PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 22 September, 11:53

PrivataAffärer - 11 sep 19 kl. 09:43

Här är aktierna som hållbara fonder investerar iUnder 2018 sattes 38 miljarder euro in i europeiska fonder inriktade på etiska och hållbara investeringar, och nästan 300 nya hållbara fonder startades under samma år, enligt en granskning av Morningstar. Totalt finns det 49 svenska fonder inom kategorierna Sweden Equity, Sweden Small/Mid-Cap samt Sweden/Global Equity som har ett hållbarhetsbetyg över medel eller högre hos Morningstar. Bäst hållbarhetsbetyg inom Morningstar, men även inom portföljens ESG-betyg, fick aktiefonden She Invest Sweden. På andraplats återfanns Öhman Svergie Marknad Hållbar, följt av Öhman Etisk Index Sverige. Swedbank Robur Ethica Sverige MEGA och Aktiespararna Direktavkastning lyckades knipa en delad fjärdeplats.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Morningstar, Sweden Equity, SmallMid-Cap, SwedenGlobal Equity, ESG, She Invest Sweden, Öhman Svergie Marknad Hållbar, Öhman Etisk Index Sverige, Robur Ethica Sverige MEGA, Aktiespararna Direktavkastning, Noterbart, Stockholms OMXS30, Ericsson, Volvo, Copco, Essity, Assa Abloy, Investor, Tele, Castellum, SEB, Morningstars

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är aktiernasom , hållbara, fonder, investerari
PrivataAffärer - 26 apr 19 kl. 11:11

Hernhag: Aktierna du ska ha i portföljen resten av året

V: Hej! Tre aktier att ha i portföljen under resten av 2019?
Marcus: Hej!

PrivataAffärer - 06 sep 19 kl. 11:21

Hernhag: Tre bra fonder på lång sikt

Trannel: Hej! Av åldersskäl vill jag förenkla min hantering av värdepapper enligt nedan och tar gärna emot dina råd och anvisningar! Jag lägger upp ett konto med reinvesterande fonder.

Opinionen.se - 08 apr 14 kl. 07:44

Flera fonder har sålt i Scania


Flera svenska fondförvaltare har sålt sitt innehav i Scania, medan andra har minskat det, skriver Dagens Industri. Det minskar chansen att motståndarna får ihop de tio procent som krävs för att hindra att Volkswagens bud på lastbilsjätten Scania går igenom. Första AP-fonden och Lannebo Fonder har sålt hela sina innehav, medan Carnegie Fonder och andra AP-fonden har minskat sitt ägande.

Trelleborgs Allehanda - 08 apr 14 kl. 07:41

Flera fonder har sålt i Scania


Flera svenska fondförvaltare har sålt sitt innehav i Scania, medan andra har minskat det, skriver Dagens Industri. Det minskar chansen att motståndarna får ihop de tio procent som krävs för att hindra att Volkswagens bud på lastbilsjätten Scania går igenom.Första AP-fonden och Lannebo Fonder har sålt hela sina innehav, medan Carnegie Fonder och andra AP-fonden har minskat sitt ägande.

Kristianstadsbladet - 08 apr 14 kl. 07:41

Flera fonder har sålt i Scania


Flera svenska fondförvaltare har sålt sitt innehav i Scania, medan andra har minskat det, skriver Dagens Industri. Det minskar chansen att motståndarna får ihop de tio procent som krävs för att hindra att Volkswagens bud på lastbilsjätten Scania går igenom.Första AP-fonden och Lannebo Fonder har sålt hela sina innehav, medan Carnegie Fonder och andra AP-fonden har minskat sitt ägande.

BT - 08 apr 14 kl. 07:41

Flera fonder har sålt i Scania

Flera svenska fondförvaltare har sålt sitt innehav i Scania, medan andra har minskat det, skriver Dagens Industri. Det minskar chansen att motståndarna får ihop de tio procent som krävs för att hindra att Volkswagens bud på lastbilsjätten Scania går igenom. Första AP-fonden och Lannebo Fonder har sålt hela sina innehav, medan Carnegie Fonder och andra AP-fonden har minskat sitt ägande.

DI - 19 feb 15 kl. 10:48

Nordea Fonder minskar i JM

Nordea Fonder minskar sitt innehav i JM till att motsvara 4,9 procent av aktierna och rösterna.Det framgår av ett flaggningsmeddelande..

Expressen - 29 jan 16 kl. 12:48

Fonder dumpar sitt ägande i Telia Sonera

Svenska fonder dumpar sitt ägande i Telia Sonera. Den som plockar upp aktierna är framför allt den norska oljefonden, skriver Dagens industri. – I det här bolaget finns det en hel del risk, säger Petter Lundkvist, ägaransvarig på Tredje AP-fonden, till tidningen..

DI - 05 maj 17 kl. 12:06

Odin Fonder ny storägare i Addnode

Odin Fonder är ny storägare i it-koncernen Addnode med 8,5 procent av aktierna..

GöteborgsPosten - 01 mar 18 kl. 18:47

Cevian investerar tungt i Autoliv

Finansmannen Christer Gardells aktivistfond Cevian investerar i Autoliv och äger nu 6,9 procent av aktierna..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - Igår: 06:00

Experten: Tänk efter före och gör bättre aktieaffärer

Beställ boken här: Som läsare av Privata Affärer kan du nu köpa den nya boken till förmånspris. Beställ boken här. 101 tankar om aktier är precis vad boktiteln säger.

PrivataAffärer - Igår: 13:13

Börsrally i Indien efter sänkt bolagsskatt

Indien kommer att sänka bolagsskatten för inhemska företag till en effektiv nivå på 25,2 procent, från 30 procent tidigare. Skatten för nya företag sänks samtidigt till en effektiv nivå på 17,01 procent. I pengar motsvarar sänkningarna drygt 20 miljarder dollar enligt Reuters.

PrivataAffärer - Igår: 13:15

Höga förhoppningar på nya bolånesatsningen

Läs även: Bolåneutmanare bildar gemensamt hypoteksbolag På frågan hur stora marknadsandelar den nya aktören siktar på svarar Peter Wiklöf att den typen av målsättningar inte diskuterats. – Men vi har bra förutsättningar så vi får återkomma till kvantifierbara mål framöver, säger han. Det är också för tidigt att uttala sig om hur den nya bolåneaktörens erbjud

PrivataAffärer - I förrgår: 11:36

Hernhag: Tre bra svenska utdelare

Gammal ekonom: Hej Marcus! Vad tror du om Swedish Match framtid? Står just nu på lite minus!

PrivataAffärer - I förrgår: 11:18

Analytiker tvivlar på snabb återställning i Saudiarabien

Bristen på transparens i den saudiska statsapparaten har den senaste veckan blivit kännbar för oljemarknaden, då fokus riktats mot rådande lagernivåer efter lördagens attack som slog ut hälften av Saudiarabiens produktionskapacitet. Skeptiska handlare och analytiker sätter inte full tilltro till besked från statliga oljebolaget Saudi Aramco om att kapaciteten ska vara återställd i slutet av november och att marknaden till dess kan förses med reserver. ”Verkligheten kommer visa sig först i slutet av oktober när vi kan se hur mycket som faktiskt har levererats ut.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:05

Trading Direkt: Analys av olika index och sektorer

Dagens tekniska analys består av en djupgående långsiktig analys på världens olika index och sektorer såsom hälsovård, telekom och finans. Dessutom tar Tobbe Rosén en titt på kryptovalutor. Slutligen gästas vi av makrochef Mikael Sandbladh som bland annat diskuterar amerikanska REPO-likviditetsproblemet, hur allvarligt är det och vad betyder det i det långa loppet?

PrivataAffärer - I förrgår: 11:00

Familjeekonomen: Seniorlån fälla för äldre

Det finns flera risker med seniorlån men den värsta konsekvensen kan bli att kredittagaren i ett senare skede inte har möjlighet att flytta ifrån sitt hus eller bostadsrätt även om de skulle vilja det, enligt Sharon Lavie, familjeekonom på Ikano. – Regelbundet och i olika sammanhang får jag frågor från pensionärer om vad jag tycker om seniorlån och kapitalfrigöringskrediter, och jag anser att det är viktigt att visa vilka ekonomiska konsekvenser sådana lån kan få. Jag tror att erbjudandet kan locka många vid en första anblick, men när man skrapar lite på ytan kan detta alternativ ge ganska allvarliga konsekvenser, säger hon.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:19

Riksbankschef: Farligt för Sverige att röra sig bort från Fed och ECB

Han sade att det är lite farligt att Sverige röra sig i motsatt riktning från ECB och Fed. ”Den skepsis jag hade vid septembermötena är starkare i dag”, sade Jansson. Samtidigt sade han att det fortsatt är viss väg innan Riksbanken behöver skifta till en sänkningsbias och att huvudscenariot inte alls är en katastrof.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:00

Nya regler för kortbetalning

Den nya lagen, som gäller sedan den 14 september, innebär också att du måste ange din pinkod när du gör ett köp i en butik. Där har det tidigare gått att göra kortköp med legitimation och signatur, men det är inte helt självklart att sådana köp kommer att godkännas. Du kommer heller inte längre att kunna betala med kort genom att dra magnetremsan genom en terminal.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:47

Tre nya i Nordeas modellportfölj

Kungsleden, SCA och Telia har samtidigit tagits bort från portföljen. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt.  .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.