Blekinge Läns tidning > Nyheter

Saturday, 21 September, 12:58

Blekinge Läns tidning - 11 sep 19 kl. 09:36

Politiker lämnar ordförandestol i kommunalt bolagCenterpartisten Mats Paulsson har begärt att få lämna sitt uppdrag som ordförande i kommunala bolaget Miljöteknik. Han drabbades av en stroke i slutet av augusti..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Mats Paulsson, Miljöteknik

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Politiker, lämnar, ordförandestoli , kommunalt, bolag
Nyan - 07 maj 15 kl. 10:01

Henrietta Hellström lämnar inte partiet

– Jag avgår som ordförande men blir kvar i Obunden samling. Hellström reder upp missförståndet. – Då jag intervjuades om ordförandeposten i tidningen Åland blev det fel.

Skånskan - 05 mar 19 kl. 18:30

S-politiker anmäler Alm

Skurup Magnus Alm (S) gjorde fel när han gav ordförande för Skurupshem, Staffan Andersson, ett arvvode på 1 000 kronor i timmen.
Det anser partikamraten Björn Ljungdahl som valt att polisanmäla kommunstyrelsens tidigare ordförande.– Jag anser att det är ett bedrägligt beteende, en förskingring av skattepengar.

Dagens PS - 22 dec 17 kl. 11:18

S-politiker blev full – bet servitris i armen

Julmiddagen spårade ur – tvingas lämna sina uppdrag. ”Jag blev stum när jag hörde vad som hänt”, säger Joakim Sandell (S), ordförande i arbetarekommunen Malmö, till SVT. Det var alltså under en julmiddag efter ett styrelsemöte som den erfarne S-lokalpolitikern blev full och enligt artikeln ska ha tafsat och bitit servitrisen i armen.

YLE - 29 dec 16 kl. 05:14

SFP-politiker: Kommunalt bolag skall ge större flexibilitet i Jakobstad

Det kommunala bolaget Alerte Ab tar över de tekniska stödtjänsterna i Jakobstad vid årsskiftet. Stadstyrelsen väljer styrelse på fredag. Drygt 250 kommunalt anställda i Jakobstad överförs som gamla anställda till det kommunala aktiebolaget Alerte Ab från den 1 januari 2017.

YLE - 20 jan 15 kl. 18:42

Politiker: Hangös stadsdirektör borde vara en kommunalt kunnig affärsman

Hangö behöver en mångsysslare som har stark erfarenhet av kommunala frågor, anser stadsstyrelsemedlemmen Barbro Wikberg (SFP). Stadsstyrelsens ordförande Jouko Kavander (SDP) är mera intresserad av affärsmässigt kunnande och tycker att det bland sökandena till Raseborg finns en mycket duktig kandidat. - Samarbetskunskap, bestämda tag i behandlingen av ärenden, finanskunnande och kunskap i hur man utvecklar industrin men också en förmåga att våga ta risker, är det viktigaste, säger Jouko Kavander.

Barometern - 25 apr 14 kl. 06:48

Politiker kör över tjänstemän

Det har blivit allt vanligare att politikerna i bygg- och miljönämnden beviljar bygglov – trots att tjänstemän avråder med hänvisning till detaljplanerna. Vid senaste sammanträde behandlades två bygglovsärenden som berör om- och tillbyggnader av två fritidshus. I det ena ärendet blir nya byggnadsytan på fastigheten hela 433 procent större än vad planen tillåter och i det andra ärendet överstigs byggnadsytan med 190 procent.

Kristianstadsbladet - 26 jun 14 kl. 11:46

Kommunalt hångelrum måste utredas


Ystad kommun måste utreda förslaget om att inrätta ett hångelrum i kommunhuset. Detta enligt en dom från förvaltningsrätten, skriver Ystads Allehanda.Motionen om ett kommunalt hångelrum skrevs av Sven-Erik Eriksson, en politisk vilde som lottades in i kommunfullmäktige på en tom SD-plats eftersom någon skrivit hans namn på en valsedel.

BT - 26 jun 14 kl. 11:46

Kommunalt hångelrum måste utredas

Ystad kommun måste utreda förslaget om att inrätta ett hångelrum i kommunhuset. Detta enligt en dom från förvaltningsrätten, skriver Ystads Allehanda. Motionen om ett kommunalt hångelrum skrevs av Sven-Erik Eriksson, en politisk vilde som lottades in i kommunfullmäktige på en tom SD-plats eftersom någon skrivit hans namn på en valsedel.

YLE - 17 maj 13 kl. 12:18

Hangöpolitiker tvistar om kommunalt barnhem

Alltmedan antalet barnskyddsfall är stort i Hangö - har tiden sedan i höstas gått åt till en politisk kamp om huruvida staden ska starta ett kommunalt barn- och ungdomshem eller inte. Socialdemokraterna och Vänsterförbundet vill utreda om det skulle löna sig för staden att grunda ett eget barn- och ungdomshem. Men det vill inte Svenska folkpartiet och Centern.

YLE - 02 maj 17 kl. 18:19

Sparåtgärderna påverkar i Grankulla - nyvalda politiker får inte löneförhöjning

I Grankulla får de nya förtroendevalda känna av stadens sparåtgärder. Det blir inga löneförhöjningar, trots att det är brukligt att arvodena höjs när en ny valperiod inleds. I Helsingfors ska stadsstyrelsen få en löneförhöjning på 5 000 euro om året.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 5 minuter sedan

70-tal deltog i tyst manifestation för sexbrottsoffer

Bara fem till tio procent, av alla sexbrott som anmäls i Sverige resulterar i en fällande dom. För att belysa de förskräckande siffrorna genomförde #rättslösa en tyst manifestation utanför polis- och tingshuset i Karlskrona under lördagen..

Blekinge Läns tidning - 5 minuter sedan

Reynolds och Ferrell i klassisk julsaga

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Sveriges motståndare straffas av Uefa

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Brist på sjöfolk kan ge utflaggning

Många går i pension, alltför få unga kommer in och svensk sjöfart skriker efter folk. Efter flera år med fartyg som åter går under svensk flagg hotar utflaggning igen, på grund av personalbrist. Men kvinnorna är en outnyttjad resurs..

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Han ser en framtid utan flygbonus och olja

Till vardags forskar han om hållbara omställningar av bland annat kött-, mjölk- och stålindustrierna. Men de närmaste dagarna representerar Ludwig Bengtsson Sonesson Sveriges unga på FN:s klimattoppmöten i New York..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Polisen möter marsch med tårgas i Hongkong

Polisen i Hongkong har än en gång använt tårgas mot demonstrerande aktivister. Tusentals människor marscherar i stekande hetta efter att regeringskritiska budskap rivits ned i staden..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Ellemann-Jensen tar över klubban i Venstre

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Peterson förlorade sista kvalmatchen

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Polisen JO-anmäls efter tältläger i Kallak

Blekinge Läns tidning - 3 timmar sedan

Johanna Bundsen missar VM – gravid

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.