedan

Polisen delade ut böter i trafiken

Två fortkörare fick ordningsbot för överhastigheter på söndagen. En körde 90 kilometer i timmen på 70-väg i Finström, och en 70 km/ på 50-väg i Mariehamn. Böter blev det också för den personbilsförare som körde med bilen i Jomala torts att hen har körförbud.

Nyan - 6 timmar sedan

Engman poängräddare för Chelsea

FOTBOLL. Adelina Engman såg till att hennes Chelsea FC fick en poäng med sig från söndagens ligamatch borta mot Brighton. Den åländska anfallaren hoppade in i den 82:a minuten istället för Erin Cuthbert och behövde bara nio minuter på sig att göra mål, ett mål som fastställde slutresultatet 1–1.

Nyan - 10 timmar sedan

Derricks liv från barndomen till fronten och Åland

Kriget förkortade hans ungdomstid men hans liv har blivit långt. .

Nyan - Igår: 17:23

54 fick blåsa i Brändö och Kumlinge

54 förare fick blåsa i polisens alkometer när man under lördagen besökte Brändö och Kumlinge. En av dessa förare blåste positivt men under gränsen för misstänkt rattfylleri. Tre förare fick böter då däcken på deras fordon var för dåliga och två fick böter eftersom deras fordon var obesiktade.

Nyan - Igår: 17:15

Bil kolliderade med träd

En förare körde under lördagseftermiddagen av vägen och kolliderade med ett träd. Olyckan inträffade i Mariehamn Norrböle. Föraren var ensam i bilen och fördes med ambulans till sjukhus.

Nyan - Igår: 13:48

”Mio, min Mio” ges i Mariehamn

Under sommaren spelades Teater Alandicas uppsättning av Mio, min Mio ett tiotal gånger på utomhusscenen Stallhalla i Finström. .

Nyan - Igår: 10:06

Polisen haffade drogade bilförare

Under natten till lördagen haffade polisen tre drogpåverkade, körkortslösa bilförare som körde obesiktigade, oförsäkrade och avställda bilar med likaså drogpåverkade passagerare i bilarna. Två av passagerarna var minderåriga.
Polisrapporten över nattens händelser inleds i en allvarsam ton.

Nyan - I förrgår: 18:58

På spåret-vinnare till kulturstiftelsen

Svenska historikern och författaren Gunnar Wetterberg, som i våras vann ”På spåret” tillsammans med Parisa Amiri och nu för andra året är aktuell i frågeprogrammet ”Fråga Lund” i SVT, kommer till Ålands kulturstiftelses höstmöte den 31 oktober. Vid mötet ska Wetterberg föreläsa om rikskanslern Axel Oxenstierna och hans betydelse för Sverige-Finlands utveckling. – Vi är mycket glada att Gunnar Wetterberg, en av Sveriges ledande historiska författare och samhällsdebattörer, har tackat ja att komma till Åland, säger stiftelsens preses Lars Ingmar Johansson.

Nyan - I förrgår: 18:00

Samhällstjänsten blev fängelse

Tingsrätten gjorde rätt när den förvandlade ett straff på 84 timmars samhällstjänst till 84 dagars fängelsestraff. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.