Skånskan > Opinion

Thursday, 19 September, 20:47

Skånskan - 11 sep 19 kl. 09:50

Barn hade med sig granatKRISTIANSTAD Nationella bombskyddet fick rycka ut till en förskola i Kristianstad sedan en granat hittats intill en rabatt.
– Personalen på förskolan uppmärksammar den. Vi misstänker att det är ett barn som tagit med sig den för att visa upp, säger Peter Kjällkvist på polisens ledningscentral.
Granaten ska ha hittats på Rinkaby skjutfält under sommaren.
– Och vi har informerat militären om händelsen, säger Kjällkvist.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
KRISTIANSTAD Nationella, Kristianstad, Peter Kjällkvist, Rinkaby, Kjällkvist

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barnhade med sig , granat
Sydsvenskan - 11 sep 19 kl. 01:10

Barn tog med granat till skolan

Ett barn i Kristianstad skulle visa sina kamrater sommarens trofé. Det hela slutade med att nationella bombskyddet kunde oskadliggöra föremålet – en granat En halvtimme före midnatt kunde bombskyddet oskadliggöra den granat som orsakat avspärrningar i d.

Helsingborgs Dagblad - 11 sep 19 kl. 01:10

Barn tog med granat till skolan

Ett barn i Kristianstad skulle visa sina kamrater sommarens trofé. Det hela slutade med att nationella bombskyddet kunde oskadliggöra föremålet – en granat En halvtimme före midnatt kunde bombskyddet oskadliggöra den granat som orsakat avspärrningar i d.

BT - 22 aug 14 kl. 18:41

Israeliskt barn dödat av granat

Ett femårigt barn i Israel har dödats i en granatattack mot Sdot Negev-kommunen, rapporterar bland andra tidningen Yedioth Ahronoth. Det är det fjärde civila dödsoffret på den israeliska sidan i striderna mellan Israel och de väpnade grupperna i Gaza. "För en liten stund sedan slog en granat ned, inte långt från en förskola i Sdot Negev, och dödade ett israeliskt barn" står det i ett uttalande från den israeliska militären, enligt AFP.

Skånskan - 03 mar 17 kl. 07:30

Från Håkan Brock till Adrian Granat

Det går en röd tråd genom skånsk boxning på herrsidan. Från Håkan Brock till Adrian Granat. Boxningsexperten Anders Nilsson har tittat närmare på framgångssagan.

SVT - 22 sep 18 kl. 16:15

Barn i Afghanistan lekte med granat – åtta dog

Åtta barn i nordvästra Afghanistan omkom när en odetonerad granat de lekte med exploderade. Ytterligare sex barn skadades i olyckan, varav två allvarligt..

UNT - 03 dec 12 kl. 05:25

Fyra barn dog vid lek med granat

En granat från Vietnamkriget dödade fyra barn, fem till tolv år gamla. De hade lekt med granaten som en bybo hittat och förvarat på tomten. Över 42 000 personer har dött vid liknande olyckor sedan kriget tog slut 1975.

Sydsvenskan - 03 dec 12 kl. 05:46

Dog vid lek med granat

En granat från Vietnamkriget dödade fyra barn, fem till tolv år gamla, i en by i provinsen Vinh Long. Ytterligare fyra personer, två barn och två vuxna, skadades när granaten exploderade..

Expressen - 30 jul 13 kl. 02:03

Odetonerad granat dödade nio barn

En skara barn fann en odetonerad granat nära en by i det krigshärjade Södra Kordofan i Sudan, uppger nyhetssajten Nuba Reports. När barnen tog upp granaten exploderade den och dödade nio av dem medan fem skadades..

Kristianstadsbladet - 08 feb 16 kl. 07:14

Barn försökte öppna granat - dog

Två barn har dött sedan de försökt att bända upp en gammal granat med en yxa i Kambodja, uppger polisen. Efter det nästan tre decennier långa inbördeskriget i landet har omfattande insatser gjorts för att rensa bort odetonerade bomber, men dödsfall och allvarliga olyckor är fortfarande vanligt förekommande.(TT).

Sydsvenskan - 08 feb 16 kl. 07:15

Barn försökte öppna granat — dog

Två barn har dött sedan de försökt att bända upp en gammal granat med en yxa i Kambodja, uppger polisen. Efter det nästan tre decennier långa inbördeskriget i landet har omfattande insatser gjorts för att rensa bort odetonerade bomber, men dödsfall och allvarliga olyckor är fortfarande vanligt förekommande.De två kusinerna, 12 och 14 år gamla, hittade den kasserade granaten i närheten av deras hem i centrala Kampong Thom-provinsen.

Trelleborgs Allehanda - 08 feb 16 kl. 07:14

Barn försökte öppna granat - dog

Två barn har dött sedan de försökt att bända upp en gammal granat med en yxa i Kambodja, uppger polisen. Efter det nästan tre decennier långa inbördeskriget i landet har omfattande insatser gjorts för att rensa bort odetonerade bomber, men dödsfall och allvarliga olyckor är fortfarande vanligt förekommande.(TT).

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Traustason på topp mot Kiev

FOTBOLL Malmö FF startar kvällens bortamatch i Europa League mot Dynamo Kiev med Arnór Traustason på topp bredvis Markus Rosenberg.Lite överraskar MFF-tränaren Uwe Rösler med startelvan inför kvällens match i Kiev. Både Marcus Antonsson och Guillermo Molins börjar på bänken och i stället lyfts Arnór Traustason upp på topp bredvid Markus Rosenberg.

Skånskan - 2 timmar sedan

Långa köer på E6 efter olycka vid Flädie

Lomma Ett larm har kommit in på torsdagskvällen om en singelolycka på E6 i höjd med Bjärred.Räddningstjänst och polis har åkt till platsen för kontroll. Enligt Trafikverket är det stora störningar i trafiken mellan trafikplats Flädie och trafikplats Borgeby i riktning mot Halmstad.

Skånskan - 3 timmar sedan

Mindre 60-talshus på 53 kvadratmeter sålt i Hörby

Hörby Försäljningen av huset på adressen Slagtofta 4123 i Hörby är nu klar. Ny ägare blir Erika Nilsson, 29 år, från Höör, som köper fastigheten av Lone Hamborg och Finn Pedersen. Huset är byggt 1965 och har en boyta på 53 kvadratmeter samt en tomt på 3 074 kvadratmeter.

Skånskan - 3 timmar sedan

Klimatstrejk i New York och Malmö

Malmö I dag är det dags för de globala skolstrejker för klimatet som initierats av klimataktivisten Greta Thunberg.
Men då skolbarnen i till exempel New York fått ledigt för att kunna delta har Malmös grunskoledirektör Anders Malmquist uppmanat rektorerna att inte ge barnen ledigt.I Malmö börjar klimatstrejken utanför stadshuset klockan tio på förmiddagen.

Skånskan - 4 timmar sedan

Berusad förare körde mot trafik

Malmö Påtagligt berusad gjorde den 47-årige Göteborgsbon en U-sväng på betalstationen vid Lernacken.
Sedan körde han i hög hastighet mot trafiken i flera kilometer.Göteborgsbon hade varit på event med efterföljande middag i Malmö när han satte sig i bilen.

Skånskan - 4 timmar sedan

Stopp på väg 11 efter olycka vid Dalby

Lund En trafikolycka med flera fordon inblandade inträffade på riksväg 11 söder om Dalby på torsdagseftermiddagen.Räddningstjänst, ambulans och polis har åkt till olycksplatsen för närmare kontroll. Enligt initiala  uppgifter ska det vara tre fordon som är inblandade i olyckan.

Skånskan - 5 timmar sedan

Nya ägare till hus i Marieholm

Marieholm Therese Martinsson, 32, och Ronny Daniel Christian Delén, 34, är nya ägare till huset på adressen Hantverksgatan 15 i Marieholm. Byggår för huset är 1967 och boarean är 109 kvadratmeter. Säljare är Mats och Eva Ann-Marie Karlsson.

Skånskan - 5 timmar sedan

20-åring häktas för misshandel

HÖRBY En man i 20-årsåldern från Hörby har begärts häktad för flera fall av misshandel och hot mot sin flickvän.Mannen ska vid flera tillfällen har slagit kvinnan i deras gemensamma bostad utanför Hörby, och hotat och tagit strypgrepp på henne.
Den senaste misshandeln ägde rum denna veckan – på måndagen – och 20-åringen greps av polisen dagen därpå.

Skånskan - 5 timmar sedan

Vill rusta upp frisbeegolf

BULLTOFTA En Malmöbo som ofta är och spelar på frisbeegolfbanan på Bulltofta rekreationsområde påpekar att många av korgarna där börjar bli slitna och gamla. Han föreslår att kommunen ska göra en satsning där och menar att det skulle kosta högst 48 000 kronor att förnya banan.
Själv är han där flera dagar i veckan för att både få motion, träffa vänner och vara ute i naturen..

Skånskan - 5 timmar sedan

Vill inte röra i bostadskö

höör Socialnämnden vill att det kommunala fastighetsbolaget HFAB tilldelar en lägenhet per år till personer med någon form av funktionsnedsättning. Men kommunalrådet Johan Svahnberg (M) är tveksam till åtgärden.
– Jag är inte säker på att detta är rätt väg att gå, säger han.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.